Официално: Валенсия уволни Гари Невил

19:55
Официално: Валенсия уволни Гари Невил
Ръководството на Валенсия уволни треньора Гари Невил, който не оправда очакванията. На поста временно застава Пако Айестаран.

"След като внимателно анализирахме спортната ситуация, клубът реши да направи промяна в търсене на най-доброто решение за Валенсия до края на кампанията. Клубът благодари на Гари Невил за свършената работа и му пожелава късмет занапред", се казва в изявление от босовете на прилепите.

Бившият бек на Манчестър Юнайтед изненадващо беше назначен за наставник на испанския клуб на 2 декември, подписвайки 6-месечен договор.

След 30 изиграни Валенсия има едва 34 точки на сметката си. Тимът заема срамното 14-о място и се намира на шест точки от зоната на изпадащите.

В началото на месец февруари Валенсия изживя истински кошмар, губейки позорно с 0:7 от Барселона в мач от турнира за Купата на Испания.

Невил не успя да спечели нито един от първите си 9 шампионатни мача начело на "прилепите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
31.03.2016 11:17

И как така им провалил сезона при положение, че Валенсия бяха в окаяно състояние още декември месец!? Или може би са очаквали неопитният в треньорската професия Гари Невил да ги вкара в топ 4 за по-малко от 4 месеца? Смело очакване ще да е *smile*

Колкото до неустойката, перничанина отново се изказва неподготвен. Имам чувството, че този човек е скъсал с реалността окончателно и си живее в някакъв си собствен свят. Договорът е за 6 месеца, изминали са 4. Ако е чакал за неустойка, то направо ще стане милиардер от нея. Цели два месеца ще е неустойка!

Хайде стига глупости. Точно Невил с неговият престой им е виновен. Трябват пари на Валенсия за нови играчи, а те такива нямат. Както всеки един испански отбор, различен от Реал и Барса. След време може пак да изнамерят някакви таланти, да се посъвземат, но топ-отборите веднага ще ги изкупят и хайде пак надолу. Йо-йо!

BoB_i_leshta
31.03.2016 12:45

Лим налива пари във Валенсия ,но друг е въпросът как се харчат те. Последното лято дадоха близо 140 млн. евро за нови футболисти ,а продадоха за около 50-60 млн ,което ще рече ,че са наляти 80-90 млн. евро . Няма друг отбор в Испания ,който да е дал толкова много за футболисти . Трансферната им политика обаче ми прилича доста на тази на Ливърпул при Роджърс . Дават се луди пари за някакви "уж таланти" ,които не оправдават очакванията . Иначе относно това дали Невил е виновен - Определено е . За тези 4 месеца Валенсия има точно два убедителни мача - тези с Рапид Виена . Повече от 2 месеца нямаше победа в Ла Лига ,а клизмарските победи след това над Еспаньол ,Гранада и Малага едва ли могат да залъжат някого. Отпадна от ШЛ ,ЛЕ и Купата на краля. Загуби 7:0 на "Ноу Камп" . Взе отбор ,който бе на 4 точки от ШЛ ,сега е на 20 от Виляреал . В същото време е само на 6 от последните 3 ,а в оставащите 8 мача имат домакинства на Виляреал и Севиля и гостувания на Реал и Барса . Визитите на Лас Палмас и Хетафе също няма да са леки ,имайки предвид ,че тези 2 отбора също водят битка за оцеляване .

kristianoooo
30.03.2016 21:24

▁ ▂ За съжаление това уволнение идва прекалено къснооо....*erm**erm* Но поне се надявам това да е първия и последен провален отбор от Невил...!!*confused*

sakata_97
30.03.2016 20:58

Пахахха този чак когато им провали сезона се сетиха да го уволнят,незнам какви хора ги ръководи Валенсия ама явно не са много добре*confused**confused*

MU121
31.03.2016 10:59

Каквито и Арсенал

Kalinski88
30.03.2016 20:42

Време беше. Май треньорството не е толкова лесно като да чертаеш на големия екран в студиото *smile* Ама какво ли се учудвам щом Иван и Андрей взеха да разбират и коментират големите мачове *lol*