Литекс спечели дербито в "Б" група

21:09
Литекс спечели дербито в "Б" група
Литекс спечели регионалното дерби, побеждавайки с 2-1 като гост Спартак Плевен. Оранжевите бяха безспорно по-добрият тим през целия мач, но разкаляният терен не им позволи да играят нормален футбол. Все пак надмощиeто им бе материализирано с 2 гола на Густаво Кулма и Иван Горанов от дузпа.

Последният, освен, че вкара, влезе и в ролята на вратар през последните 15 минути, когато стражът Евгени Александров бе изгонен, а ловчанлии бяха вече направили всичките си смени.

Още в 3-та минута коварен удар на Диого Виана профуча покрай страничната греда. Минута по-късно Горанов центрира и Десподов засече с глава, но би слабо и вратарят на домакините улови.

Младежкият национал можеше да открие резултата и в 15-та минута, но от изгодна позиция стреля на педя покрай вратата.В 19-та минута технично изпълнен пряксвободен удар от Горанов за малко не се озова в мрежата.

В 33-та минута логичното се случи и Литекс поведе с попадение на Густаво Кулма. Колумбиецът бе перфектно изведен от Десподов и хладнокръвно вкара за 0-1. Това бе негов втори гол с оранжевата фланелка.Крилото се разписа преди седмица и срещу Верея в Ловеч.

Доминацията на ловчанлии продължи и след почивката. Въпреки,че условията не им позволяваха да организират бързи атаки, те все пак успяваха да застрашават вратата на Спартак. В 53-та минута Милчо Ангелов поде контраатака, но Пантев в последния момент предотврати опасността.

В 70-та минута за игра с ръка на Михайлов в пенала бе отсъдена дузпа в полза на Литекс. От бялата точка Иван Горанов бе точен за 0-2. Малко след това плевенчани създадоха първата си опасност в срещата, но Димо Атанасов отблизо изпусна.

В 75-та минута вратарят на гостите Евгени Александров повали Григор Долапчиев и получи директен червен картон. Куриозното бе, че наставникът Любо Пенев вече бе направил и трите си смени, което наложи на вратата да застане бранителят Иван Горанов. Той не можа да спаси удара на Долапчиев и резултатът бе намален на 1-2.

В оставащият четвърт час до края на двубоя домакините се активизираха, но без да сътворят нещо значимо и реално не успяха да застрашат преквалифициралия се като страж Горанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация