Четирима руски атлети с положителна допинг проба

11:48
Четирима руски атлети с положителна допинг проба
Четирима руски атлети са дали положителна проба за употреба на милдронат. Това разкри шефът на Руската федерация по лека атлетика (АРАФ) Дмитрий Шляхтин, предаде "Reuters".
 
"Имаме информация, че четирима атлети са дали положителна проба за употреба на милдронат. Още днес ще се заемем със случая", бе краткият коментар на Шляхтин, който не пожела да разкрие имената на провинилите се атлети.
 
ай-малко 16 спортисти от Русия, сред които тенисистката Мария Шарапова, както и олимпийския шампион по шорттрек Семен Елистратов бяха уличени в употреба на милдронат. Веществото попадна в забранения списък на Световната антидопингова агенция (УАДА) от 1 януари 2016 година.
 
Припомняме ви, че АРАФ бе временно отстранена от Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) заради разразилия се скандал, че лабораторията в Москва е прикривала и унищожавала положителни допинг проби на руски атлети. Ако членството на АРАФ не бъде възстановено, то руските атлети са изправени пред угрозата да не вземат участие в предстоящите Олимпийски игри в Рио това лято.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Messiah
21.03.2016 14:00

Ъ-ъ-ъ, сега пак американците са виновни, а????