Клуиверт: Ван Гаал има проблеми, когато работи с утвърдени футболисти

21:39
Клуиверт: Ван Гаал има проблеми, когато работи с утвърдени футболисти
Легендата на холандския футбол Патрик Клуиверт смята, че сънародникът му и мениджър на Манчестър Юнайтед – Луис ван Гаал има сериозно проблеми в съблекалнята, когато има на разположение футболисти, постигнали много във футбола.

Както е известно, Клуиверт работи с Ван Гаал в Аякс през 90-те години. На финала на Шампионската лига през 1995 година, тогава 19-годишният Клуиверт се появи в игра през второто полувреме и реализира победен гол във вратата на Милан. Интересен факт е, че средната възраст на онзи тим на Аякс бе изключително ниска.

"Ван Гаал е треньор и човек, който винаги иска да се справя добре, но понякога, когато насреща си има футболисти, които са постигнали нещо във футбола, изпитва сериозни проблеми“, коментира Клуиверт.

"Когато става дума за млади играчи, той е страхотен, фантастичен. Някои опитни играчи обаче имат своя визия за играта. Това не винаги свършва добре“, каза още холандецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
19.03.2016 10:05

И аз изказах едно подобно мнение преди време. Имам чувството, че Ван Гаал ако не се беше поддал на желанията на някои от разглезените ни фенове за класни играчи и си беше подходил както той си знае (с млади играчи и от школата и да ги развива), то може би щяхме да сме в пъти по-добре сега отколкото сме сега със "звИздитИ".

Но както и да е. Няма време за поправка и за съжаление Ван Гаал се провали. Не виждам как може да си осигури мястото и за следващят сезон при нас освен ако по някакво чудо не заиграем прекрасно и победоносно в оставащите мачове, изкачим се до второто място и спечелим ФА Къп! Което граничи с научната фантастика, разбира се!

Дано следващият треньор да е разбрал, че класните играчи не ти гарантират трофеи, атрактивна игра и много голове. Дано и голяма част от феновете ни са го разбрали същото!

simi91
19.03.2016 10:01

Кои са играчите на Ман Ю, които са спечелили "толкова много", че не ми стана ясно?

simi91
21.03.2016 13:48

Все прехвалени футболисти... точно тези играчи не биха ги взели да играят и в италианската серия Б от преди 10 години... А като се сетя, че Рууни го водят за най-добрия английски нападател, започвам да се питам какво ли си казват хора, като Майкъл Оуен, Хески, Алън Шиърър?! (най-добрите английски нападатели, които съм гледал)

Amateur1878
19.03.2016 10:09

А пък прибвам ли и играчите от миналият сезон като Ди Мария и класни играчи (или поне в много близкото минало) като Ван Перси и Фалкао и картинката става тотална. Понеже и миналият сезон не успя много-много да се сработи с тях.

Amateur1878
19.03.2016 10:07

Мата, Карик, Валенсия, Швайни, Рууни, Де Хеа? Малко ли са или?