Еролин Кючуков: Владо Стоянов е много добро момче и голям вратар

20:17
Еролин Кючуков: Владо Стоянов е много добро момче и голям вратар
Старши треньорът на Черноморец Бургас Еролин Кючуков е човекът, който има огромна заслуга за израстването на националния вратар Владислав Стоянов. Перничанинът е привлечен в школата на Нафтекс Бургас, както е преименуван Нефтохимик тогава, от Пламен Михов, тогава шеф на школата.

Днес Михов е шеф на Направление Детско-юношески футбол в БФС.

"Дойдоха трима в един и същи момент. Владислав Стоянов, Орлин Старокин, Георги Божилов, разказва Пламен Михов, който има заслуга за привличането им. много дълго работих с тях, защото след това станах старши треньор на мъжкия отбор на Нафтекс. Владо е много добро момче и голям вратар. Дано да е здрав и да има късмет, разказва Михов пред БТА от Германия, където е с националния отбор на България за юноши до 17 години на Елитния квалификационен кръг.

"Владо дойде в младша възраст след кратък престой в ЦСКА, не повече от 1 година. Настанихме го в един апартамент, където живееше с учител по музика, който се грижеше за него. Много възпитано момче, говореше ни на Вие на всички в клуба", спомня си Кючуков за събитията преди 12 години. По това време Еролин е треньор на вратарите в школата на бургаския клуб.

"Първото нещо, което ми направи впечатление, че беше много мотивиран, много надъхан да успее и футболът заемаше цялото му съзнание. Но доста познания му липсваха във вратарската работа. Нямам представа какво е тренирал в ЦСКА, но е вън от съмнение, че най-големият си тласък в кариерата получи при нас в Бургас. Това е обективната истина.

"Но дори и да ти липсват някои неща, когато си мотивиран и все още млад, бързо се компенсира. След това заигра на 17 години мъжки футбол в Поморие. Колко отбора ще дадат шанс на 17-годишен да е титуляр в мъжки футбол?! И сега колко 17-годишни пазят в "А" група или в "Б" група? А при нас беше, така че без съмнение пристигането му в Бургас е било огромна крачка напред", обяснява още Еролин Кючуков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
27.03.2016 23:47

Нямам нищо против националната гордост, ама не мислите ли че мааааалко вече прекалявате. 55 статии за Стоянов от един добър мач. Че той ако спечели златната топка трябва да закрием сайта.

kabela91
28.03.2016 12:19

Защо така мислиш ?По добре ли е като Роналдо или Меси вкарат по 2 гола в един мач да има за тях 55 статии а за Влади да няма след като ..... ?