Сър Алекс подкрепи Лестър: Те заслужават да станат шампиони

12:50
Сър Алекс подкрепи Лестър: Те заслужават да станат шампиони
Легендата на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън вярва, че Лестър Сити заслужава да спечели титлата във Висшата лига.

Шотландецът обяви, че „лисиците“ и техният отборен дух много му напомнят на „червените дяволи“ в годините, в които печелеха шампионата.

Лестър се намира на пет точки пред втория Тотнъм, като до края на първенството остават седем кръга.

Сър Алекс Фъргюсън определено знае как се печелят титли в Англия, след като вдигна трофея 13 пъти с Манчестър Юнайтед. От друга страна, Лестър се бореше да не изпадне през изминалия сезон, а сега е на върха.

"Идва големият тест за тях. Те трябва да осъзнаят, че могат да загубят точка или две, може да изпуснат три точки, могат да загубят мач. Но и другите ще губят точки, такава е играта. Това е трудна лига“, коментира Фъргюсън пред Sky Sports.

“Виждам само Тотнъм като някаква опасност, ако трябва да съм честно. В момента те играят по начин, който не съм виждал от тях от много години”, допълни още бившият мениджър.

"Без съмнение са най-добрият отбор през този сезон и заслужават да спечелят титлата. Човек може да си помисли, че неопитността им може да бъде проблем, но тяхната енергия и задружност ще им помогнат", коментира още Фъргюсън.

"Те спечелиха последните няколко мача с 1:0, а това са шампионски победи", каза още именитият специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TheHeavenMakers
01.04.2016 04:03

Определено правят изумителен сезон , без значение как ще завърши. Аз се надявам да се издънят накрая за да стане Тотнъм шампион , но дори и Лестър да спечели , ще си е напълно заслужено.

ApricotGarden
31.03.2016 16:13

Хубаво време беше когато и Юнайтед мачкаха с по 1:0...

Amateur1878
31.03.2016 14:13

Определено Лестър заслужават да са шампиони. Показа постоянство през целият сезон. Остават още 6-7 мача, но каквото и да се случи в тях, не мисля, че това ще промени реалността, а именно: Лестър заслужават най-много да станат шампиони. Показа постоянство, показаха класа и всичко това постигнато не с пари, а със страхотен колектив и 1-2 играча, които правеха разликата.

Наистина впечатлиха и изумиха футболна Европа. Дано така да продължават и следващият сезон и да се представят добре и в ШЛ.

Amateur1878
01.04.2016 10:05

Изобщо не ги отписвам. И те да станат - и те ще са заслужили. Общо взето, Лестър или Тотнъм заслужават да станат шампиони тази година. Мнението ми важи с пълна сила и за Тотнъм - каквото и да стане ис тях в последните 6-7 мача, пак няма да ми промени мнението, че са сред топ 2 на отборите в Англия този сезон. Но коментарът ми беше насочен главно към Лестър, понеже статията е за тях. Заради това съм коментирал и само тях.

Ginekologa
31.03.2016 17:51

А Тотнъм защо ги отписа като показват също много добра игра

Amateur1878
31.03.2016 16:24

Абсолютно съм съгласен този път с теб. АКО Лестър започнат да се дънят, някои "разбирачи" ще започнат да пишат "Ето видяхте ли, казах ви аз, че няма да са шампиони". А реално, датата им за "започване на дънене" се местеше постоянно - я след първите 10 мача, хайде по Коледа, хайде началото на вторият полусезон... Аз лично очаквах да започнят да се сриват в началото на вторият полусезон най-късно, но уви - не съм бил прав. Приятно изненадаха и вече мнението ми за тях няма как да се промени. Но не мога да разбера какъв е този стремеж на някои все да са прави по форумите... Абе както и да е. Ще гледаме *smile*

El_Fenomeno_9
31.03.2016 15:33

Грешиш обаче за едно - много хейтъри ще се навъдят , които сега не смеят да изпълзят от дупките си и ще започнат да хулят по Лестър ... Това , че ги няма по темите след победите , не означава , че ги няма . Но все пак дано не се стига до там *beer*