Фенове на ПСВ възмутиха Мадрид (видео)

11:05
Фенове на ПСВ възмутиха Мадрид (видео)
Холандските фенове на ПСВ Айндховен унижаваха просяци по улиците на Мадрид, като им хвърляха дребни монети и ги караха да ги събират от земята.
 
Това стана по време на реванша на осминфиналите на Шампионска лига срещу Атлетико. Поведението на футболните фенове от Холандия предизвика широко обществено възмущение. Министърът на вътрешните работи Хорхе Фернандес Диас го определи като "абсолютен срам", а председателката на община Мадрид Кристина Сифуентес нарече това поведение "жалко". 
 
"Срам ме е, че в Мадрид можеше да се видят подобни сцени не само на абсолютен расизъм, но и на липса на човечност, макар и отговорните за тях да са "хулигани", от чужд екип", каза тя.
 
Разпространените в испанските медии снимки показват холандските фенове на Айндховен, седнали на маса в кафене на Пласа Майорняколко часа преди срещата с Атлетико, как хвърлят оттам монети на земята, за да карат просяците да ги събират. 
 
"Такова поведение е недостойно. Ние искаме да се разграничим категорично от поведението на няколко фенове", каза президентът на ПСВ Тоон Гербрандс на интернет сайта на клуба. 
 
" ПСВ ще вземе адекватни мерки, като може да става въпрос за забрана за влизане на стадиона /на футболни хулигани/ или по-строги санкции", добави той. 
 
Посолството на Холандия в Испания публикува комюнике, в което изразява дълбоко съжаление за действията на сънародниците си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapitana123
18.03.2016 03:09

Прави ми впечатление, че оная веднага е изиграла "расистката карта". Дет се вика, особено силно да предизвика обществото по отношение на заплахата за устоите на демокрацията *stop*

wengerout
17.03.2016 16:52

Не знам вие не виждате ли мамка му, ама едната циганка е с българското знаме като рокля.........................

wengerout
17.03.2016 17:46

Абе то има оправия, ама ....

red_machine
17.03.2016 17:03

Така е, тая не знам каква е, но от години румънските мангали се представят за българи, даже в Дания отиват и викат булгар, булгар там на властите и ни злепоставят, за това нас българите и етническите румънци не ни искат никъде...

sakata_97
17.03.2016 16:01

Дано им се връща на тези жалки нещастници*confused**confused*

leather_rebel
17.03.2016 13:28

Абсолютно! Не знам какво му има на европейския "елит", но маймуните са си маймуни и заслужават съответно поведение. Расизъм е имало, има и ще има. И трябва да има. Расите нито са еднакви в своето развитие, нито имат място заедно, на калъп, каквото се опитват да правя европейските гейове - чиновници. Браво на феновете на ПСВ! А ако ръководството предприеме някакви действия за наказания на фенове, да ги бойкотират и да отиват да подкрепят Аякс! Бахти глупостите лайнарски с този абсолютно смешен, безочлив, неприложим, нереален и противоестествен мултикултурализъм. Не може да се меси кръвта с вода, разберете го господа упрявляващи европейските институции далаверчовци!

tonisport
17.03.2016 12:45

Гаврят се с просякините които са РОМИ и които точно това заслужават. На едната даже футата и е бяло,зелено,червено. Ръководството на ПСВ пък щяло да накаже феновете със забрана за влизане на мачове на някои фенове. Забранете на белия човек да диша въздуха на черните и си напълнете секторите с чалми и небели хора. Ръководството на ПСВ заслужава бойкот от феновете и да не стъпи нито един бял човек на мача,докато президентът на отбора не се извини за ксенофобското си исказване насочено към кои-белите. Не съм виждал истински футболни фенове които не са бели,освен китайците и японците които по-скоро снимат с телефоните. Разни муджихидини мн рядко да ходят на мачове.