Агентът на Габриела: Ще докажем, че тя е невинна

15:42
Агентът на Габриела: Ще докажем, че тя е невинна
“В процес на доказване, че Габриела е взимала препарата през 2015-та година”, това каза агентът на Габриела Петрова Веница Атанасова.
 
Габриела Петрова даде положителна проба за употреба на мелдоний. Веществото бе забранено от Международната антидопингова агенция (УАДА) от 1 януари 2016 година.
 
“По последните изявления на двете лаборатории, изследванията, които са направени дават резултат, че веществото остава в организма в продължение на месеци. Разговарях лично с разработчика на „Милдронат” и той каза: „Не мисля, че има човек, който може да докаже, че веществото не остава в организма толкова дълго време”. Оттук-нататък ние правим всичко възможно да докажем това, защото това е единственото логично обяснение за положителната проба, която тя е дала. За нас беше изключителна изненада, че това вещество беше намерено в пробата на Габриела и в последствие ни се изясни картинката.
 
Информацията ни е, че А пробата е тествана по начин, който показва само наличието на това вещество, но не и количеството му. Следователно не можем да кажем дали концентрацията е по-малка или по-голяма. На този етап отказахме Б пробата да бъде отваряна в кьолнската лаборатория или поне да не бъде тествана, както преди. Но я оставяме за по-нататъшно разследване, ако се наложи в нейния случай. Никога не сме отричали, че препаратът е бил приеман, но за последно това е било през 2015 година.
 
“Наличието на положителен резултат в пробата не означава, че тя е в нарушение на антидопинговите правила. Ние сме в процес на доказване, че тя го е взимала през 2015-та година, въпреки че ще е много трудно. Ако ИАФ считат, че нашите обяснения не са логични или адекватни, правата й щяха да бъдат спрени много отдавна”, каза Атанасова. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация