Официално: Рафаел Бенитес пое Нюкасъл

17:27
Официално: Рафаел Бенитес пое Нюкасъл
Рафаел Бенитес е новият мениджър на английския Нюкасъл Юнайтед. Новината бе оповестена официално на клубния сайт на свраките, като контрактът е за три години. Испанецът заменя на поста уволнения по-рано днес Стив Макларън, с който тимът записа серия от негативни резултати.
 
С идването си на "Сейнт Джеймсис Парк" Бенитес започва третия си престой в Премиършип, след като преди това бе водил отборите на Ливърпул и Челси. За последно 55-годишният специалист бе начело на испанския гранд Реал Мадрид.
 
"Имам честа да се присъединя към един толкова легендарен английски клуб, който е изправен пред огромно предизвикателство да запази елитния си статут", заяви Бенитес при представянето си.
 
"Със сигурност няма да е лесно, нито за футболистите, нито за треньорския щаб, нито и за феновете. Всички заедно обаче трябва да се устремим към конкретната цел. Това е и причината днес да поискам от вас пълната ви подкрепа, защото това е начинът, за да успеем", допълни още той. Бенитес ще дебютира начело на джордитата в гостуването на лидера във Висшата лига Лестър. Срещата от 30-ия кръг е на 14 март от 22:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CFC_H_A_Z_A_R_D
12.03.2016 13:20

Ще кажа само две неща.
1-Во не го харесвам.
2-Ро обаче е безспорно,че той успя за 30 мин. да вкара целият свят в ШОК ако броим и почивката на онзи велика нощ в Истанбул.Дори направиха кратък филм за почивката на най-великият финал в ШЛ.В който мисли,мисли и накрая Господ му казва какво е решението.

Amateur1878
12.03.2016 09:44

Въпреки всичко, не мога да разбера защо някои хора го наричат "Безтитлес" или имат нещо против него!? Аз имам против него понеже акаше по адрес на Юнайтед, но това не променя треньорските му умения, които са безспорни. Както не променя и безспорните му треньорски умения това, че не успя да озапти разглезените играчи на Реал.

Така че успех му пожелавам в Нюкасъл. Дано ги задържи във ВЛ понеже, както вече са написали по-долу, няма да е същото във ВЛ без Нюкасъл и Вила. Не стига, че Лийдс, двата Шефийлд, Блекбърн и Нотингам ги няма, ами сега и сме на път да се лишим и от Вила и Нюкасъл.

Salient
11.03.2016 21:03

Бенитес е много добър, но и прагматичен треньор, което в случая е добро дошло. Няма по-добър избор от него за Нюкасъл, наистина. Но мисля, че твърде късно уволниха Макларън и голяма доза късмет ще е необходима на джордитата да оцелеят.

Danskrastev
11.03.2016 20:09

Рафа няма опит с оцеляването, и като цяло не му върви в турнирните мачове, но все пак Нюкясъл разполага с доста добър отбор, или поне индивидуалности ако може някой да ги организира за да станат отбор могат и да оцелеят, ясно е че битка ще е между Съндарланд и Нюкясъл, аз лично предпочитам Нюкясъл да останат освен че имат история винаги са играли страхотен футбол, и имат невероятни фенове плюс много пари които от следващата година ще влизат в клубовете, ще е истински удар отбора да отпада точно сега.

Kireto1232
12.03.2016 01:29

Прав си и взе ЛЕ с Челси *wink*

red_army_10
12.03.2016 01:01

На Рафа не му върви в турнирните мачове? Ако под това имаш предвид турнири като ФА Къп и ШЛ, доста грешиш според мен. Ливърпул направиха страхотни участия в тези надпревари под негово ръководство. В интерес на истината и във ВЛ си бяха добре, с изключение на сезон 09-10 естествено. Все си мисля, че не трябваше да го махат. Доста изтърпяха преди отново да ги поеме качествен треньор.

nasko_iliev54
11.03.2016 20:04

Нъкасъл е много симпатичен отбир но този ще ти довърши

Daley_Blind
11.03.2016 20:25

Колкото Раниери "довърши" Лестър ли ?

Rezors
11.03.2016 18:40

Въпреки че не ми е много приятен му пожелавам късмет,защото Нюкасъл са един от най-големите клубове в Англия и ще е много жалко Висшата Лига да се лиши от един от най-легендарните си тимове.

Rezors
11.03.2016 19:51

Съгласен съм,но е гадно,когато клуб с традиции,история и запалянковци изпадне. Вила също са такъв клуб и със сигурност няма да е същото без тях,не следя как е положението в Чемпиъншип и не знам кои са отборите с шанс да влезнат във ВЛ,но и там има тимове като Лийдс и Нотингам,които поради стечение на обстоятелствата отпаднаха в долните нива,а заслужават да играят във Висша Лига. Дано Нюкасъл се спасят,защото на мен са ми симпатичен клуб и винаги са били препъни камък на големите тимове.

CFCLondon
11.03.2016 19:15

Тя вече се е лишавала. А и тази година вече един ще изхвърчи - Астън Вила. В крайна сметка в днешно време няма значение дали е легендарен или не даден отбор. На стари лаври не се лежи. Ако си заслужат - ще останат, ако ли не - ами Борнемут ще си гледаме примерно.