С два късни гола Бенфика разби надеждите на Зенит (видео)

20:58
С два късни гола Бенфика разби надеждите на Зенит (видео)
Бенфика победи Зенит с 2:1 на стадион "Петровский" в осминафинален мач реванш от Шампионската лига.

Главен съдия на двубоя бе унгарецът Виктор Касай.

Домакините откриха резултата в 69-та минута, когато Юри Жирков проби по левия фланг, нахлу в наказателното поле и центрира в малкия пеналт, където Хълк засече кълбото с глава и реализира.

Общият резултат бе изравнен, а руският тим заигра с вдъхновение и ентусиазъм.

Дзуйба можеше да прати Зенит на осминафинал, след като премина през сърцето на противниковата отбрана, озовавайки се очи в очи с вратаря на Бенфика Едерсон Мораеш. Последва удар по посока на вратата, но стражът на орлите спаси.

Така се стигна до 85-та минута, когато звездата на португалския тим Николас Гайтан се разписа и разби сърцата на феновете на Зенит.

В оставащите минути домакините се хвърлиха в отчаяни атаки. Това остави огромни празни пространства в защитата им и даде възможност на Бенфика да вкара втори гол. В шестата минута от даденото от съдията продължение на редовното време Талиска реализира, оформяйки крайния резултат.

С общ резултат от двата мача 3:1 португалският клуб се класира на четвъртфиналите.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
09.03.2016 22:33

Много са бездарни тея Бенфика ... Просто могат да се радват , че Зенит нямат никакъв игрови ритъм ... И хитчикер митчикер там някакъв измисленяк да каже кое му е рано или късното ??? Зенит , набрали инерция от есента , щяха да минат като валяк през тази толкова слаба , беззъба и не знам как да я нарека още Бенфика , голям резил ще берат , дори Гент се представи много по - достойно на елиминациите от тях

wengerout
09.03.2016 21:45

Гледах само второто полувреме и мога да кажа, че от него този резултат е несправедлив.
Дзюба, както каза Рио, е много неудобен и непредсказуем, но също така и много дървен и непохватен...
Като цяло поне през второто Зенит играха по-добре, а головете на португалците не дойдоха от добра отбора игра, въпреки че и при на Зенит гола имаше някои въпросителни.

Luxury
09.03.2016 22:24

Съгласявам се с теб.

sakata_97
09.03.2016 21:34

Слаби са Зенит само където се излъгах и ги играх да победят.Бенфика заслужено продължава и заедно със Волфсбург ще са най-желаните отбори на 1/4 финалите само че да не вземат да се паднат един срещу друг ще тогава ще стане мазало*joking**lol*

Hitchhiker1902
09.03.2016 21:27

Рано или късно нещата си идват по местата. Дори и да си отбор на основния спонсор...
Браво на Бенфика!