Треньорът на Габриела: Тя не се е докосвала до този препарат от септември

15:10
Треньорът на Габриела: Тя не се е докосвала до този препарат от септември
„Габриела не се е докосвала до този препарат от септември”, това каза треньорът й Атанас Атанасов.
 
Габриела Петрова даде положителна проба за употреба на младоний. Веществото бе забранено от Международната антидопингова агенция (WADA) от 1 януари 2016 година.
 
„Нито този препарат е даден умишлено, нито Габи го е взела по погрешка. Остава единственият вариант, че този препарат остава в организма твърде дълго време. Ако не е това, то това е някаква огромна грешка, която аз дори не мога да си представя. Уверявам ви съвсем отговорно, че от септември до ден-днешен, Габриела не се е доближавала до подобен препарат. По медиите се появиха информации, че в пробата на Габриела има голямо количество от веществото, но не знам как някой може да се добере до подобна информация, защото ние самите сме я поискали, но още я нямаме. Тази година Габриела щеше да стане световна шампионка и аз трябва да съм най-малоумният човек на света, за да тръгна да я стимулирам с подобен препарат, който въпреки че е забранен не е допинг. Има толкова много по-мощни и силни вещества, с които ако искам да си слагам „главата в торбата” да я стимулирам. Този препарат, когато го взимахме имаше и добри резултати на състезанията, но постигна и най-слабия си резултат с него в Брюксел. Не знам до каква степен помага или не помага, но когато тръгнахме да го взимаме аз се консултирах с лекаря на националния отбор. Попитах го дали е възможно да го взимаме това нещо. Той утвърдително ни каза, че той помага за по-бързо възстановяване след тежки тренировки, затова и го взимахме. В мига, в който разбрахме, че е в забранителния списък не сме взимали повече този препарат.
 
Попаднахме на препарата в сайтове. Взехме информация от тези сайтове за какво може и как да се използва. След това сме се консултирали със специалист – докторът на националния отбор на България – дали е възможно да приемаме препарата, въпреки че тогава той е разрешен. Ние се консултираме за всичко със специалисти и не правим нищо на своя глава. Габриела няма никакви здравословни проблеми, а взимаше препарата за по-бързо възстановяване след тежки натоварвания”, каза Атанасов. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация