Арсенал на 1/4-финал за ФА Къп (видео)

00:12
Арсенал на 1/4-финал за ФА Къп (видео)
Арсенал се класира за 1/4-финалите на ФА Къп, след като победи с 4:0 като гост Хъл Сити в преиграването от петия кръг.

Следващият съперник на артилеристите по пътя към трети пореден трофей на ФА Къп ще бъде Уотфорд, а мачът е в неделя. Хъл Сити пък ще може да се съсредоточи върху борбата за класиране във Висшата лига.

По два гола за Арсенал на "КС Стейдиъм" вкараха Оливие Жиру (41, 71) и Тио Уолкът (77, 89). Първото попадение на французина беше особено куриозно, след като той получи топката пред вратата от...капитана на Хъл Сити Дейвид Майлер. Именно негова е заслугата Жиру да прекъсне головата суша, която го мъчеше от 13 януари насам или в 12 срещи.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
09.03.2016 08:39

Това ,което чета в другите медии хич не ми харесва ! : "Аарън Рамзи, Габриел Пулиста, Пер Мертезакер и Начо Монреал получиха различни контузии, които могат да ги извадят от сметките за неопределен период от време."
Венгер , май пак си почупи отбора....

wengerout
09.03.2016 16:10

Тъкмо тези дни се присетих за теб и се зачудих къде се дяна...И какво ти е мнението за случващото се в отбора? *beer*

Amateur1878
09.03.2016 10:40

Прав си. По-скоро бих казал, последните 3-4 кръга. Но аз говоря точно за този период ПРЕДИ тези последните 3-4 кръга. В който сме сега! Точно тогава губят точки и то много и позволяват другите да ги настигнат. Но да видим де! И аз не мисля, че точно ние ще успеем да застрашим 4-тото място (било то на Арсенал или Сити), но като фен на Юнайтед се надявам до последно *smile*

aa2
09.03.2016 10:35

Проблема ти е, че Арсенал обикновено точно в последните мачове се стяга и рядко губи точки.Явно битката за топ 4 повече надъхва момчетата отколкото битката за титлата.Момента, в който усетят, че губят 4-тото място Венгер ще намери начин да ги надъха както винаги го прави.Погледни всеки сезон, в който Вила или Тотнъм се опитваха да ни изместят какво ставаше в последните 4-5 кръга.Не мисля, че този сезон точно вие ще успеете да влезете в топ 4, но човек не може да знае със сигурност.

Amateur1878
09.03.2016 10:30

Да си призная честно, много хора виждаха Арсенал и Сити в борбата за титлата, а ние плътно зад тях. Никой не очакваше, че точно Лестър и Тотнъм ще са. Всички чакахме Лестър да започнат да се дънят - я по Коледа, я февруари, я при тежките мачове. Но не става и не става *smile* Иначе вие сте в борбата и за ШЛ, така че човек не знае и там. Но ФА и за нас се явява като някакъв вид спасение на сезона, освен ЛЕ. Така че тази година за ФА очаквам зверски сблъсъци.

sensea
09.03.2016 09:28

За себе си си прав . На мен ми е тъпо , че виждах Арсенал като лидер по това време на годината....колкото до ФА къп ....ми тя и на нас ни остава като единствена светлинка в тунела ,след зловещата есен.*erm*

Amateur1878
09.03.2016 09:09

Ами не искам да се заяждам с феновете на Арсенал, но именно техният отбор ми е надеждата Юнайтед да се добутат до 4-тото място този сезон. Както винаги очаквам спад във формата и изведнъж огромен брой контузени, в резултат на което да губят яката точки. Да се доуточня: не им го пожелавам! Просто предвид предвид предните сезони, винаго това им е изяждало главата! Друг е въпросът, че този път и ние не можем да се възползваме от тези ситуации, та и ние сме същите шарани. Иначе хубава победа за Арсенал. Надъхали са се за този турнир и не виждам какъв е проблема да го спечелите, но ако собствениците не са доволни от Венгер да го уволнят!? Така или иначе не мисля, че трябва да се омаловажава най-старият клубен турнир в Европа като престиж. Не говорим за К1К все пак. А ако Арсенал го направят за трети пореден път, то определено ще напишат история - и своя, и на турнира.

Onzo20
09.03.2016 02:13

До коментар [@comment 1880692] от [@user wengerout]:

*lol* Видео има ли?

wengerout
10.03.2016 00:30

За последно беше по-миналия сезон. А колко пъти е бил в борбата от 1886 не мога да съм сигурен... Какво имаш предвид? Ако е това, което си мисля, само по себе си боренето за титла в края на календарната година, не е достатъчно, защото после за поредна година виждаме срив, който пак ще кажа, че го имахме и с други играчи. Проблемите са едни и същи,, играчите са различни, а треньорът е същият.

Pechenqgata
10.03.2016 00:00

Кога за последно според теб тима се е борил за Титла в Англия? и колко пъти е бил в борбата? Ето това не ми е ясно...

wengerout
09.03.2016 21:29

Имам много добра памет даже. Кажи какво не ти харесва, за да ти го обясня пак.

Pechenqgata
09.03.2016 19:19

Във някакъв филм си се вкарал много голям "хейтърски", освен че си адски негативно настроен, си и много неподготвен в изказванията си... или можеби имаш къса памет.. знам ли???

wengerout
09.03.2016 02:30

Не знам, аз лично не искам да го гледам *beer* @ivanrealmadrid1 - Ами това е най-логичното обяснение.Щом не са го махнали, значи от борда са доволни, което показва, че всъщност липсва амбиция и цели пред отбора.Или по-точно Арсенал не се е борил за титлата реално в последните 12 години, тя не е била приоритет, което само прави нас феновете да изглеждаме смешно, когато говорим преди сезона...

ivanrealmadrid1
09.03.2016 01:57

До коментар [@comment 1880692] от [@user wengerout]:

ами аз вече не се учудвам как остава всяка година, изглежда това са целите които босовете му дават топ 4 и да мине групите в Европа, иначе не мога да си го обясня.Беше добър треньор (и сега е), но отдавна се изчерпа като такъв в Арсенал

Pechenqgata
09.03.2016 19:28

Говориш за 2 съвсем различни ситуации в два съвсем различни клиба. От една страна е Арсенал със своите традиции, от друга Челси със техните. При едните спада на формата като понятие не съществува, защото тя си я нямаше от началото на сезона(говоря за Челси) след извесно време Моуриньо бе сменен, а знаем за традициите които споменах по горе, Челси са отбор който често сменя треньора си, при артилерситите е обратното. При Арсенал спада на формата дойде в момент, когато треньорска смяна в такъв важен етап от сезона е немислима и би била колосална грешка гледайки в перспектива. Ето колко е различна ситуацията накратко казано, мисля че сравнения трудно би могло да се правят...*beer*

Onzo20
09.03.2016 02:20

Колкото и добър да си, в един момент се изчерпваш и ти трябва нещо ново. Така е не само във футбола. Дали ще смениш треньора, отбора, тенис ракетата или стила на боксиране е без значение. Не може да практикуваш едно и също 10-15-20 години и да си все на върха. Въпросът на Арсенал, обаче, е малко по-различен, защото те са много далеч от върха и въпреки това не се опитват да променят нищо. И колкото и против решението да се уволни Моуриньо да съм, трябва да отбележим, че при спада на формата на Челси ръководството реагира, докато при Арсенал изобщо не е така.

wengerout
09.03.2016 01:23

Невероятно, ненормално, уникално, велик отбор, велика победа, велик треньор.
Показаха good team spirit ( четете го с гаден френски акцент).
Една победа от 10 мача ни стига, за да можем да удължим договора на Венгер, а и на Уолкът, който вкарал днес.
Аз предлагам англичанинът да е на 200 хилки вече седмично плюс 5 годишен договор и една статуя пред Емирейтс.
За съжаление, за да се махне туморът, ще трябва да викам изцяло против Арсенал, а като фен на този отбор, това е почти невъзможно...Сега да се радвам ли след тази победа, да не се ли радвам....
Ако вземем та я спечелим пак тази ФА или ВЛ, автоматично 10 години пред Венгер.
А след евентуални триумфи си представям приказките му.Ако е ФА къп, то автоматично той ще е най-великият треньор, а Арсенал най-великият отбор защото три поредни няма никой, а и ще сме абсолютен рекордьор.Следователно Венгер ще е феномен.
Ако е ВЛ, то ще сме направили невъзможно след уникално трудния сезон, в който и Челси, и Юнайтед не могат дори да се доберат до топ 4, а великият Арсенал и неговия отбор печели ВЛ в този уникално труден сезон.Тогава може да се провъзгласи и за Бог, който е по-високо от отбора.

wengerout
09.03.2016 01:33

Нямам нищо против езика и хората, но като го чуя от този и сърцето ми се къса, хаха "Бившият нападател на Франция и Арсенал Тиери Анри може да замени Арсен Венгер на мениджърския пост в клуба от „Етихад", съобщава Yahoo France. Легендата понастоящем работи като експерт на телевизионния канал Sky Sports, но е готов да напусне телевизията, когато Венгер реши да се оттегли от Арсенал, начело на който е от есента на 1996 г. Анри се разглежда като продължител на футболната философия на Венгер и има реални шансове да наследи митичния специалист. Под ръководството на французина Арсенал спечели три титли на Англия, шест пъти клубът завоюва ФА къп, взе и 6 Суперкупи на Англия. Анри всъщност от две години работи с нападателите в Арсенал и тренира отбора до 19 години, за да натрупа нужната практика, която се изисква, за да получи професионалния си треньорски лиценз от УЕФА, така че, погледнато по определен начин, клубът вероятно го „отглежда" за бъдещ мениджър. Договорът на Венгер начело на Арсенал изтича през 2017-а, когато Анри ще получи своя про лиценз и още тогава ще е готов да поеме Арсенал, докато очакванията са да получи длъжността на главен треньор, а Венгер да бъде повишен във футболен директор. Спекулира се с вариант, че Стив Боулд сигурно ще продължи да работи като асистент мениджър и с Анри, но не се изключва възможността друга легенда на Арсенал от ерата „Венгер", Патрик Виейра, който сега работи в Манчестър Сити, да бъде част от екипа." Шуробаджанащината тука ще е много голяма... Ще трябва да чакаме Венго още един сезон, а после не само, че няма да го махнем, а и ще бъде директор.До някаква степен отново отборът ще бъде негов... Като цяло не мисля, че Анри ще е най-удачният вариант.Въпросът, който изниква е- защо отново експерименти с Арсенал и защо най-накрая не се потърси нещо сигурно и ефикасно, което най-накрая ще донесе поне 1,2 шибани значими трофея. Защото с Венгер шансовете за ВЛ и ШЛ са нищожни и ако ще печелим ВЛ, ще трябва да е този сезон. Тоест с него няма да има трофеи, а и не вярвам с Анри още в първите 1,2 сезона да има. Или сега, или още едни 5 години понне без титла. Оптимистично, нали?

Onzo20
09.03.2016 01:27

"Показаха good team spirit ( четете го с гаден френски акцент)" Паднах от стола. *joking**joking* Уча френски от 10-тина години и знам за какво говориш.