ПСЖ догони двуцифрена победа срещу Троа и узакони титлата си (видео)

17:23
ПСЖ догони двуцифрена победа срещу Троа и узакони титлата си (видео)
Пари Сен Жермен разгроми аутсайдера в Първа лига  Троа с 9:0 като гост и завоюва предсрочно шампионската лига във френското първенство за четвърти пореден сезон и общо шести в историята на клуба. 
 
С четири гола в мача се отличи Златан Ибрахимович ('46, '52, '56, '88), два гола добави Единсон Кавани ('13, '75), по един реализираха Хавиер Пасторе ('17) и Адриен Рабио ('19), а Матьо Соние ('58) от гостуващия тим си вкара автогол.
 
Тази победа позволи на футболистите на Лоран Блан да увеличат преднината си от втория Монако на 25 точки, което гарантира титлата на парижани.  ПСЖ съумяха да си осигурят победата в първенството осем кръга преди края, което се явява нов рекорд. Предното постижение принадлежеше на Лион, който триумфира в съревнованието пет кръга преди финала през сезон 2006/2007. 
 
За нападателя Златан Ибрахимович това е 13-а шампионска титла и 28-и трофей в кариерата му. Този сезон шведът вкара 27 гола и асистира за 11 в 24 мача от френския шампионат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

marsavalov
14.03.2016 08:11

Щом 9:0 е двуцифрен,10:0 тогава би трябвало да е трицифрен.Как не ви е срам бе,хора?!?Вярно е,че не сте само вие-всичките ни електронни медии бъкат от неграмотни журналисти,които бас държа са между 25 и 30 годишна възраст.Ама защо трябва да е така...поне грамотни редактори нямате ли в този сайт?На ПСЖ-честито за титлата.Заслужиха си я,особено след този "двуцифрен" резултат.

shoshibgFB
14.03.2016 04:39

Едното първенство било слабо, другото миришело лошо, третото било пембяно...

Абе гледайте си каквото ви харесва, кво ги мерите тия п*шки, не мога да ви разбера. Ще речеш, че света ще се разпадне...

По темата: 9:0 кога стана двуцифрен резултат не знам...

kapitana123
14.03.2016 02:45

Във Франция май от десетина години първенството си е състезание с един кон. Само името на коня се смени от Лион на ПСЖ. Лошо няма

Futbolfen
13.03.2016 18:32

няма такава понятие " най силно първенство" просто в англия отборите са равностойни, и всеки може да бие всеки, мое мнение

Duhcheto_messi
13.03.2016 18:20

Висшата Лига е интересно първенство, но в никакъв случай не е най-силното. Защо отборите от Англия не могат да откъснат в Шампионска Лига и Лига Европа? Всяка година гледаме Германски и Испански отбори на тези финали, че и на полуфиналите, но не и Английски. И ако Испанското и Немското първенство бяха толкова слаби тогава Байерн, Реал, Барса и ПСЖ как щяха да поддържат нужното ниво да мачкат всички наред в Евротурнирите, как? Не мога да определя най-силното първенство, но със сигурност не е Английското.

Salient
13.03.2016 18:17

Айде да сме обективни. Английските грандове са пълна скръб. Арсенал не може да мине осминафиналите 5 години подред, въпреки че редовно се класира в турнира. Юнайтед след Фъргюсън и Ливърпул не могат да се класират за ШЛ, а ако се класират отпадат срамно. Челси спука гуми много сериозно този сезон, но и без това в ШЛ не направиха нищо значимо с Моуриньо освен един полуфинал срещу Атлетико. Сити пък бяха най-комични от всичките, които отпадаха от групите няколко години. След това стигнаха осминафинал, но Барселона се оказа твърде силна. Сега може би ще стигнат четвъртфинал, а там зависи от жребия как ще се развият нещата.

Мисълта ми е, че форматът на провеждане на Премиър лийг, физическите натоварвания и по-бързият и твърд футбол, който се практикува не могат да бъдат оправдание за слабото представяне на английските отбори в ШЛ при положение, че същите теци бяха същите преди 7-8 години, когато тотално доминираха в турнира и всяка година имаше английски отбор финалист. Самият начин на ръководене на тези отбори просто трябва да се подобри значително.

С това не отричам, че отбори като ПСЖ, Байерн, Реал и Байерн имат известно предимство във физически аспект като се изправят в Европа, но това в никакъв случай не може да бъде оправдание на английските отбори, след като това не е представлявало проблем, когато доминираха при при почти идентични условия.

И все пак да кажа нещо и по темата, честита титла на ПСЖ!

Amateur1878
13.03.2016 19:05

Малко не съм съгласен. Тогава, когато английските отбори бяха силни, имаше три отбора с постоянно присъствие в топ 4 - Арсенал, Юнайтед и Челси. Четвъртият беше плаващ. После се появиха и Сити и вече стана топ 5. Преди време и отборите като Евертън и Тотнъм си продаваха играчите без проблеми на въпросните топ-отбори, че и извън Европа. Общо взето, тези отбори бяха богопомазаните и, малко или много, бяха привилегировани. Докато сега вече се наблюдава едно отдръпване. Евертън и Тотнъм започнаха да си държат играчите и да не ги продават. Уест Хям и те задържаха играчите си. И други отбори, списъкът не е изчерпан. Следователно, да засилват колектива си. Треньор като Раниери пък води отбор, който допреди година беше през изпадане. Преди време за такова нещо не можеше и дума да става. Следователно и другите отбори се засилиха доста. Разбира се, топотборите и те позабавиха темпото. Засилената конкуренция се дължи отчасти на това, но по мое мнение и от факта, че другите отбори се опаричиха, задържат играчите си и се подобриха доста. Заради това и сега виждаме резултата - Тотнъм и Лестър в битка за титлата, а Ливърпуул и Юнайтед правят дербита в ЛЕ. Просто мое мнение!

stefanBG111
13.03.2016 18:53

Напълно си прав!

General96
13.03.2016 18:21

По мое мнение си напълно прав.

Luxury
13.03.2016 18:04

Все пак до края на сезона може да се случи всичко, ЗАЩОТО ВЛ е непредвидимо първенство, а точно това го прави толкова интересно за гледане.*

xienata_14_72
13.03.2016 18:02

Жалко че Френското първенство стана толкова западнало..А преди Монако Лион Марсилия даже и Сент Етиен се бореха за титлата и беше интересно.А сега всичко е ясно още от зимата..Иначе честито на Псж, което не става с пари става с много пари..

Daley_Blind
13.03.2016 17:39

Честита им титла! Просто във Франция няма отбор, който да се противопостави на ПСЖ.Единствените мачове, които заслужават да се гледат, са тези между ПСЖ-Монако-Лион-Марсилия.Останалите са от калибъра на А група.

Amateur1878
13.03.2016 17:38

Е хайде нека някой пак да ми каже, че отборите в ШЛ са с равен старт, а? ПСЖ стават шампиони още март месец след някаква победа от сорта на 0:9!!!!!! Или какво - някой ще каже, че ПСЖ са толкова извънземни, че направо няма накъде повече?

Барса и Реал си пердашат някакви отборчета с по 5-6:0 редовно.

Байерн и те с 5-6:0

Е как тези отбори да са под напрежение в ШЛ, някой ще и каже ли!? Как да се изморят!?

Както и да е! Честита титла на ПСЖ! Не че са сътворили чудо де, но...

Amateur1878
14.03.2016 10:02

Ами приятел, за толкова им стигат силите на топ-отборите при положение, че тези под тях им скачат на бой всяка седмица. Както написах, прреди можеха да си позволят да играят силно и за ШЛ, и за ВЛ, та дори и за ФА Къп - на три фронта. Сега вече не могат. А за съжаление, тук си прав - всичко е пари. Следователно - с топ-приоритет е турнира, който ти дава яката пари. А той е - ВЛ. Собствениците искат добри финансови резултати и това е! Супер меркантилно стана всичко, но какво да се прави. За съжаление футбола се изврати тотално.

night_wolf1984
13.03.2016 22:44

и идва въпроса...какъв е смисъла да си първи в Англия и да отпадаш в Европа безславно*smile*Знам,че ще ми кажеш,че ще вземат повече пари,но това не им носи международен престиж....английските отбори са тактически неграмотни...сравнение със испанските.. никой не им е виновен,че купите им са със реванши.....ама нали тях не ги интересуват успехите на европейска сцена ,а само парата....затова отборите им окапват....при тях интереса клати феса важи в пълна сила!!!

Amateur1878
13.03.2016 22:29

Ами... те купуват бе, приятел. Купуват се качествени играчи. Нали пък вие все разправяте как англичаните били дървари и некадърници и купуват играчи от други държави и в частност Испания? Ами ето - английските отбори имат качествени играчи. Разликата е, обаче, че преди време тези качествени играчи бяха разпределени в три отбора. Тези три отбора и обираха качественото от другите отбори във ВЛ. А каквото останеше, отиваше в Реал, Барса и като цяло, отбори от чужбина. Сега вече, тези играчи са пръснати в 6-7 отбора. Преди имаше 2-3 супер-добри отбора, които дръпваха още от рано на другите и се биеха помежду си. Тогава имаха и възможността да починат в някой мач в Англия, за да бъдат свежарки в Европа. Резултатите ги знаехме. Докато сега вече не е така. Именно заради парите тези играчи вече не искат да си ходят от отборите. Ако Тотнъм преди трябваха да продават, за да направят някакъв си капитал, то сега няма смисъл да продават играч от ранга на Модрич за 35млн. паунда. Или пък Кейн за "само" 60млн. паунда. Или пък Бербатов за 30млн. Сега вече държат играчите си, че и купуват още. Взеха Солдадо преди време за 25млн. паунда - както и да го гледаш, това са над 30млн. евро. Евертън също не продават лесната Коулман и Стоунс, а точно обратното - купиха играч за 30млн. паунда (Лукаку). Кои други отбори в Европа извън Байерн, Барса, Реал и ПСЖ го правят това, ще ми кажеш ли? Понеже аз леко не се сещам! Хубаво, Шакири-Макири, но по едно време беше нашумял играч и го искаха доста големи отбори. Сега играе в... Стоук Сити! Кога е било преди такова нещо във ВЛ? Никога! Така че всички отбори в Англия вече започнаха да се поддислват яката, но това се прави с цел не за 10-те мача в Европа, които ще се изиграят. Прави се заради 38-те в първенството. И това рефлектира именно там - там вече са зверски мачовете. Всяка седмица! И по Коледа! И по Нова Година! Без почивка! Заради това и там няма резултати от сорта на 5:0 през мач, през два или 0:9 и шампион март месец. Надявам се разбираш разликата каква е! Ако във ВЛ се върне отново "три-полярността", както преди, то бъди сигурен - английските отбори отново ще се завърнат в Европа и то с гръм и трясък. Но поне това ми харесва - че няма шанс това да стане скоро, а тенденцията е дори да стане още по-разнородно откъм силни отбори. Понеже предпочитам да гледам интрига всяка седмица, отколкото да гледам как любимият ми отбор мачка всички и сериозните му мачове през целият сезон във всички турнири са 10 максимум - 4 с преките два конкурента и останалите в Европа срещу Реал, Барса или Байерн. Именно от тази гледна точка и казвам: няма как да се сравняват първенства при положение, че просто отборите нямат равни условия в местните първенства. Байерн и ПСЖ са шампиони март месец, докато Сити, Арсенал, Лестър и Тотнъм се борят помежду си за титлата до последният съдийски сигнал, а Уест Хям и Ман Юнайтед дебнат от засада за нечие място. Няма равенство и не се оплаквам, нем еразбирай погрешно! Именно това прави ВЛ най-интересното първенство от всичките топ-първенства.

