УЕФА планира да изрита малките клубове от Шампионска лига

12:04
УЕФА планира да изрита малките клубове от Шампионска лига
Европейската футболна централа УЕФА планира да въведе сериозни промени във формата на Шампионската лига. Британският вестник "The Telegraph" публикува обширен материал, посветен на предстоящата реорганизация на най-престижния клубен турнир.

Идеята е в груповата фаза да участват само 16 отбора, а не както в момента - 32. По този начин ще се ограничи до минимум присъствието в групите на клубове от по-малките страни.

През настоящия сезон в елитната компания пробиха Малмьо ФФ, Макаби Тел Авив, БАТЕ и Астана, но зрителският интерес към мачовете с тяхно участие беше в пъти по-малък в сравнение с дербита като Реал Мадрид - ПСЖ, Байерн Мюнхен - Арсенал и Ювентус - Манчестър Сити.

Под натиска на големите клубове, УЕФА смята от сезон 2017/18 да експериментира с две групи от по 8 отбора. Така всеки от участниците в тази фаза ще има гарантирани минимум 14 мача, а това означава повече приходи от реклами и телевизионни права. Планира се борбата в групите да продължава и след Нова година.

Плановете на европейската централа предвиждат като компенсация към по-малките клубове, да се създаде още един турнир. В него ще участват и отбори от страни, които никога не са класирали свой представител в групите на Шампионската лига или Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Futbolfen
25.03.2016 08:23

стига бе, ако не са малките отбори роналдо как е вкара 5 гола в един мач *lol**lol**lol**lol*

Pechenqgata
25.03.2016 07:45

Звучи доста смехотворно тази идея, а аз не виждам защо трябва да се намалят отборите... ако това се случи според мен изобщо няма да стане по интересно... всяка година ще гледаме едно и също...

ogi999
24.03.2016 22:49

Сегашния формат ще замине до две години когато се срине броя на отборите от Висшата лига, което е сигурно предвид участниците догодина ....Лестър , Тотнъм , Арсенал и Сити ще докарат максимум два-три осминафинала и един четвъртфиналист. Без отборите от Англия се връщаме към 60-те, само че вместо Реал ще доминира Барса или Байерн, тоест пълна пародия на турнира и загуба на гледаемост, което води до промени.

ogi999
24.03.2016 23:33

Само Челси с Конте и Манчо с Моу могат да направят пробив. Защо не и Ливърпул ако доведе няколко по-добри имена. Сити и негодника които съсипа Байерн и Арсенал с тези безхапактерни играчи не ги виждам , а Тотнъм , Лестър или Уест Хям са просто екзотични разнообразия на този турнир.

CFC_H_A_Z_A_R_D
24.03.2016 23:13

Според мене пък не следващият а по-следващият сезон Английските отбори ще преобърнат съдбата си в ШЛ.Просто откак ние триумфирахме няма кой да се нагърби.Ман Юнайтед играеше финали често но това беше с един велик човек който сега вече го няма.Ливъпул от финала от 1/2 с нас през 2008 никви ги няма в надпреварата но вината не е тяхна а на едни алчни Хамерикански задници.Арсенал финала 2006 и общо взето това е.Сити им рано дори за 1/2 финали.А нас си ни знаете.

LiverpoolNiki
24.03.2016 21:10

Ще е хубаво само отборите шампиони на страните си да се класират директно за ШЛ....другите отбори примерно от 2,3,4-то място да играят с отбори от други страни и загубилият отива в ЛЕ. Ще е добре също да отпадне правилото за гол на чужд терен (абсолютна глупост е)

Chelsea_FanBlue
24.03.2016 22:23

Това за гол на чужд терен е сравнително разумно. Но е тъпо, когато има продължение в реванш. Тогава отборът домакин има преимущество още 30 мин., които другият отбор ги няма в неговия дом. мач. Т.е., ако в продълженията двата отбора си вкарат по 1 гол/1:1/, а в двата мача по 90 мин са завършили 0:0, да следват дузпи! И правилото за засада е най-голямата малоумщина!!! Защо си защитник, ако не можеш да опазиш нападател в или извън нак. поле или където и да е по терена?!

ComsteR
24.03.2016 20:02

Супер просташка работа ще бъде.
Най-доброто решение е, лятото да се направи турнир, в който да участват топ 6 първенствата, и техните Шампиони и вицешампиони. Сиреч Барса,Реал,Челси,Сити,Байерн,Волсфбург,Ювентус,Рома,Псж,Луон и Бенфика,Порто за миналият сезон. Като Шампиона там, да има някакви привилегии в Шл, като например при жребия да има предимство за реванша, на собствен терен да се играе.
Защото има много симпатични отбори, пробили в Шл през годините, и ваденето им ще е страшна грешка за фенската маса.

REVOLUTION_
24.03.2016 19:21

Всички пискате, че ще махат по-малките отбори, а всички казвате, че ви е скучно с тия слаби отбори като играят грандовете с тях.... . Много по-интересно ще е ако стане със 16 отбора!

vanko_liverpool
24.03.2016 19:11

Идеята пък на мен ми се струва добра, да не кажа много добра.Например първите 2 отбора от топ 5-те първенства(Англия,Франция,Германия,Италия,Испания) да се класират директно, и първият от Холандия.Това са 11 отбора, и останалите 5 се класират чрез плейофи.Разбира се, плейофите ще са доста повече, но това също не е лошо, след като може да се противопоставят 3-тия или 4-тия от Англия срещу 3-тия или 4-тия от Испания.Не ми харесва единствено създаването на нов турнир.Два според мен са предостатъчни, а и така, с новия формат,Лига Европа ще е много по-интересен турнир.

stefanBG111
24.03.2016 17:30

Най-добре е да се запазят Шампионска Лига и Лига Европа при този си формат и да се направи примерно друг турнир, в който да играят грандовете помежду си.

Amateur1878
24.03.2016 17:14

Както вече са го отбелязали някои потребители тук - това изобщо не е ШАМПИОНСКА лига. Четвъртият в Испания или Англия не е никакъв шампион. Ако ще продължават по този си формат, нека просто променят наименованието на турнира.

Лично според мен, европейските турнири трябва да се прекроят тотално. Да се върне старият формат на ШЛ, който беше КЕШ. В него да се дава шанс на абсолютно всеки един шампион на държавата си - без значение България, Англия, Испания или Беларус. Тогава може би и местните първенства ще придобият повече смисъл понеже шампионът няма да е просто шампион на местна почва, а ще си е извоювал и привилегията да спори с най-добрите в Европа.

Вторият турнир да е някакъв вид ЛЕ. Например, отборите в ЛЕ да се определят както сега, но просто да се взимат предвид отборите от 2-ро до, да кажем, 5-то място. Така би се вдигнал и престижа и гледаемостта на вторият по сила турнир понеже там може да гледаме сблъсъци от сорта на Реал - Борусия, Тотнъм - Интер и пр.

По мое мнение, това би било най-добре.

Amateur1878
24.03.2016 20:17

Съгласявма се в някаква степен. Както и го написах, такива драстични мерки няма как да станат факт именно заради факторът, който си споменал: маркетинг и пари. Всичко се върти вече покрай това. Аз просто казвам как БИ ТРЯБВАЛО да е. Какво от това като един отбор се е набъскал с добри играчи, които е купил на кило!? Заради това зслужава да играе в най-престижният турнир, макар че не е шампион на страната си ли? Ами като са толкова добри, да станат шампиони и да играят! Никой няма да ги спре. Но да играят само заради това и за сметка на отбор, който в местното си първенство се е потил като грешен дявол - не ми се връзва. Въпреки всичко, сега не са шампионите на 5-6те първенства винаги напред. Просто са 6-7 отбора. Това също не е много привлекателно да се гледа. Виждали сме как отбори като БВБ и Шалке се опълчват на Реал и аха-аха да направят изненадата. Или пък Базел да бие Юнайтед. Случват се. Така че не бих причислявал двубои като Реал - Динамо на всяка цена предвидими. Иначе това, което предлагаш (да няма поставени и непоставени) пак може да доведе до полуфинал Байерн - Хайдук Сплит. Но както и да е. Прав си - от маркетингова гледна точка е неприложимо. Но поне минималното, което могат да направят е поне да променят името на турнира понеже той не е шампионски. В него участват и доста нешампиони на страните си!

CFCLondon
24.03.2016 19:53

Да се върне стария формат КЕШ е безсмислица, безинтересно и е една чиста ЛУДОСТ. Ще изкажа защо мисля така: Да започнем от по-глобално равнище. 2016г. не е 1990г. Това е разлика от почти 30 години и много неща са изменени от тогава. Най-вече по отношение на маркетинга, спонсорските договори, печалбите, дори манталитета на хората е изменен. Няма как, това са цели поколения които преминаха. Така стоят нещата и във футбола. В днешните разбирания и представи, формата на КЕШ е НЕПРИЛОЖИМ. Защо? Да речем, че бъде въведено. И Шампионите на всяка страна само имат право да участват. Какво имаме....шампионите на 5-6те силни първенства и всичко останало плява. Да, точно плява, която ще обезсмисля голяма част от мачовете. Например ще гледаме сблъсъци от сорта на Реал - Динамо К. , Байерн - Спарта П. и всякакви такива безсмислени мачове, които обезсмислят 80% от турнира. А пък гледай какво се случва ако някой такъв слабак среща отбори от своята черга и стигне до 1/2ф. - какъв турнир е това? За какво говорим въобще? Байерн-Хайдук Сплит на 1/2ф. в ШЛ. Ако преди 40г. е било нормално - сега не е. Ще ти дам и друг пример. Да речем Барселона завършват 2ри в Испания, Реал 3ти. Двата отбора трябва да играят в ЛЕ. Заедно с вторите и третите от другите топ първенства. Та то излиза, че уж втория по-сила турнир в Европа ще е по-качествен и по-силен от първия. Тук говорим и за сериозни сътресения от маркетингова гледна точка и т.н. Как си представяш примерно най-добрия футболист за последните , може би 40г. - Меси, да играе във втория по-сила турнир. Или пък да играе срещу някакви източноевропейски слабаци. Не става. Абсурдно е. Нелепо е. Да не говорим, че 90% от футболните запалянковци ще бъдат недоволни, ще се намали гледаемостта драстично защото всичко иска да гледа ТОП мачове в ТОП турнир. Да не говорим за спонсори, марки и т.н. Като цяло идеята ти е абсурдна и нереалистична за 21 век. КЕШ е било хубаво нещо, но времето му отдавна отмина, света се измени и затова и може би някак беше преформатиран в началото на 90те. Този турнир винаги ще бъде страхотен спомен на бащи, дядовци и т.н., но епохата му отмина. Днешното време не предполага съществуването на подобно нещо. Мисля, че бях достатъчно ясен. Няма смисъл да се започват спорове и т.н., понеже нямам и време за такива неща. Сега пък аз ще дам моето гледище за нещата / като естествено то си е само МОЕ и неангажирам никого с него/: За мен в днешния си формат, ШЛ също има много плява. Това е факт. Не казвам, че примерно не трябва да има разнообразие, но нека това разнообразие да бъде качествено. Без отбори боксови круши, които влизат в групите, бият ги по 3-4 -0 и айде. Не, това също е безсмислица. Най-добре надпреварата да бъде с елиминации почти изцяло. Първенствата да си излъчват пак отборите както са до сега, а другите по-малки първенства и отбори, примерно след 10то място назад, да си излъчват представители чрез групова фаза или плейофи. Какво имам предвид - един вид топ отборите да се включват от по-късен етап в надпреварата с цел да няма безсмислени мачове преди това. Само най-добрите отбори от по-малките държави ще могат да достигнат до тази фаза. И тук всичко е елиминации. Няма групи, няма да има и ограничения от това два отбора от една страна да играят по между си, да няма и поставени и непоставени отбори. Така пак ще има разнообразие и пак примерно Бенфика и Порто могат да си стигнат 1/2ф. примерно, но няма да има примерно слабашки отбори там. Така хем ще има интерес от ТОП мачове, хем ще има разнообразие. Хем постоянно всичко ще е на тръни тъй като всичко ще е елиминации, няма да има безсмислени мачове в групите и пак ТОП отборите ще си играят. Всички са доволни и щастливи. Това е моето мнение, би ми било да видя нещо подобно действително осъществено. Дано съм се изразил само правилно и да сте ме разбрали какво искам, понеже бързам и пиша всичко без да вторичен преглед на написаното ;Д

Amateur1878
24.03.2016 19:07

Чакай сега малко! Кой ти говори за Монтана - Пирин!? Хайде стига с тези крайни примери. Да беше дал пример от първенството на Зимбабве, ебати *smile* Все пак говорим за Португалия и Нидерландия и техните първенци. За футболни сили. Както написах, подобни зверски мачове ще се гледат във вторият турнир - за местата от 2-ро до 5-то, например. Или 4-то. Там ще имаш СЪЩО големи мачове. Не се губят тези мачове, разбери го. Както е било преди време, Купата на УЕФА е бил престижен турнир. Понеже и там са играли топ-отбори, а не отбори от петите и шестите места на първенствата. Разликата е, че отбори като шампионите на Украйна, Беларус, България, Румъния, Полша, Чехия и пр. ще имат гарантираните пари от мачове в най-престижният турнир. Тези пари неминуемо водят и до възможност за закупуване на по-качествени играчи. Това би довело и да по-голяма мотивация във вътрешните първенства. За инвестиции, за равитие, за всичко. А не като сега - да си шампион, да трябва да минеш през деветте кръга на Ада, за да се класираш (евентуално) в груповата фаза, където ще си в четвърта урна, ще имаш три по-големи отбора пред теб и което означава почти сигурно отпадане. Е голяма мотивация, казвам ти *smile* И най-накрая пак си гледаме Байерн, Реал, Юве, Барса, Юнайтед, Арсенал, Челси и ПСЖ (да, знам, Юнайтед в псоледните години не е добре, но говоря като цяло) Така че, големите мачове ще си ги има. Разликата е, че ще ги гледаш не в един турнир, а в два. Ще гледаш добри мачове не само във вторник и сряда, а и в четвъртък. А не в четвъртък да гледаш мега-двубой Брага - Рубик Казан. За зрителят не се променя абсолютно нищо. Просто ще има повече разнообразие. Понеже във всички топ-първенства топ 2 не се променя. Знае се, че Реал и Барса са сигурни, Байерн и БВБ са сигурни, Юве са сигурни и пр. Докато ако се гледа САМО първият отбор, тогава вече нещата стават коренно различни.

MaLkO_LuD94
24.03.2016 18:43

Ако се засекат по-рано е логично че няма как да са и на 1/2 финал не остроумничи много *wink* Да те разбирам че ти е интересно да гледаш Барса-ПСВ и Юве-Бенфика а не Барса-Челси или Байерн-МЮ *wonder* Ами тогава да си върнат и КНК така Лестър ще играят в КЕШ Сити в КНК а МЮ,Челси,Ливърпул,Арсенал ще гледат по тв *beer* Значи ако Пирин и Монтана направят 3-3 то това е качество и предпочиташ това пред ЦСКА-Левски ( примерно ) странна логика *erm*

Amateur1878
24.03.2016 18:36

Е чакай сега! Нали уж на полуфиналите шели да са редовно шампионите на Англия, Германия, Испания и Италия? Сега пък щели да са ПСВ и Бенфика *smile* Кое последно!? Че в две поредни мнения си попротиворечи малко. Иначе аз не знам ти какво разбираш под "качество"!? Така де, мен е интересува да гледам интересен мач. Качеството е нещо относително. Качество ли е да гледаме Интер - Барса по времето на Моу в Интер или пък Челси - Байерн на финала? Или пък Атлетико - ПСВ от ШЛ - с общо 4-те нули в два мача? В двата предни мача, в които единият отбор рушеше играта и топката се "пукаше" 90мин., а другитя отбор си прави някакви безсмислени пасове пред наказателното поле на противника? Понеже ако това е качество, аз не бих искал да го гледам. Нека така да се изразя: предпочитам да гледам ПСВ - Бенфика с резултат 3:4 отколкото Челси - Байерн с резултат 1:1. Повече мачове като Байерн-Юве, например. А такива мачове могат да станат и между Стяуа - Лудогорец, например. Оспорвани мачове, с голове, с интрига. За мен това е качеството! А не да гледам два големи отбора как се дебнат 90-мин. един друг докато другият не направи една грешка в 80-тата минута и с нея да приключи мача.

Chelsea86
24.03.2016 18:30

Точно това казах и за по-долу. Името Шампионска лига не е удачно в този формат тъй като има участници, които не са шампиони на страните си. Нещо от сорта на Евро лига ще приляга повече на турнира. 54 страни членки има в УЕФА, ей ти ги 54 шампиона при същия награден фонд след 10 години и малките отбори ще могат да си позволят добри играчи.

MaLkO_LuD94
24.03.2016 18:25

Разнообразие да но не и качество *thumb_up* Ако се върне това правило то всяка година вместо да гледате най-добрите отбори на полуфиналите то може да гледате ПСВ-Бенфика и подобни мачове нямам нищо против тях като отбори но просто ще падне много ама много нивото на турнира *thumb_up*

Amateur1878
24.03.2016 17:51

Всъщност, като се позамислиш малко, тогава и българските отбори са играли полуфинали, румънски отбор е печелил КЕШ, португалски отбор също, холандски... Наред с английски, германски, италиански и испански. Така че, както и да го погледнеш, много по-голямо разнообразие е имало. Как го виждаш това в момента холандски отбор да играе 1/2 финал на ШЛ? При наличието на ПСЖ, Сити, Челси, Арсенал, Юнайтед, Реал, Барса, Атлетико, Юве, Байерн!? Няма как да стане. Понеже или отпадат в груповата фаза, или макс на 1/8 финал. Като паднат от Барса, например - ами падат! По-слаби са, точка! Шампион, преодолял конкуренцията в първенството си пада от шампион, преодолял конкуренцията в първенството си. А не шампион, преодолял конкуренцията в първенството си да отпадне в груповата фаза, а класиралият се на магия на 4-то място в Испания да продължава напред. Не ми се струва логично. Няма нищичко "шампионско" в тази лига. Това ми е идеята. Или да й променят името ако мислят да сбират отбори от кол и въже, или просто да я направят наистина само за шампиони.

MaLkO_LuD94
24.03.2016 17:33

Към този КЕШ който всички го търсите няма да има абсолютно никакъв интерес ще има неравностойни сблъсъци до 1/4 финал и на полуфиналите постоянно ще са шампионите на Испания Италия Германия и Англия абсолютно няма логика да се връща футбола пак в това време преди 30 години *erm*

razbiracha87
24.03.2016 17:05

Най-добре ще е Шампионска лига да бъде съставена само от отбори, шампиони на страните си и да се играят само плейофи, а другите отбори, класирали се от 2-ро до 3/4-то място, например, да играят в Лига Европа и да ги поизравнят приходите за двата турнира, за да не отписват ЛЕ.

Amateur1878
24.03.2016 17:27

Просто Разбирача ме е изпреварил с малко. И аз съм наа същото мнение като него. Какво "непрестижно" има да играеш и да спечелиш турнир, в който играят още отбори като Челси, Юнайтед, Атлетико, Интер, Милан, Наполи, Байер, Борусия? Като не си заслужил да играеш сред най-добрите в Европа, няма да играеш. Като искаш да играеш там, ще си дадеш повече зор следващият сезон. Каквото си си надробил, такова ще си сърбаш. Абсолютно съм ЗА подобна идея. По този начин наистина ще гледаме турнир между шампиони на държавите. Така по-малките отбори наистина ще имат солидни приходи от участието си в КЕШ. По този начин Лудогорец и Стяуа ще знаят, че ще имат пари от гарантираните си мачове срещу най-добрите. А не да играят в последният кръг срещу четвъртият в Англия и Испания и да отпадат. И след това поток на главните претенденти за титлата. А не в ШЛ да играе четвъртият в Германия, който е на 30т. зад лидера (например), а петите Тотнъм, които са на 15т. зад лидера да не може да играе. Не ми се връзва. Разбира се, това е прекалено радикално и няма да стане, но би ми било интересно да гледам нещо подобно.

CFC_H_A_Z_A_R_D
24.03.2016 17:11

Това е безумие.По твоята логика ако в Испания например Реал стане шампион Барса трябва да играе в Лига Европа или обратно.А ШЛ без Реал няма смисъл да се гледа поради 2 причини. 1-Вата е,че Реал е рекордьорът в надпреварата няма как да не играят в турнира. 2-Рата е,че това е просто смешно което го каза току-що.

simi91
24.03.2016 16:51

Бе каквото и да кажем има логика. Отбори като тези, които са цитирани първи в темата, няма да имат шанс да излязат от групата и след 200млн години. Освен, ако не се превърнат в арабски проекти...

Също така, дори и при този си формат в момента, Лигата ни предоставя едни и същи мачове всяка година хаха. Така че, следейки тези мисли, едва ли нещо би се променило. Въпреки, че поне от Великобритания се задава "рефрешване" на групата от английски отбори, които да играят в ШЛ през следващия сезон, за което УЕФА не може да направи нищо, освен да промени критериите и правилата за класиране хахаха

sviliev
24.03.2016 15:18

Що се отнася до идеята - не знам кой би бил съгласен с нея. Но нищо чудно да се реализира, от години се говори, че ''богаташите'' искат да се отцепват, наскоро и от Байерн говореха по тази тема. Не е хубава реалността не само в спорта, но и в живота, но това е положението. Както много пъти съм казвал, в епохата на глобален капитализъм, фактор номер 1 са парите. Имаш пари - имаш власт и авторитет, нямаш пари - нямаш. Богатите властват над бедните.

Man_Red
24.03.2016 18:23

Ако искаш нещо да е качествено, няма как да не се наливат пари, логично е.

Hitchhiker1902
24.03.2016 16:19

Да, парите са фактор, но вреден в определени сфери. Така и не разбраха, че не всичко е бизнес и опитът да превърнат в такъв спорта, изкуството или медицината води до унищожаването им.

sviliev
24.03.2016 15:15

Бог да прости Йохран Кройф! Един от най-големите в историята на футбола! Предстоящото след по-малко от 10 дни ''Класики'' тряба да мине под знака ''Кройф''.

Hitchhiker1902
24.03.2016 16:20

Бог да го прости и да му даде покой!

MaLkO_LuD94
24.03.2016 15:11

Според мен сегашният формат си е най-добър дава се шанс и на малките клубове да пробият в същото време и всички най-добри отбори от топ първенствата участват в турнира *cigarette*

Salient
24.03.2016 14:56

Най-добре е да се върне форматът на КЕШ, но сме твърди алчни за това. *smile*

stefanBG111
24.03.2016 17:35

Братле и аз искам да се върне този формат, ама футбола толкова се промени, че в момента повече е бизнес търговия и маркетинг.

ApricotGarden
24.03.2016 14:43

Крайно време е вече богатите отбори да си направят един такъв турнир и да си дефилират на спокойствие. Даже ако може и един шампионат да си организират та и да не се пречкат в местните си първенства.

tonisport
24.03.2016 14:13

Най-добре е на директни елиминации. Така всеки мач е финал.

wengerout
24.03.2016 13:14

Не ми харесва много тази идея, но и като цяло ШЛ не ми харесва.
Писна ми да гледам едни и същи мачове всеки сезон.
А и ако са 2 групи, тогава съвсем ще гледам постоянно ПСЖ с Челси и Арсенал с Барса, няма да са ми интересни изобщо.Не, че тази година бяха,де...
Аз съм почитател на една друга идея, която ще бъде много трудна за реализиране, да не кажа невъзможна.
Звучи абсурдно, но аз бих направил една европейска висша лига, с 20-тина отбора, а може и малко повече.Къде примерно Барса ще могат да играят и с Арсенал, и с Челси,и с Байерн,Борусия и други топ отбори на страните.
Точно като първенство, в което крайната цел е да имаш най-много точки и да си първи.
Тогава ще гледаме всякакви мачове, Рома с Арсенал, със Сити,Тотнъм с Барса и така...
От друга страна тази лига ще изтреби и ВЛ по приходи и интерес, така че за управниците ще я има и комерсиалната част с парите.
За феновете ще са мачовете.

wengerout
24.03.2016 16:23

Ами ти ако погледнеш всяко първенство може да се сравни с ВЛ, защото е първенство, само че са различни отбори....*confused* Ла лига си е същата като ВЛ, но отборите са различни... до pesholudiq: Не знам ирония ли е или не, но аз писмо все още до УЕФА няма как да напиша и да бъда взет на сериозно.Все пак и за това има време. Вчера бях на лекция с бившият ПР на семейство Глейзър, който си го каза ясно, че в бъдеще с този глобален свят и комерсиализация такива европейски срещи тип Юве-Реал,Барса-Арсенал и др, ще стават все по-чести.Та един вариант с първенство не мисля, че е толкова лош.

pesholudiq
24.03.2016 14:54

Т'ва ще е гениално, земи пусни едно писмо до УЕФА, белким се замислят и реализират идеята *lol*

CFC_H_A_Z_A_R_D
24.03.2016 14:10

Ми то това си е чиста ВЛ само,че разликата е в това,че отборите(повечето) няма да са от една и съща държава.Нещата трябва да си останат така за сега.Просто от Уефа нагласят жребия за да може да има едни и същи мачове и някой определени отбори да минават напред няма да казвам кой,че пак ще има излети помии.

MaLkO_LuD94
24.03.2016 13:14

Пълна глупост дано не се случи малко че парите развалят футбола ами ето такива ид*оти го довършват *erm*

kiril_kovachev
24.03.2016 13:05

Аз лично искам да няма групи и да се почва от рано с директни елиминации, за мен лично това е много по-зрелищно.

Chelsea86
24.03.2016 13:00

Ако погледнем от друга гледна точки самото име на турнира не отговаря на истината. Повече от половината отбори не са никакви шампиони.
И ако направят по-малък турнир за останалите отбори то значи, че Лига Европа ще стане трети турнир. И като премахнат от него правилото да не се класира победителя в ШЛ отново ще стане почти безсмислен.
Маките отбори от бедните страни никога няма да станат големи отбори щом УЕФА ги ограничава и лишава от шанс за успехи и по-голяма печалба. Несъмнено 16 отбора ще е по-интересно и ще носи повече пари на големите отбори, но това за сметка на малките е жалко. Ако направят втория турнир и ЛЕ да взимат почти същите пари няма да имам против.

El_Fenomeno_9
24.03.2016 12:28

Уефа наистина направиха ТВЪРДЕ много за по - малките клубове в последните няколко сезона , особено с тоя супер неадекватен шампионски поток , който класира неадекватни отбори в групите по "втория начин" като ги противопоставя един срещу друг , а избива сериозни отбори като ги изправя в другия поток на плей-офите ... Но това изглежда радикално крайно със само 16 отбора ... Ако се въведе ще трябва да се измислят много сериозни квалификации за Шампионска лига като според мен само 8 отбора ще трябва да влизат директно , а всички останали да минават през огромни пресявки и то по този начин най - интересната част от турнира ще станат именно плей-офите