Фърги: Берба изглежда доста муден, но е на едно ниво с Рууни

12:05
Фърги: Берба изглежда доста муден, но е на едно ниво с Рууни
Сър Алекс Фъргюсън за пореден път похвали българина Димитър Бербатов седмица преди началото на новия сезон във Висшата лига. Наставникът на Манчестър Юнайтед заяви, че Берба ще е основна част от неговата селекция през тази кампания и въпреки, че нападателят изглежда доста муден, той всъщност винаги е в състояние да изпревари противниковата отбрана и да отбележи.

"Ако питате Димитър, той със сигурност ще ви каже, че през този сезон има много да доказва. Мисля, че бяхме малко нечестни към него заради начина, по който го използвахме през миналия сезон, но сега вече той ще играе различна роля. Мисля, че част от неговия проблем беше, че той изглежда доста муден, незаинтересован и бавен, когато тръгне да спринтира”, коментира сър Алекс.

"Истината обаче е, че Берба е бърз футболист, който винаги може да се озове на чиста позиция и да отбележи. Вярно е, че играчи като Кристиано Роналдо и Нани са по-бързи от Димитър, но двамата с Уейн Рууни са на едно ниво, когато говорим за скорост”, допълва Фъргюсън.

"Не мога да спра феновете, които сравняват Берба с Кантона. Само ще кажа, че подобни неща не са особено честни към българина. Вижте аз не обвинявам Димитър за нищо през миналия сезон, тъй като си мисля, че тогава съотборниците му не осъзнаваха напълно неговите силни страни. Сега това гарантирам, че се е променило”, споделя сър Алекс.

"Истината е, че на Берба му трябва самочувствие. Това е основното за един нападател. Границата между успеха и провала е много тънка. Шутираш веднъж, гол, ако топката мине на няколко сантиметра встрани- изпускаш и започваш да си мислиш: О, не как можах!”

"Просто има играчи, които имат нужда от време, за да се аклиматизират към условията в даден отбор и да разкрият какво истински могат. Вярвам, че Димитър вече е добил нужната увереност и с много голове ще ни помогне да заместим Кристиано”, каза още наставникът на Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lassio
10.08.2009 22:09

Тъй като ва гледам се едно говорите за 18 годишен нападател . Ще се научи да вкарва ще надмине Роналдо след два сезона слезте на земята след 2 сезона бербо ще е на 30 най-добрите му години са минали повече от това не може да покаже .

lozan_kr
10.08.2009 21:39

Най - добрия пост му е при резервите! Ясно!

Pandi
10.08.2009 17:33

Нашето момче е нападател и то централен ,а не разпределител и т.н. и докато не го сложат където му е мястото няма да разберат на 100%-та възможностите му.
Сърът ще го постави на върха на атаката и тогава ще се увери ,че изминалия сезон беше за адаптация в отбора.За 1-2 сезона ,стига да няма контузий и да има подкрепата на отбора Бербо ще админе Роналдо.

pacok
10.08.2009 17:29

АЗ НЕМОГА ДА РАЗБЕРА КВО ИСКАТ ОТ БЕРБО ОСВЕН ЧЕ ВКАРВА И ПОДАВА. КВО ПОВЕЧЕ ИСКАТ ОТ НЕГО. ДА ВЗЕМАТ ДА ПОЧНАТ ДА МУ ПОДАВАТ ПОВЕЧЕ.
РУУНИ СИ Е ДОБРЕ

MeToDueB
10.08.2009 16:35

по-слаб от Тевез *joking* ОМГ (както викат тъпаците *sick* ) .. абе къде вреждаш Тевез .. въобще в някакво сравнение с Бербатов, че той не може да спре една топка, без да му избяга. Не можеш да го сравняваш и с Рууни и Роналдо, Роналдо играе на друг пост, а Рууни е съвсем друг тип футболист .. по-нисък, но енергичен. Бербатов има едно от най-добрите, ако не най-доброто първо докосване от вс играещи футболисти в момента, не е егоист и умее да прави от наглед много трудни ситуации, голови опасности за своя отбор с неговите невероятни пасове и поглед върху играта. Умее да играе с глава, да свали топката, да я подаде, да я вкара .. притежава и невероятна техника и когато прави някой фамозен финт, в неговите крака изглежда, сякаш е много лесно и "фасулско", но всъщност е страшно трудно. Има и два минуса, единия е приемлив, като имаме в предвид височината му 188 см и видим други подобни футболисти .. бърз, но не е енергичен и не може цял мач да бяга без да спира, другия минус му е, че е българин .. и очевидно е с по-ниско самочувствие, което на моменти му пречи .. сам срещу вратаря или когато на пръв поглед е по-лесно да се вкара, но той я подава .. ама ще се оправи и тва.

lassio
10.08.2009 16:28

Моля ви са спрете са .И аз съм Българин ама чак пък такива глупости не бях чел.Бербатов колкото и да ви е тежко да го признаете е по-слаб от Роналдо от Тевез а от Руни просто да не говорим .И спрете с глупостите че бил бърз вие ще го изкарате по-бърз от Руни ,че като нищо и от Роналдо просто спрете са за малко.

however90
10.08.2009 15:49

Бербатов миналия сезон беше по-полезен за Юнайтед от Роналдо, който мислеше само за себе си и се дразнеше от факта, че на Дими му обращат повече внимание в медийте, Бербатов бе човекът който градеше играта на отбора и раздаваше пасове , за които Роналдо даже не можеше да си мечтае, така че ако има хора които още си мислят, че Бербо нищо не е направил за отбора да го гледат този сезон, защото той ще бъде във вихъра си.Няма да го има лигльото Кристиано, който няма да подаде на Бербо дори да е сам на гол линията.Роналдо беше абсолютен егоист и мислеше само за своята игра и почти не комбинираше с останалите играчи и най-вече с Бербатов, така че Бербо ще направи сега страхотен сезон в отсъствието на примадоната Роналдо

Cris_7
10.08.2009 15:04

И аз мисля ,че може да е по-бърз , но го мързи *joking*

JKnoxvilee
10.08.2009 13:59

абе
каквото и да си говорим, време е вече митко да спе да играе интелигентно, ама да почне да си прави голове...вчера за целия мач най-ми хареса удара в последнита му минати на тревата, от въздуха като я удари, нищо че се удари във есиен.това е нападател вече, не да го сменят с македа или оуен дето вече му тръпна на вс влизане да не падне като на европейското(европейското нали?)

zhivkot
10.08.2009 13:29

Бербо не се раздава така ли? Просто играе интелигентно и не прави безсмислени спринтове. По-подобен начин играе и Анри - първо с главата, след това с краката. Бербатов има доста бърз старт, но не може да бяга дълго, но на него не му и трябва - доказвал го е не веднъж.

Vratarchety
10.08.2009 13:24

Направо според мен Бербо си е шматка и няма място в Юнайтед ! Докато Уейн е сърцат винаги се раздава и бърз и така нататък !

zhivkot
10.08.2009 13:10

Бербатов е бърз, но е по-висок от повечето от съотборниците си и няма навика да вършае целия терен, което е нищо повече от лутане в стил Тевез. Бербатов има страхотна техника и поглед върху играта. Малко играчи могат да залепят топката на крака на съотборниците си без дори да ги виждат. Във вчерашния мач се видя, че отново Бербатов не играе като чист централен нападател - изтеглен е леко в дясно и често минава на фланга, като Парк отива в центъра, което е безумие. Парк е енергичен, бяга много, бори се за всяка топка, но нито има завършващ удар, нито добър пас. В интерес на истината - Парк беше купен само с една цел - разширяване на фен базата в Азия и ефектът е умопомрачителен. Който е гледал контролата със Сеул знае за какво става въпрос.

Kalinho
10.08.2009 12:59

няма смисъл да ги сравняваме и двамата са класни играчи ама имат коренно различен стил на игра *smile* всеки си има свойте плюсове и минуси, по скоро този сезон Оуен и Бербо ще спорят за едно място и дано нашето момче се пребори

Anaxagoras
10.08.2009 12:41

Наистина ми е трудно да преценя дали е бърз колкото Руни. Във всеки случай за ръста си е бърз. Но не е енергичен като Руни. Рууни пък може само да си мечтае за техниката и визията на Бербо. На мен ми харесва много повече Бербо. Понякога прави страхотни неща с топката.

MeToDueB
10.08.2009 12:30

Бербатов си е бърз, ама може би не толкова издръжлив и за това подтичва по-бавно, когато топката е далеч от него и когато трябва да пресира, но когато някой противник е близо до него и се разсее *lol* как "изригва" и става доста бърз. Може и да се старае, да има по-различен стил .. като "умряла лисица" и когато трябва се "съживява" *lol* и отнема топката на разсеяниете му противници хх Бърз е на старт, ама сигурно, ако трябва да претича целия терен с тази скорост .. няма да може. Е нормално е .. 1,88 е висок .. някой викат, бавен, бавен *lol* да ис пуснат гола срещу Чарлтън от Тотнъм .. сигурно и Рууни не може да развие такава скорост.
*sick*

lucky_79
10.08.2009 12:27

Аз не мога да разбера защо спорите,като и двамата са много добри играчи и само може да се радваме ,че играят заедно и че са в един отбор и дано отново са Шампиони *stop* Мачкайте Дяволи

Sten4
10.08.2009 12:13

*lol* Yang_G е прав .......аз коментирам темата и двамата са голяма работа, но немогат да се сравняват 1 с друг *stop*

ZeroCold
10.08.2009 12:08

Теле си ти бе, идиот. W.Rooney е най-добрият играч на Юнайтед към момента а заедно с това и един от най-преданите играчи на цяла Англия.

Yang_G
10.08.2009 12:06

Даже на по-високо от теленцето-Рууни ! *smile*