Куман: Бих платил, за да тренирам Барселона

19:21
Куман: Бих платил, за да тренирам Барселона
Мениджърът на Саутхямптън Роналд Куман не крие своето желание да стане треньор на Барселона. Според думите на холандеца, той би си плащал, за да поеме каталунския отбор.

"Аз бих платил, за да тренирам тази Барселона. Аз бях близо до това да стана треньор на Барса през 2003 година, но Аякс не ми даде разрешение", каза Роналд Куман, цитиран от Спорт Медиасет.

52-годишният холандец бе играч на Барселона в периода 1989-1995 година и с каталунците стана европейски клубен шампион. Той коментира и битката за титлата във Висшата лига.

Според него с победата си с 1:0 над Нюкасъл Лестър е отказал Арсенал и Манчестър Сити от борбата. "Лисиците" имат 63 точки и водят с 5 пред Тотнъм, с 11 пред Арсенал и с 12 пред Сити, макар че последните два тима са с по един мач по-малко.

"Ситуацията след тази победа вече е съвсем различна, защото с 11 точки пред Арсенал и с 12 пред Сити те вече са извън борбата за титлата. Сега битката остава само между Лестър и Тотнъм и това е голямата разлика преди и след мача. Вече съзнанието на играчите на Лестър е насочено само към спечелването на титлата", заяви Куман.

Тимът на Лестър, който се спаси от изпадане през миналия сезон, сега се нуждае от 20 точки в оставащите 8 кръга, за да триумфира с първа титла в историята си. В събота играчите на Клаудио Раниери гостуват на Кристъл Палас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация