Ван Гаал към репортери: Живеете в миналото

15:44
Ван Гаал към репортери: Живеете в миналото
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призна, че червените дяволи вече са загубили статута си на доминант в английския футбол.

На днешната пресконференция специалистът бе попитан дали сблъсъкът между Юнайтед и Ливърпул в Лига Европа е показателен за това до къде са изпаднали грандовете.

"Във футбола това е нормално. Не е често срещано един отбор да доминира 20 години. Това беше друго време. Живеете в миналото, а трябва да живееете в настоящето", бе отговорът на холандският наставник.

"Манчестър Сити, Челси и Арсенал играят в Шампионската лига, така че има шест клуба от Висшата лига в Европа и трябва да се гордеете с това. Не всяко първенство има отбори, участващи на това ниво. Футболът в Англия е много важен за хората. Това е една от причините да искам да дойда тук, да имам това преживяване. Може да се усети как феновете са с теб всеки мач. Много е хубаво за играчите и за треньора. Когато играеш в Лига Европа, обикновено играеш срещу отбори от други страни. Сега се изправяме срещу тим от Висшата лига и това показва, че първенството е силно", коментира Ван Гаал.

Мениджърът на Юнайтед коментира и предстоящия двубой с Ливърпул: "Аз искам да печелим всеки мач. Когато губя, съм разочарован. Езикът на тялото ми го показва. Окуражаващо е, че Юнайтед е побеждавал Ливърпул толкова пъти. Когато побеждаваш отбори като Ливърпул, за феновете е по-важно. Надявам се да ги победим отново. Те са много добър тим с отлични футболисти, играят като отбор и ще е трудно".

"Забелязах, че сте настроени негативно към Лига Европа, допълни Ван Гаал, обръщайки се към медиите. - В миналия кръг обаче 58 000 бяха на нашия мач. Това означава, че те оценяват турнира. Колко ще дойдат на мача с Ливърпул? 75 000. Билетите са продадени. Мачовете са важни и за двата отбора. Феновете искат да видят битка между нас".

Холандецът даде повече информация и за контузените в Юнайтед. Той обясни, че Антонио Валенсия и Бастиан Швайнщайгер са подновили тренировки. Германецът обаче е участвал само в едно занимание и не е готов за игра, докато Валенсия може да бъде на резервната скамейка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

scouser_pool
10.03.2016 09:41

Според мен Дортмунд-Тотнъм ще е също толкова интересен мач

jasso
09.03.2016 21:24

Хубавато е, че след Ван Гаал отборите доминират минимум по 20 години-пример Барса}

sensea
09.03.2016 19:58

За мен тази среща ще е гвоздея в ЛЕ . И то като гледаемост по ТВ в целия свят. Каквото и да е моментното състояние на Пул и МЮ все пак историята и марката ще си кажат думата.

pumpet
09.03.2016 19:22

До коментар [@comment 1880806] от [@user mitkoddk]:

Е дайте,вашият за ШЛ сигурно и без това се е развалил,толкова време да не е ползван...Нормално..

MU121
09.03.2016 17:51

След май месец ти ще си минало.

Amateur1878
09.03.2016 16:49

Направо вече ме е страх да се зарадвам, че контузените се завръщат... Но все пак, хубаво е да имаме опции.

Иначе сблъсъкът между Ливърпуул и Юнайтед на европейска сцена си е достоен за финал на ШЛ, независимо в какво моментно състояние са двата отбора. Това по никакъв начин не променя факта, че са двата най-големи отбора в Англия и два от най-големите в Европа.

Amateur1878
10.03.2016 10:20

Добре бе, приятел. Защо пишеш колкото да кажеш нещо? Къде съм писал, че някой от тези два отбора ЗАСЛУЖАВА да е на финал? Разбира се, че не заслужават. Нито едните (които не успяха да си излязат от лесната група), нито другите (които дори и там не бяха). Мястото им в ЛЕ е ЗАСЛУЖЕНО. Но както съм го отбелязал, временната форма на двата отбора не променя факта, че подобен сблъсък (двата най-награждавани отбора в Англия и два от най-награждваните в Европа) се срещат помежду си и това носи зверски заряд. Не знам за Милан - Интер, но Милан - Юве също е достойно за финал. Да, Милан са слаби сега, но предвид "големината" на отборите си е зверски мач. Мачове между такива колоси винаги предполагат заряд, нерви, злоба, нахъсаност, история. В такъв смисъл е достойно за финал. А това, че не заслужават - това вече е друг въпрос. Научи се да правиш елементарна разлика.

lilikoli
10.03.2016 00:28

поздрави от Ибрата и ПСЖ . Догодина пак да стане 3йка . Ливърпул и МЮ ще е по-голям мач от всеки в който участва Челси ако ще и с Барса и с Реал да играете. Просто разбери , че бая време трябва да мине и докато ни стигнете *wink* и до другият ти коментар - да , и Милан-Интер е по-голям мач от мач в който участва Челси

Luxury
09.03.2016 22:41

Тази Суперлига ще бъде най-голямата глупост, която е правена във футбола!

El_Fenomeno_9
09.03.2016 22:36

Как може да кажеш ЗАСЛУЖАВА да е финал на ШАМПИОНСКА ЛИГА ??? Изперкал ли си какъв си ??? Ми дай като наближи дербито Милан - Интер и там феновете да дойдат да се превъзнасят за финал на ШЛ ??? От малоумността , която блика от коментарите ти разбирам , че си ЗА създаването на Суперлига само със отбори от топ първенствата

Amateur1878
09.03.2016 22:17

Приятел, успокой се малко. Каква гледаемост ще има на полуфинал Реал - Волфсбург, ще ми кажеш ли? Или Байерн - Бенфика? Ще ми кажеш, че повече народ ще гледа такива полуфинали от мача Ливърпуул и Юнайтед ли? Сериозно ли? Разбира се, че Реал са една от най-големите марки в света и един от най-подкрепяните отбори в света. Но само като видиш топ 10 на най-подкрепяните отбори в света и колко са английските (5 на брой, сиреч, половината), би трябвало да ти светне в главата за какво говоря, когато ДВАТА най-титуловани отбора в Англия се срещат за ПЪРВИ път на европейска сцена (подсказка, тези два отбора са в топ 10, единият от тях е с най-много привърженици в света). Ако ти си търсиш поводи за злобен хейт - няма лошо. То на хейтърите не им трябват сериозно поводи за "моля ви наплюйте ни мощно и на широко". Разбира се, не говоря и че ще бъде по-гледан от, да кажем, Реал- Байерн или Барса - Байерн или Реал - Барса.

El_Fenomeno_9
09.03.2016 21:11

После се чудиш как няма да ви нападат хейтърите ... Все бива да се вживяваш , ама чак такава глупост да изръсиш ... И се съобразявай малко , какво значи че щял да бъде най - гледан ?! Нали все плюете Реал , че разчитат на маркетинговото , а изведнъж заговори за гледаемост ... Няма как да очакваш друго освен крайна жлъч , която и без това се изсипва по двата отбора , а такова изказване просто говори "моля ви наплюйте ни мощно и на широко" ...

Amateur1878
09.03.2016 18:13

На 100% съм убеден, че този двубой от ЛЕ, Ливърпуул и Юнайтед, ще е по-гледан и следен с по-голям интерес от поне един от полуфиналите на ШЛ. Зависи кои се докопат до финала, може и от финала да е. Най-малкото понеже това е първият двубой между двата отбора на европейска сцена. Недей така. Хубаво, Челси си пишат историята в момента и в това няма нищо лошо. Появихте се на футболната карта в Англия и Европа от 12-13 години някъде. Няма лошо! Но някои неща са по-важни от моментната форма на отборите. Все едно да ти кажа, че довечера ще играят едни бъдещи шампиони на страната си и някакви английски средняци от средата на таблицата в Англия. Е да, ама не!

mitkoddk
09.03.2016 18:01

Кой е достоен ? Автобуса на Челси срещу Гент ли? Я се дръж на ниво *joking**joking**joking*

pumpet
09.03.2016 16:58

Отдавна този сблъсък не е достоен за финал в ШЛ,не говори глупости ако обичаш. *smile*