Петев: Най-важно е да върнем българския дух

20:03
Петев: Най-важно е да върнем българския дух
Старши треньорът на националния отбор на България Ивайло Петев определи контролите, които предстоят срещу Португалия и Македония като едно ново начало за състава. В петък, 25-и март от 22.45 часа България гостува на Португалия, а на 29-и излиза срещу Македония в Скопие.

"Започва едно ново начало. Стартираме концентрирана подготовка към септември, когато е началото на квалификациите. Трябва да се подготвим много добре, за да изглеждаме по начина, по който всички искаме“, сподели Петев.

"Иска ми се да я видя България там, където доста години отсъства. Много ще е трудно, но ще направим всичко по силите си да зарадваме всички привърженици на футбола и всички българи", допълни специалистът.

"Най-важното е да се върне този български дух, който малко избледня в последно време - амбицията на всеки един да се доказва. В днешния футбол силите са доста изравни и ако това го направим ще имаме шанс срещу всеки отбор, срещу който играем“, категоричен бе националният селекционер.

„Естествено, че имам визия какво трябва да се промени аз съм самокритичен първо към себе си. Допуснали сме 100% грешки. Основното нещо е самоамбицията на всеки, който облече националната фланелка да играе на пълни обороти и да дава максима от това, което има като потенциал. Относно какво трябва да се промени игрово е мое решение и мисля, че ще успеем. Но без първото нещо трудно ще се променят нещата“, коментира още Ивайло Петев.

Селекционерът изрази задоволството си от факта, че нашите ще се изправят срещу силен отбор като Португалия.

„Бях изключително щастлив, че ще се срещнем с този гранд. До голяма степен може да сравним и да извадим изводи от този мач какво трябва да подобряваме."

На въпрос, свързан с лидера на европейското селесао Кристиано Роналдо, Петев отговори:

"Той е футболист от световна величина, но в техния състав има и други големи играчи. В петък ще видите как ще им противодействаме. Колкото до Роналдо, той е играч, който оставиш ли го да овладее топката и да се обърне с лице е заплаха за всеки един противник, но ние трябва да се съобразим със силните страни на всичките им играчи, за да постигнем успех в петък".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shoshibgFB
21.03.2016 22:57

Ако ония се навият да играят, 3-4 гола не ни мърдат.

kabela91
21.03.2016 22:40

само преса е решението ако имаме въздух така ще стане