Спортист Своге започна с точка в \"А\" група

08:10
Спортист Своге започна с точка в \"А\" група
Спортист Своге завърши 1:1 със Славия в последния мач от първия кръг на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда".

През първото полувреме по-опитния тим на Славия игра организирано, владееше топката повече и логично на почивката водеше с 1:0. Голът падна в 44-а минута. Борислав Георгиев центрира в наказателното поле на Спортист, където Роберт Петров игра с глава и подаде към Жуниньо. Бразилецът стреля, но ударът му бе отразен от Кючуков, след което при добавката Тодор Колев с глава прехвърли стража и откри резултата.

В началото на втората част "белите" отново показаха, че са тимът, който ще диктува случващото се на терена. Няколко добри намеси на Кючуков и неточните удари на възпитаниците на Велислав Вуцов запазиха шансовете на "сините" от Своге да се върнат в двубоя.

В 77-а минута новакът в елита стигна до равенство. След центриране от ъглов удар и разбъркване в наказателното поле на Славия влезлият като резерва Георги Семерджиев се оказа най-съобразителен и успя да изравни резултата. След попадението гостуващия тим придоби самочувствие, най-стария столичен тим видимо се стресна и не успяваше да организира острите си акции от началото на втората част, като по този начин Спортист взе първата си точка от първото си гостуване в столицата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация