Как виждат специалистите на Острова сезона във Висшата лига

19:31
Как виждат специалистите на Острова сезона във Висшата лига
Началото на всеки нов сезон носи елемент на възбуда, въодушевление и чувство на несигурност. С други думи това е може би единственият момент в годината, когато дори феновете на Портсмут вероятно се надяват, че техните любимци могат да спечелят титлата във Висшата лига.

Това е времето, когато можем да видим и чуем какви ли не нелепи прогнози, като например: Челси ще изпадне в Чемпиъншип или Уулвърхямптън ще спечели Шампионската лига през следващия сезон!

Тук обаче Ви предлагаме прогнозите на "Блийчър рипорт" за това, какво ще бъде крайното класиране след завършването на срещите във Висшата лига на Англия през сезон 2009-10.

1. Манчестър Юнайтед

Кристиано Роналдо напусна, но Юнайтед разполага с Уейн Рууни, Димитър Бербатов, Майкъл Оуен и още куп класни футболисти в офанзивен план, които под ръководството на сър Алекс Фъргюсън вероятно ще донесат титлата на "Олд Трафорд" за четвърти пореден път.

2. Челси

Юнайтед ще срещне най-големите си проблеми именно с Челси, а не с Ливърпул. Това обаче зависи до голяма степен от това дали Карло Анчелоти ще успее да се приспособи към начина на работа на "Стамфорд Бридж" или ще последва провала на Луиш Фелипе Сколари.

3. Ливърпул

Ефективността на "червените" през последния сезон бе най-добрата за тима през последните 18 години, но те все пак завършиха на 4 точки зад Юнайтед. Въпреки Стивън Джерард и Фернандо Торес, постоянството на Ливърпул вероятно ще им изневери през дългите серии от мачове до месец май догодина.

4. Астън Вила

Вила продаде лидера си Гарет Бари, но мениджърът Мартин О\'Нийл все още разполага с Йънг, Агбонлахор, Милнър, Даунинг и Петров, които спокойно могат да се преборят с Арсенал за четвъртото място.

5. Арсенал

"Артилеристите" бяха значително отслабени след напускането на Адебайор и Туре, а в добавка Насри и Росицки пропускат началото на сезона. Шансовете на състава на Венгер да се задържи в Топ 4 изглеждат все по-малки.

6. Евертън

Дейвид Мойс успя да задържи Лескът в състава, което е голям плюс за "карамелите". Микел Артета се завръща, а заедно с Кейхил, Озман, Жо, Пиенаар и Фелайни Евертън изглежда силно конкурентен тим.

7. Фулъм

Рой Ходжсън е истински боец и знае как да организира войските си на бойното поле, а Дани Мърфи и Клинт Демпси са играчи, който могат да вдъхновят отбора да завърши в горната част на таблицата.

8. Бърнли

Често новаците във Висшата лига започват сезона отлично, като миналата година това бяха Сток и Хъл Сити. Съставът на Оуен Койл разполага с играчи като Роби Блейк, Стивън Колдуел и Кристофър Ийгълс, а бяха привлечени и Стивън Флетчър, Фернандо Гереро и Тайрън Миърс.

9. Манчестър Сити

"Гражданите" похарчиха много пари за привличането на Тевез, Санта Круз и Адебайор, но като цяло липсва баланс и едва ли ще се класират на по-предна позиция от миналия сезон.

10. Съндърланд

Стив Брус направи чудеса с Уигън и няма да е изненада, ако "черните котки" "възкръснат" под негово ръководство. Чудесните попълнения като Паоло Да Силва, Фрейзър Кембъл и Лорик Кана дават предпоставка за класиране сред първите 10 в Англия.

11. Тотнъм

Хари Реднап привлече свежи попълнения като Уолкър и Ноутън от Шефилд Юнайтед, както и Себастиан Басонг и Питър Крауч, но на "шпорите" им липсва класа и едва ли тази година те ще излязат на голямата сцена.

12. Уест Хям

Ако мениджърът на "чуковете" Джанфранко Дзола иска тимът му да направи нещо този сезон, трябва да привлече класни нападатели като спряганите за трансфер в Уест Хям Лука Тони и Ейдур Гудьонсен.

13. Уигън

Стив Брус и Луис Антонио Валенсия напуснаха тима и това няма как да не окаже своето влияние. Клубът привлече няколко млади таланти, но със сигурност ще бъде далеч от голямата игра.

14. Блекбърн

Сам Алардайс вече не разполага с топ стрелеца Роке Санта Круз. Той успя да привлече Франко Ди Санто под наем от Челси, но слабостта в атаката на тима си остава. Все пак, Роувърс със сигурност ще са доста далеч от борбата за оставане във Висшата лига и по-скоро до последно ще се опитват да влязат в топ 10.

15. Болтън

Йохан Елмандер и Кевин Дейвис имат нужда от подкрепа в атаката на Болтън. Ниската резултатност на тима ще окаже голямо влияние върху класирането на "Свинските крачета" в края на сезона. Прекалено дефонзивната схема на игра, практикувана от Гари Мегсън, също не помага много на "тротърс". Все пак оставането в елита ще се счита за успех в този тим.

16. Сток Сити

Единственото забележимо попълнение през лятото в Сток Сити е английският халф Дийн Уайтхед. Нападението на тима е повече от добро Джеймс Бийти и Рикардо Фулър. Милания сезон тимът завърши на 12-о място в крайното класиране, но сега едва ли ще повтори това постижение. Всъщност, доста вероятно "грънчарите" през тази кампания да се борят до последно да не изпаднат, но при наличието на отбори като Хъл Сити и Уулвс, Сток има огромен шанс отново да запази мястото си във Висшата лига.

17. Бирмингам

Бирмингам е тим, който постоянно изпада и после пак се връща във Висшата лига и това го прави много непредвидим. Все пак мениджърът Алекс МакЛийш успя да вземе опитни играчи като Джо Харт, Кристиан Бенитес, Скот Дън, Джовани Еспиноза, Роджър Джонсън, Лий Бойър и Бари Фъргюсън, което вероятно означава, че Бирмингам има потенциала да остане в Премиършип и през следващия сезон.

18. Портсмут

Клубът е пред продажба, но тя няма да се осъществи преди затварянето на трансферния прозорец. Това означава, че няма да има никакви по-сериозни попълнения това лято. Аарон Мокоена, Стив Финан и Фредерик Пикион  са новите в Помпи, но футболистите, които напуснаха бяха доста по-класни, а и доста повече като бройка. Ако не стане чудо "Помпи" по всяка вероятност ще изпадне от Висшата лига и 18-о място дори би било много за южняците.

19. Хъл Сити

По-класното попълнение в състава на Фил Браун е Жози Алтидор, но в ситуацията в която се намират "тигрите" едва ли ще успеят да повторят фурора от първия полусезон през миналата година. Тимът изглеждаше зле в контролните си мачове и продължава да убеждава специалистите, че е кандидат номер 1 за Чемпиъншип.

20. Уулвърхямптън

Уулвс се подсили с Кевин Дойл, Маркус Ханеман и Андрю Сърман, но това не е гаранция, че отбора е сработен достатъчно и е готов да се впусне в пердизвикателството, наречено Висша лига. Мик МакКарти направи "вълците" шампиони на Чемпиъншип през миналта година, но това той го е постигал и в Съндърланд, а после е финиширал твърдо 20-и с "черните котки" в един ужасяващ сезон за техните фенове.

Тук е моментът да Ви попитаме: Одобрявате ли това подреждане на крайното класиране за новия сезон във Висшата лига и какво са Вашите предложения?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

joro_bg
02.06.2010 01:25

В крайна сметка експертите се оказаха доста далеч от реалното класиране на повечето отбори!

rokera_henry
11.08.2009 04:03

хаххаха няма такъв смях просто.. тея "експерти" защо не вземат да дават прогнози за друг вид спорт ,но не и за футбол.. Особено статияза за АСтън Вила най-много ме разсмя "Могат спокойно да се преборят с Арсенал за 4ката" аххахахахахх

