Тащи: България? Не коментирам!

10:52
Тащи: България? Не коментирам!
Украинският нападател на Щутгарт Борис Тащи отказа да коментира информациите за това, че може да облече фланелката на българския национален отбор.

Миналата седмица в родната преса се появиха съобщения, че роденият в Одеса 22-годишен футболист е дал съгласието си да носи фланелката на трикольорите и от БФС работят усилено в тази насока.

"Не искам нищо да коментирам. Реших да откажа интервюта и коментари пред украинската преса. Имам си причини за това", заяви Тащи пред репортер на украинския вестник "Експрес".

Той има мачове само за младежките формации на Украйна. Роден е в семейството на бесарабски българи и през април 2015 г. е получил българско гражданство.

Тащи е юноша на Черноморец Одеса. За първия отбор на Щутгарт играе от 2015 г., този сезон има пет мача в Бундеслигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shoshibgFB
04.04.2016 01:59

Да играе момчето, голяма работа че не е роден тук.

shoshibgFB
05.04.2016 02:54

Мой човек, кой ти каза че не говори български? Ти за бесарабски българи чувал ли си? Говорят, та дрънкат! Как ще го приемат другите? Те от мач на мач не са същия отбор и трябва да се запознават всеки път, ти "как ще го приемат"?! Те или са професионалисти, и трябва да играят с който е в отбора, или баста! Ти мислиш ли, че един Марселиньо, с най-голямото ми уважение, толкова милее да играе за нас? Играе, където е полезно за неговата кариера, защото явно Бразилия няма да го повика. Аман от криворазбрани националистични типове.

kabela91
04.04.2016 07:22

За Марселиньо разбирам да го вземем в национала все пак от 5 години играе в България и има деца които са родени и израснали в България . Но това момче Борис Гащи сигурно не ходил в България дори на почивка и само знае къде се намира тази държава. Какво може да даде за отбора той и как ще го приемат другите ни играчи след като не знае нито една българска дума . Марселиньо малко или много говори езика дори и развалено , но го разбирам от португалски да си кривиш езика на съвсем друг. Такива момчета нямат място при нас просто защото нито ние сме му дали нещо в кариерата нито той ще ни даде , просто ако заиграе за нас ще е единствено защото не го искат в Украйна.

WDale
03.04.2016 13:45

Толкова ли пк нямаме момчета че ще викаме никому неизвестни украинци с по 5 мача в първенството?

ApricotGarden
03.04.2016 14:47

Еми да. Пък дори и да има някои единици които изглежда че играят добре, то това е поради това че играят на фона на А група