Петев: Имаше дузпа и за България

09:32
Петев: Имаше дузпа и за България
Националния селекционер на България Ивайло Петев каза след победата над Португалия, че по никакъв начин не иска да отговаря на критиците си. Той похвали всички футболисти, като отличи вратаря Владислав Стоянов.

"Първите 10-15 минути бяхме объркани, играхме срещу много класен отбор. Много лесно излизаха на стрелкова позиция. Трудно покривахме. Радващо е, че показахме дух и  себераздаване. Имахме един прекрасен вратар, който хвана абсолютно всичко, каквото имаше. Хвана и дузпа, за което мога да кажа, че в другия пеналт имаше същата ситуация, но съдията така е решил", каза той.

"Добрите футболисти е нормално да има добри изпълнения. Имаше много хубави изпълнения. Имахме прекрасния излизания. Имахме ситуации да отбележим повече от един гол. Преди мача му казах (на Марселиньо), че той ще вкара. Исках го, защото знам какво е за него. Всички се раздадоха на терена. Това е първото нещо, което казах в съблекалнята – мачът свърши. Вече се готвим за следващия мач, който е след три дни. Трябва да изчистим грешките, които допуснахме", добави наставникът. 

"Тази победа ще ни донесе допълнително самочувствие занапред. Ще надграждаме. Трябва да излезем с мотивация и концентрация срещу Македония. Дано в дните до мача да успеем да неутрализираме мисълта за този мач, за да изиграем мача както трябва."

"На този класен отбор няма как да противодействаме. Ние трябва да бъдем като юмрук. Трябва да се учим от грешките, не трябва да ги допускаме. Мони Славчев има комоцио, това ни каза докторът. Той се включи много добре днес. Дано се оправи за следващия мач", коментира Петев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Banditos
28.03.2016 02:38

Затвориха Син Сити и бихме Португалия

kapitana123
26.03.2016 14:09

Най-показателно за това какъв "голям треньор" е Петев бяха двете смени в продължението. Не просто неуместно като за приятелски мач, ами чак идиотско изпълнение. Не очаквам обаче нищо друго от поредната марионетка поела национала. Да си пожелам подобен късмет в следващите 10 квалификацоинни мача.

simi91
26.03.2016 09:48

Трябват много съсредоточени и кординирани действия в защита + преса в противниковата половина, неща, които в националния ни отбор липсват и няма да ги има. Нека се порадваме на тази победа и да се пореем из небесата на мечтите и надеждите, пък от септември или по-скоро октомври тази година пак ще ги запсуваме и ще се разочароваме. Поне това ни очаква с подобна игра в защитната фаза - ритане на топката накъдето отиде (да не говорим, че дори имаше моменти снощи, в които нашите не можеха да изритат топката, както трябва), трудно изнасяне в предни позиции и много трудно задържане на топката. Не знам как може един треньор да е доволен от подобна игра, но все тая... Винаги съм го казвал - не може да имаш национален отбор без да имаш вътрешно първенство с добър стандарт! А и националният ни отбор винаги се е крепял на играчите, които играят в европейски отбори, които са "гола вòда". Това ми е мнението за националния отбор!

Messiah
26.03.2016 11:09

Абсолютно си прав...