RMRM7
13.03.2016 21:24

Ами нали за сметка на това се хвалите че дори последния в Англия печели повече от всеки друг клуб в Европа, ами тука е момента да ги вложат тези пари и да купят повече качествени играчи,та да не се натоварват толкова, с тези пари спокойно могат да си позволят добри резерви, добре че английските фенове са пенсионери и не протестират никога дори и да няма успехи в европа

IvailoGeorgiev
13.03.2016 18:37

Ще ги бият и то не само Барса, ами и останалите. Те ще излязат с 2 тона уран в гащите при мисълта, че играят с-у Барса Реал Байерн Псж... Относно натоварването - така е, в Англия е по - голямо и то всяка година, но допреди 3 - 4 седмици имаше статия, че Барса имат статистически най - натоварена програма досега ( сега не съм гледал статистика ). И моля ви се не излизайте с '' ама те за толкова пари е нормално, че даже и повече трябва '', защото съм го чел... В евротурнирите те така или иначе няма да направят кой знае колко, дори и ако не им е натоварена толкова програмата, защото: 1- Докато демонстрират англичаните подобна игра и оправданието за непостоянните резултати са - бяхме въвлечени в игрите на глада ... крах 2ро Ръководенето е особено зле ОСОБЕНО, АКО СТАВА ДУМА ТРАНСФЕРИТЕ ... нека видим : Юнайтед - кефи ме състава им и още повече ме надъхват феновете им, но Ван Гаал има 2 състава едва ли не халфове и 2 3 нападатели. Видяхме какви смени направи холандеца с-у Пуул.... Ман Сити - те там парите са им като на някой ученик джобните и се чудят за какво да ги изхарчат 3то Арсенал - мнооооого време нямаха играчи световна класа преди идването на Йозил и Санчез, единият от които го нема никакъв в големите мачове и мен не ме надъхва особено много.. Пуул - не мога да ги съдя, защото имам чувството, че има много да видим от този отбор след време, поне аз така мисля, но за сега има работа за вършене. Единствено Челси според мен след евентуалното идване на Конте са по - така, но както и да е . И последно - честита победа на ПСЖ. *beer**beer*

Daley_Blind
13.03.2016 18:06

Tочно!

Luxury
13.03.2016 18:02

Предвид доброто представяне на "лисиците" и слабата форма, в която се намират Челси, Сити, Арсенал, Юнайтед, то е съвсем нормално да бъдат на 1 място и считани за фаворит за титлата. Все пак до края на сезона може да се случи всичко, все пак ВЛ е непредвидимо първенство, а точно това го прави толкова интересно за гледане.*smile*

madridistaaaaaa
13.03.2016 17:55

Щом Лестър е кандидат номер 1 за спечелването на титлата представи си на какво ,,високо" ниво са всички отбори в Англия и щом само 1 отбор са на 1/4 финалите за ШЛ както винаги като изключим Арсенал защото всеки знае ,че нямат шанс в Испания ,така,че като цяло все английски отбор е адски зле другата година и Борнемут ще стане шампион *lol* и като дойдат в ШЛ няма да вземат и точка *smile*

skivur
13.03.2016 17:51

Няма как да се докаже.Силни са,обаче от първенство до първенство има огромна разлика.

Amateur1878
13.03.2016 17:48

Както го е казал Блинд - няма да е такива резултати. Знаем какъв футбол се практикува в Англия, а и бивши класни играчи на Примера, които играят във ВЛ сега го казват, че натоварванията са зверски в Англия. Това неминуемо води и до повече контузии и, следователно, поколебливи резултати и повече умора. Че е страхотен футбола на Барса е страхотен, но отново казвам - има много голямо значение срещу какви отбори играеш всяка седмица. Не в турнирните трофеи веднъж в месеца, а всяка седмица, че понякога и по два мача в седмицата. Много голямо значение има.

Daley_Blind
13.03.2016 17:43

Ще бият, но няма да е с 5-6-7-8-9-10 на 0.

Daley_Blind
13.03.2016 17:42

Донякъде си прав, но все пак това не трябва да е оправдание за топ отборите от ВЛ.

Double_De
13.03.2016 17:41

Прав си, но си мисля че специално ако Барселона са във ВЛ пак ще си бият с по толкова. Просто футбола им е уникален.

Luxury
13.03.2016 17:34

Честита победа на парижани и честита им 4-та поредна титла!