Матей Казийски сменя отбора за новия сезон

11:53
Матей Казийски сменя отбора за новия сезон
Матей Казийски по всяка вероятност няма да се възползва от клаузата да продължи за още 2 години договора си с “Джей Тект Стингс”. Това призна самият волейболист пред италианските медии. Топнападателят се завърна в “Тренто” за плейофите от италианската серия “А1”. Дългогодишният капитан на шампионите се отчете с 16 точки за победата с 3:0 над “Молфета” в 1/4-финалната серия. Втората среща е в неделя.

“Трябва да благодаря специално на ръководството на “Джей Тект Стингс” за големия жест, който направи, тъй като договорът ми още не е изтекъл. Все още не знам къде ще играя през следващия сезон, сега започва да се раздвижва пазара и има различни варианти. Възможно е и да остана в “Тренто”, разкри Императора, както го наричат местните фенове.

Воденият от Радостин Стойчев тим се превръща отново във фаворит най-малкото за участие във финала. В момента двама от основните играчи на отбора - Митар Джурич и Филипо Ланца, са с травми, но се очаква да бъдат възстановени за следващата фаза.

Лидерът от редовния сезон - “Модена”, който спечели и купата на Италия, се подсили с трети бразилец. Договор до края на сезона подписа Тиаго.

Междувременно Андрей Жеков и Боян Йорданов отпразнуваха заедно рождените си дни след пауза от 5 г. Доскорошните национали са родени на една дата - 12 март, съответно 1980 и 1983 г.

Преди два месеца двамата се завърнаха в “Левски”, след като последно играха заедно в “Патрон” (Гър) преди 5 г. Жеков и Йорданов са много близки, а приятелството им датира още от юношеските години при “сините”.

Те дори си закупиха апартаменти в един и същи вход.

Разпределителят и нападателят обаче така и не играха заедно в редовния сезон на Суперлигата. Жеков не успя да се възстанови навреме от операция и бе в ролята на старши треньор на “Левски”. Той обаче може да се върне в плейаута, който тимът ще играе с втория от Висшата лига около средата на април.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация