БФС може да урони престижа на българския футбол с Марселиньо

11:20
БФС може да урони престижа на българския футбол с Марселиньо
Ивайло Петев може да донесе сериозен срам на България, ако пусне и за минута в контролата срещу Португалия звездата на Лудогорец Марселиньо, пише "Меридиан Мач".
 
Както вече много пъти стана дума, Кмета повика бразилеца с български паспорт за контролите с тима на Кристиано Роналдо и Македония, които са в края на март. Но проверка в БФС показва, че ако Марселиньо запише участие в някой от двата мача, резултатът от контролите може да бъде анулиран. Причината е ясна - техничарят няма 5 пълни години в България и проверката на ФИФА по неговия случай все още не е минала. 
 
Действително 31-годишният футболист пристигна в Разград през март 2011 година, тренира 10 дни и подписа с Лудогорец. Но реалният му престой в родината ни започва през юни 2011 година, когато "орлите" стартираха лятна подготовка. Това означава, че при участие на Марселиньо във въпросните спаринги и последвала жалба от недоброжелатели на БФС (б.а. - такива има доста), срещата ще бъде анулирана и това ще донесе още главоболия на Борислав Михайлов и компания.
 
Ясно е, че самите португалци нямат нищо против и те навярно искат да играем с колкото се може по-силен състав. Но законите трябва да се спазват.
 
Не е изключено асът на Лудогорец да е повикан за въпросните мачове, но само да се запознае с обстановката в тима и да не запише дебют. Сигурно е обаче, че ако бъде здрав, Марселиньо, ще бъде на линия за контролите в Япония след края на сезона, когато процедурата във ФИФА ще е минала и той ще може да се състезава за България

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ice_arsen
08.03.2016 19:15

Марселиньо е стойностен играч и ако има желание и хъс да играе за България - ок. Все пак най-важното не е ли да играеш със сърце за родината си, да тичаш да се раздаваш и да се развиваш. Заради хората, които не правят това следващия месец напускам България. А за БФС няма нужда да се говори, там всичко е ясно.

lazera0
09.03.2016 00:02

Я запитай се имали смисъл да го вика, разбирам да имаме някакъв шанс за класиране за Световоното и да го викне като по-класен играч, ама ние няма 1% процент шанс да се класираме, най-добре да си залага на млади играчи да се обиграят, ама докато не направят кардинални промени като се започне от ДЮШовете и се стигне до мъжките отбори, няма как при децата кадърните момчета да не играят и татините с парите да играят и също да се плащат такси от по 40-50 лева на месец, не всеки родител може да си го позволи, и стигнах до мъжките, не може във водещите отбори да играят по 2-3ма българи другото някакви от джунглата и да искаме да има футбол

Onzo20
08.03.2016 18:11

Против използването на "побългарени" футболисти съм, но не мисля, че има какво точно да се уронва, а и май всички топ отбори го правят.

AC_Milan_92_45
08.03.2016 15:36

Престижа на кое...? на българския футбол? не мисля, че има на къде по зле, пияндурници, к*рвари, мързели и всякакви производни има в този национален.

RoSKo0o0
08.03.2016 11:57

В другите страни като предприемат такива действия не уронва футбола им, а само в България уронвало футбола ни! *lol* И тази година ли ще се насладим на субективизъм и анти-реализъм в статиите на уинър! Очаквайте продължение!

sundza
09.03.2016 10:38

В случая Уинър цитира Меридиан мач, т.е. не е тяхна статия. Става въпрос за уронване на престижа поради непризнаване на резултатите от тези две конторли при евентуално участие на бразилеца, а не като цяло на "големия" ни престиж. Друг е въпроса, че едва ли някой очаква някакви престижни резултати, така че най-вероятно няма да има какво да се уронва.

kabela91
08.03.2016 11:32

Как така пристига в Разград през март месец , а реално престоят му почва през юни.Те как го гледат 5 години в България или 5 години в отбора ? След като е пристигнал март месец в Разград предполагам си е направил адресна регистрация веднага, както като отидеш в друга държава първото нещо което правиш е да си направиш адресна регистрация. В този ред на мисли трябва само да му проверят кога се е регистрирал да живее в България , а не кога е почнал да играе за клуба от Разград.