Iv3rs0n
11.08.2009 02:49

моля кажете кои са тея специалисти плссс Бърнли 8 ???, Портсмут изпадат ??? Хъл изпадат ??? според мен 1 ви Манчестър 2 ри Челси 3 ливърпул 4 арсенал НЕ МИСЛЯ ЧЕ АСТЪН ВИЛА ЩЕ ПРОБИЯТ ЧЕТВОРКАТА защото се видя че нямат достатъчно изявен състав които да играе на 100% Цял сезон просто футболистите не са машини които да деистват постоянно. аз тъя надежди да ман сити но не заради новите собственици харесвам ман сити от преди да земат марто и валери просто тимът ми харесва но се пак не одобрявам политиката на новите собственици ман сити ше са 5 ти тотнъм 6 ти астън вила 7 ми ще са портсмут натам фулам 8 ми след тов ще е голяма борба и се пак хъл са ми едни от любимците *wink* *beer*

berbatovMU
11.08.2009 02:27

Тцтцтц някои обаче живеете с тоя сайт. Така де winner.bg ви е заглавна страница и повечето от времето си сте тука *joking*

bezuuu
11.08.2009 02:13

за мен съшо БОЛТЪН са на предно класиране както и не виждам как БЪРНЛИ ще станат 8ми .......ааа АРСЕНАЛ този сезон .... ще са далеч по-добри от миналия! 1. КОЛО ТУРЕ да е мн класен защитник не съм съгласен ,2. АДЕБАЙОР направи слаб сезон затова и го продадоха според мен ,а АРшАВИН какео прави тоя не е истина мн-добър

bezuuu
11.08.2009 02:02

пфффф едва ли е това класирането ....има мн голяма вероятност ман. да изпуснат титлата този сезон ......аа що се отнася до АРСЕНАЛ мисля че този ще е мн по-добър за тях от миналия....не че сам ''аптилерист'' , съм им гледал някой контроли при това с доста не типичен състав ....... който се справя мн добре .....

Yang_G
11.08.2009 02:02

О ,боже ! Дано не е такова класирането ! Искам сити поне в топ 6 ! Искам да кажа само ,че най-голямата глупост в това класиране според мен е *****4. Астън вила******
Не мога да го проумея т'ва.?

Nikolai_Livpool
11.08.2009 01:54

Не мога да разбера защо си мислите че Ливърпул са изкарали най силния си сезон и няма да го повторят.вярно продадоха качествени играчи но някой път отбора има нужда от свежест.грешка беше че продадоха шави но това е трансферната политика.челси са силен отбор и имат добри играчи.ман ю продадоха роналдо.всички фенове казват той не струва след като напусна отбора.май забравяте че той беше плеймейкъра на отбора.ще се чувства доста тази липса.смятан че този сезон борбата ще бъде между челси и ливърпул главно . не отписвам ман ю но ще им е мн трудно.

gugitoliverpool
11.08.2009 01:36

На първо място е време да е Ливърпул.......те са сработени перфектно като състав и тренъор.......не мисля че Челси ще имат шансове за титлата....всичките им добри сезони в Англия бяха благодарение на Жозе Мауринъо......Манчестър вече сякаш се поизчерпиха вече и им давам най-много 2-ро място *smile* *wink*

matotaupa
11.08.2009 01:32

Хах недейте да подценявате вълците, ще бъдат със сигурност в първите 10 За какво изпадане говорим...И другата година са във Висшата Лига


Правилно,Уулвс са номер 1
*thumb_up*

KURZAMANUTDFENS
11.08.2009 01:27

е бах ти малоумните прогнози така като гледам просто няма шанс ман сити да не са в топ 5

FlyingSteps
11.08.2009 01:25

вие идиоти ли сте или кви ... не виждате ли че не са подредени по класиране уе .... пфф

vvaldino
11.08.2009 00:57

само ще добавя че бирмингам ще са в топ10 а манчестър юнайтед и сити за 1-во ливърпул 3-то челси-4-то *smile* *erm*

ZeroCold
11.08.2009 00:30

@vladolinko Не думай! Сега ще кажеш че и Ливърпул е там! *joking*

vladolinko
11.08.2009 00:18

сиг ще прозвуча смешно но виждам челси и ман в челната тройка...

FlipSy
11.08.2009 00:11

Хах недейте да подценявате вълците, ще бъдат със сигурност в първите 10 *wink* За какво изпадане говорим...И другата година са във Висшата Лига *stop*

ZeroCold
10.08.2009 23:58

Да допълниме какво още казват Bleacher Reporter щото може би не всички са наясно кви са майтапчии в тоя вестник:

1) Слагайте си парите на: "Тотнъм да счупи топ 4":
2) Нов сезон, стария шампион - Челси пак са номер 1 в света...

Бати якото *smile* Кефят ме... Е, вярвайте им ... *wink*

ZeroCold
10.08.2009 23:45

От Bleach Report обаче не знаят да са правили такава класация май *smile*

koleto88
10.08.2009 23:44

никой нищо не може да предвиди преди да е започнало особено за англииското ! *smile*

lubo_nemaniq
10.08.2009 23:04

Тази статия ще си я запазя и през месец май ще я отворя и ще се смея много...

XFactor
10.08.2009 22:54

Наистина Бърнли по-скоро са си кандидати за връщане в Чемпиъншип, Портсмут няма да изпаднат, а АРсенал едва ли ще бъдат изместени, независимо че направиха само 1 попълнение до момента. *wink*

viper1
10.08.2009 22:44

Само Уулвс. Вълците няма да изпаднат.

petar_georgiev
10.08.2009 22:39

ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ВЕ --- БЪРНЛИ НА 8 МЯСТО ( ТИХО МАЛКО ... ) ТЕ СА НАЙ-СИГУРНИЯ ОТПАДНАЛ .
МАН. СИТИ ЩЕ СА ФАКТОР ТАЯ ГОДИНА КЪДЕ ГИ СЛАГАТЕ ТОЛКОВА НАЗАД , ТЕ ЩЕ СЕ КЛАСИРАТ ЗА ЕВРОПА.
И ЗА УУЛВС НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЩЕ СЕ СПАСЯТ БЕЗ ПРОБЛЕМ.
АЗ ЛИЧНО ИСКАМ ДА ОТПАДНАТ - БОЛТЪН , БИРМИНГАМ И БЪРНЛИ ( ДАНОООО ) *evil*

Geccata
10.08.2009 22:32

Меко казано смешно....За хората, които разбират поне малко е ясно, че Ман. Ю. и Ливърпул много трудно ще повторят силният сезон отпреди година. Челси имат много силен и хомогенен състав вече, там въпросът е дали Анчелоти ще успее да се адаптира и по важното е, дали ще успее да вдъхне респект сре играчите си. Арсенал са по-силни от миналата година без Адеба и Туре. Конфликтни личности, които създадоха доста проблеми през миналия сезон и нарушиха ритъма на състава. Според мен един от двата лондонски тима ще грабне титлата този сезон.

BoBi_Levskara
10.08.2009 22:17

Ще бъде супер ако завърши така.Най вече заради 1.Манчестер Юнайтед.Дано отново станат шампиони. *beer*

haramilio
10.08.2009 22:07

Torres_Gerrard *sick* само като ти вида ника и ми става ясно какво лапенце си *smile* послушай колегата под мен и иди на лекар *thinking*

WayneRooney10
10.08.2009 22:07

7 и 8 едва ли ще са Фулъм и Бърнли *lol* по вероятно е да са Тотнъм и Ман Сити *stop*

zizinho
10.08.2009 21:39

Шампион ще са Челси или Манчестър!В Челси няма кой знае какви промени в отбора , Анчелоти има нужда от време да свикне не само с отбора , но и с живота в Англия , но отбора има качества и ще се бори до край! Манчестър , които НЕ харесвам продадоха двама класни играчи , но все пак това е Манчестър ЮНАЙТЕД и винаги са претендент за титлата! Отбора е зрял и опитен и САФ си знае работата! Един от тези 2 отбора ще бъде шампион! Колкото до Ливърпул и Арсенал - продават играчи купуват некадърници! Играта на Поол беше чрез Масчерано и Алонсо да рушът противниковата игра!Сега Алонсо го няма!Арсенал няма нужда да ги коментирам - който си мисли , че имат шансове за титлата по-добре да забрави!Ако си мислите , че Аршавин и Фабрегас ще ви направят шампиони лъжете се!Това е моето мнение... сигурен съм , че има много хора , които не са съгласни , но според мен това ще се случи!
1.Ман или Челси
2.Ман или Челси
3.Ливърпул
4.Евертън
5.Арсенал

ПП:Torres_Gerrard ходи се прегледай - тия бездарници немогат да направят 2 поредни мача на високо ниво , ако ще да играят срещу отбор на тия дето сме във форума!

neveragain
10.08.2009 21:17

за пореден път се убедих че тия англичани не разбират нищо от футбол-за това нац отбор на Англия се води от чужденец

Kalinho
10.08.2009 21:16

и кое ви кара да мислите, че Арсенал ще се борят за титлата? класните попълнея който продадоха, силното ядро което не можаха да запазят или фенските пристрастия ? Челси и Ливърпул най - вероятно ще се борят за титлата - видя се, че манчестър са осезателно по - слаби от миналия сезон но не изключвам и тях. Ман Сити ако се сработят може и да влязат в топ 4

omonigotemile
10.08.2009 21:10

Правилно казват специалистите сега е времето за приказките. Сега фенчетата на Ливърпуул пак вярват, че отборът ще спечели титлата *lol* По-големи наивници не съм виждал. Иначе пределно ясно е , че Челси и Юнайтед ще се борят за титлата, а пък тоя торес_джерард искам да запомни този свой коментар и на 24ти май да го погледне да видим кой ще е смепният-класацията или неговата глупост за борбата за първото място в Премиершип *wink*

Torres_Gerrard
10.08.2009 20:57

По смешна класация не съм виждал *lol* Арсенал и Ливърпул ще се борят за титлата - никой друг!!!

Ars3nal40
10.08.2009 20:47

хаха Арсенал 5-ти, Арсенал дази година ще се порят за титлата до последно, може и да я спечелят. Мисля че тизи годана ще е много силна за Арсенал.

Madoto_1
10.08.2009 20:46

Колкото Арсенал няма да види 4то място толкова и Манчестър няма да види... в момента са на 1 ниво , да не кажа , че Арсенал е по добре в момента , такаче спрете да говорите глупости за Арсенал вече , че ми омръзнахте

Keglata
10.08.2009 20:43

Арсенал не ги отписвайте от битката за челните места,защото не само ще удържат топ 4 ами ще са един от главните претенденти за титлата!

shitfyyy
10.08.2009 20:37

Арсенал и на сън няма да видат 5 място тази година. Евертън и Вила имат много повече класа от тях. За мен класацията е 1.Ливърпул 2.Ман Ю 3.Челси 4.Евертън

zhivkot
10.08.2009 20:37

Като цяло не съм съгласен с това класиране. Бърнли ще са далеч от топ 10, даже мисля, че ще завършат последни, Уулвс имат доста по-добър отбор, но и те ще се борят за оставане в елита - както и Стоук, Болтън и Уигън. Мисля, че Арсенал ще удържат 4тото място, а Вила ще са 6ти - просто все още нямат заместник на Бари, който им градеше игратам а Евертън не се разделиха с никой и даже удължиха договора на Жо, който се представи на добро ниво в отбора. Ето как виждам класирането. 1. Манчестър Юнайтед 2. Челси 3. Ливерпул 4. Арсенал 5. Евертън 6. Астън Вила 7. Ман Сити 8. Тотнъм 9. Фулъм 10. Съндерланд 11. Уест Хем 12. Блекбърн 13. Портсмут 14. Болтън 15. Хъл 16. Стоук 17. Уулвс 18. Бирмингам 19. Бърнли 20. Уигън

RagnaroK
10.08.2009 20:33

Нищо не се знае ,но се надявам битката за призовите места да е много успорвана и да гледаме добър футбол *beer*

Cris_7
10.08.2009 20:27

Тая година пак сме шампиони ! Glory Glory Man Utd..

berbatovMU
10.08.2009 20:14

За Тотнъм не съм сигурен ,че ще завършат толкова назад. За Бърнлия също не съм сигурен ,че ще са толкова напред *joking* . Може ми Портсамут ще отпаднат от елита. А за Астън Вила наистина се надявам да влезнат в зона ШЛ.

GTonchev
10.08.2009 20:13

Да и ако Портсмут изпаднат в Чемпиъншип и аз ще спра да гледам ФУТБОЛ .... Тея просто се излагат с тая класация *sick*

kali_92
10.08.2009 20:01

горе долу добре подредено класиране. за другите незнам ама 4 първи отбора ще са точно така

ivomaster3
10.08.2009 19:58

не съм съгласен със специалистите.ако познаят 4 отбора на кое място ще завършат пак добрей*smile*

gregoda
10.08.2009 19:57

Бърнли ако завършат на 8-мо място както "специалистите" на албиона смятат, ще спра да гледам футбол!!! *joking* Иначе аз не мисля че Юнайтед ще вземе титлата без Тевез и Роналдо, колкото и класни футболисти да има все пак това ще е осезаемо!Липсата на голмайстора от на отбора от предходните два сезона със сигурност ще окаже влияние!!!