Янев: Момчетата показват голямо израстване

20:09
Янев: Момчетата показват голямо израстване
Наставникът на ЦСКА Христо Янев се изказа изключително ласкаво за 17-годишния талант на армейците Айкут Рамадан, който днес направи официален дебют с червената фланелка срещу Рилски спортист (5:2).

"Изключително съм доволен от всички, които днес бяха на терена. Отдавна не е имало толкова много юноши в първия отбор и отдолу идват все по-добри деца. Наблюдаваме ги и даваме шанс на абсолютно всички. Включването на Айкут днес бе впечатляващо и можем само да го поздравим."

"Нормално е в някой мач да пуснеш повече голове от обичайното. Това не е нещо, което да ни притеснява. Видяхте, че на терена излязоха доста млади момчета и това е най-радващото", каза Янев, след което коментира предстоящия първи 1/2-финален сблъсък от турнира за купата на България срещу състава на Берое.

"Ще срещнем изключително стойностен отбор, много силен тактически във всяко едно отношение, отбор, който доминира в първите места. Гледаме, наблюдаваме и имаме своите идеи и планове. Ще изчакаме търпеливо мача и ще дадем най-доброто от себе си, за да защитим името на ЦСКА."

"Рано е да говорим за резултат и планове в двата мача. Трябва да дадем най-доброто от себе си, да зарадваме милионите привърженици пред телевизорите и тези, които ще дойдат на мача.

"Момчетата показват все по-голямо израстване. Трябва да отбележим факта, че някои от тях са на 18,19, 20 години. Има много потенциал в тях, но трябва да бъдем много търпеливи, за да се развият в най-добра светлина", каза треньорът на армейците.

Относно думите на Петър Жеков, че ако ЦСКА уцели два пъти вратата в Стара Загора, той ще скочи от козирката с надолу главата, Янев заяви: "Това ми дава възможност за допълнителна мотивация, да си върша работата много по-добре, да изисквам много повече от момчетата, защото знам техния потенциал. Тези думи по никакъв начин не ми пречат на работата."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация