Тимонов: ЦСКА е страшилище за всички в България

10:48
Тимонов: ЦСКА е страшилище за всички в България
Полузащитникът на ЦСКА Тодор Тимонов даде интервю пред "Меридиан Мач", в което говори за дебюта си с червената фланелка в "А" група. Принца на Пловдив влезе като резерва срещу Локомотив Пловдив и вкара последния пети гол в мрежата на "черно-белите". Както е известно, Тимонов премина в ЦСКА от кръвния враг на Локо – Ботев.

- Тодоре, ЦСКА постигна може би лесна победа над Локомотив Пд предвид резултата. Наистина ли на терена нещата се получаваха или просто противникът не беше на ниво?


- С оглед на резултата наистина победата бе лесна. Не трябва да се подценява тимът на Локомотив Пд. Но на терена показахме добри неща. Локомотив Пд имаха някакви проблеми, но не е моя работа да се бъркам. Мисля, че заслужено победихме "смърфовете".

- В предсезонната подготовка показа много добри игри, но днес остана резерва. Каква е причината да не започнеш срещу Локомотив Пд?


- Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев определя кой да играе и кой не. Мисля, че не започнах срещу Локомотив Пд заради колебливата си игра в реванша срещу Дери Сити. Да се надявам, че занапред ще мога да докажа, че
имам място в стартовите 11.

- Каква бе разликата днес в играта на ЦСКА? В предишните срещи не създадохте доста голови положения, а днес изглеждаше, че правихте каквото си поискате на терена. Защо се получи така?

- Във всички срещи ЦСКА е страшилище за противника. Не мисля, че в предишните двубои ЦСКА е играл по-слабо от днес. Просто явно напрежението в мачовете досега е било на по-високо ниво, тъй като играхме и в Европа. Да не забравяме, че в България всеки има респект от ЦСКА и се страхува от нашия отбор просто защото този клуб е №1 във всяко едно отношение – успехи, публика, играчи...

- Днес ЦСКА ли беше много силен, или Локомотив Пд подцени 31-кратните шампиони?


- Днес мачкахме във всяка фаза. ЦСКА винаги е силен, но и днес Локомотив Пд игра вяло. Не трябва да се бъркам в тяхната игра, важното е, че нашата спореше.

- Двойно ли си по-щастлив, че отбеляза гол срещу Локомотив Пд, предвид че преди си защитавал цветовете на "канарчетата"?

- Общо взето, съм щастлив, че отбелязах на Локомотив Пд, тъй като това ми е първа победа на този стадион. Дано повече да не губя на "Лаута", защото имам да връщам много.

- Каква е разликата да си футболист на Ботев от тази на ЦСКА?

- Огромна. Като бях играч на "канарчетата", се борехме винаги за спасение. Докато ЦСКА има по-високи цели и никога няма право на грешка.

- Какво показа на феновете на Локомотив Пд след гола?

- Просто това беше лека закачка, нищо конкретно. Но трябва да се разбере, че ЦСКА е номер едно в България.

- Изтеглихте тежък жребий за Лига Европа. Как преценяваш шансовете на ЦСКА срещу руския гранд?


- Това са два двубоя, като според мен домакинството и гостуването ще бъдат равнопоставени. Според мен шансовете са 50 на 50, но се надявам от УЕФА да ни разрешат да играем на "Армията", защото противниците ще усетят "огнен ад".

- Лесно ли е да се утвърдиш в редиците на ЦСКА?


- Това зависи най-вече от мен. ЦСКА има добър треньор и много добри футболисти. А когато играеш с такива играчи, е доста по-лесно. Трябва да съм концентриран по всяко време, за да може да се утвърдя в отбора.

- Левски, Литекс и ЦСКА започнаха с победи с 5:0 в началото на шампионата. Това ли ще са трите отбора, които ще се борят за шампионската титла?

- Да, смятам, че ние, Литекс и Левски ще спорим за златните медали. Но ЦСКА винаги ще бъде с една крачка пред конкурентите. Това го знае цяла България.

- В двубоите на ЦСКА старши треньорът Любослав Пенев те ползва на различни позиции. Къде се чувстваш най-добре, като се има предвид, че в реванша срещу Дери Сити игра като нападател?

- Наставникът решава къде ще бъда най-полезен на отбора. Срещу Дери Сити играхме със схема 4-2-4, като аз и Маркиньос бяхме в нападение. Важното е да мачкаме съперника, а не къде ще играя аз.

- Има ли някакви проблеми със заплащането в ЦСКА?

- Дори и да има известно забавяне, това е нормално, защото предвид финансовата криза в повечето отбори е така. Да не говорим, че това е България. Но това не се отразява в съблекалнята. Тъй като ЦСКА е марка не само в България, а и в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kardona
13.08.2009 09:47

Dragon36, АБЕ ЧИЧО ДРАГАНЕ защо не вземеш да се скриеш незнам *thinking* *devil* Ниа все пак за два мача вкарахме на Баку два гола и то на Герена и не допуснахме нито един, докато милите чичкови червенотиквеничковчета незнаеха къде се намират в мачовете с ДЕРИ СИТИ и едвам едвам в София със супер случаен гол от статично положение и грешно изчистена топка от защитата на Дерито успяхте да вкарате *sick* а в Ирландия трябваще да ви надупят тези смешници, затова не се изказвай неподготвен и ти като тизи ЛИМОНЧО, недей всички знаем какви утрепки сте. НЯМА НУЖДА ДА СЕ ПРАВИШ НА ТАРИКАТ И ДА ОБИЖДАШ ЛЕВСКИ, ЗАЩОТО ВСЕ ПАК ЩЕ ИГРАЕМ В ЕВРОПА ДА ЗИМАТА *stop* А ВИЕ НАЛИ ЗНАЕТЕ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА И ТОВА Е ТАМ САМО ТАМ ЩЕ ВИДИТЕ ОТБОРИ КАТО ЧЕЛСИ БАРСЕЛОНА ШАЛКЕ И ВЕРДЕР

Dragon36
12.08.2009 21:27

А кой е страшилище смешните говеда ли!?Дет' не могат да вкарат 135 мин на Баку *lol* .Тимонов поне може да се изразява а не като клоуните ви дето заекват при интервю.А гошко вратарчето е такова селянче горкия *joking*

GOOR
11.08.2009 00:40

Секи ден се моли сигурно, Гонзо да е още контузен по време на мача *joking*

Futbulfen
10.08.2009 14:49

Лимона милия още не знае за какво става въпрос..като излезе срещу Левски и на него мартинките ще му затреперят и ше плачка след мача у съблекалнята.. после как го питайте дали ц(*ка е достойно дори за уважение някакво от нас .. смешници *joking*

boc1
10.08.2009 13:21

тоя е същия като грег мошенника *wink* *smile*