Ходжсън готов да хвърли оставка след Евро 2016

16:29
Ходжсън готов да хвърли оставка след Евро 2016
Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви, че ще подаде оставка от поста след Европейското първенство това лято, ако общественото мнение има такива нагласи. Но така или иначе договорът на 68-годишния специалист изтича след турнира, който ще се състои във Франция между 10-и юни и 10-и юли. Ходжсън обаче иска да остане и за Световното първенство през 2018-а година в Русия.

"Ако краят на Евро 2016 е времето, в което аз трябва да оставя работата на някой друг, нека така да бъде, каза Ходжсън пред британската радиостанция Тоукспорт.

"Със сигурност няма да искам да си тръгна, защото обожавам работата си. Но не съм се вкопчил в поста. Това е важна работа във футбола и в страната като цяло. Много хора се вълнуват много сериозно от играта и от националния отбор", добави спецът.

Англия под ръководството на Рой Ходжсън стигна до четвъртфинал на Евро 2012, където беше отстранена от Италия след изпълнение на дузпи, а на Световното първенство в Бразилия през 2014-а отпадна още в груповата фаза. На Евро 2016 англичаните са в една група с Русия, Словакия и Уелс, попълвайки група В.

Но той е щастлив, че който и да води Англия през квалификациите за Мондиал 2018, ще бъде в добра позиция. От една страна тимът има добра основа от състезатели, от друга пък постепенно се налагат млади таланти, които дълго време ще бъдат важни фигури.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация