Ще градим отбор за следващите две-три години

15:06
Ще градим отбор за следващите две-три години
Селекционерът на националния отбор на България Станимир Стоилов заяви, че предстои да гради отбор за следващите две-три години.

"Предстои ни важна контрола с тима на Латвия, която ще ни послужи да доизградим стила и начина на игра на отбора. Стилът, който искам да наложа е атакуващ. В тази контрола ще се отличи присъствието на някои нови, за сметка на някои опитни играчи. Искам да видя в момчетата едно сериозно отношение към предстоящия мач. Искам футболистите ми да играят с желание и хъс, нищо, че това е само контрола. Играчите трябва да се раздадат до край, защото не желая да гледам разходки по терена. В мача ще имаме право на седем смени, което означава, че ще вземат участие всички повикани футболисти. С изключение на Димитър Иванков, защото от групата трябва да отпадне един играч, а аз искам да видя Николай Михайлов как ще се справи като титуляр", каза Стоилов.

"Александър Тунчев се завръща след тежка контузия, със сигурност ще го пусна да играе, но не повече от 45 минути. Не вярвам да е в добра форма и ще бъде добра тренировъчна игра за него. Трябва да наблегнем повече на организацията в играта и на това атакуващите футболисти да се връща във фаза защита. Никой не е освободен от защитни функции, както бранителите трябва да помагат в халфовата линия и атаката, така трябва да бъде и обратното. Видяхме, че в последните два мача ни вкараха два гола от статични положения. Трябва да си много наивен за да позволиш това да се случи", заяви селекционерът на "трикольорите".

Мъри добави, че на два пъти е говорил със Стилиян Петров и разчита, че той ще бъде готов за световната квалификация срещу Черна гора.

"Разговарях със Стенли на два пъти. Травмата му е такава, че има опасност ако влезе в игра без да е напълно здрав, да се повтори. Надявам се във втория кръг от английската Висша лига той да вземе участие и да квалификацията да бъде във форма. Искам да играем контроли с най-силните отбори в Европа и света, защото публиката заслужава да гледа мачове с големи отбори, мотивацията на футболистите е на по-високо ниво и защото в тези контроли се добива реална представа за силните и слабите страни на тима. За сега нямаме информация някой от повиканите играчи да има здравословен проблем", завърши наставникът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AviMC
10.08.2009 23:35

Не знам дали е най-добрият, но е най-добре представилият се млад треньор. От такъв има нужда нац.отбор. Млад, талантлив със съвременни виждания за футбола. Трабва повече движение на играчите по терена,пресата е задължителна. Сигурен съм, че всички фенове виждат недостатъците на играчите, дано със същият поглед да гледа и Мъри Стоилов, и да превърне тези недостатъци в качества.

Cris_7
10.08.2009 20:31

Дано да играеме добре и да ги биеме..

barcalevski
10.08.2009 20:21

A контролата на коя дата е *wonder* Иначе мъри най-великия тренюр в България

lubo_krika
10.08.2009 19:41

Със всеки изминал коментар все повече го уважавам *beer*

Kalinho
10.08.2009 15:52

дано успеят някой футболисти да докажат, че имат място в националния отбор *smile*

Naskote
10.08.2009 15:47

Пьрво се виж ти какво си направил,тогава сменяи другите.