Арсенал пропусна да доближи Лестър (видео)

00:09
Арсенал пропусна да доближи Лестър (видео)
Арсенал пропусна великолепна възможност да се доближи до лидера в класирането Лестър, след като загуби с 1:2 от Суонзи Сити на "Емирейтс".

Отборът на Арсен Венгер изостава на 6 точки от Лестър и на три от Тотнъм. Успехът бе много ценен за гостите от Уелс и ги отдалечи на шести точки от зоната на изпадащите.

Арсенал започна срещата на високо темпо и още в 10-ата минута Алексис Санчес бе близо до гола. Чилиецът не успя при първия си опит за удар, но след това прави топката покрай Фабиански, но тя се удари в гредата и се върна в ръцете на вратаря. Пет минути по-късно Алексис намери Джоел Кембъл и той с великолепно изпълнение откри резултата.

Лондончани имаха тотално преимущество в този период, като дори Белерин си позволи да стреля от над 30 метра. Развоят на мача не предвещаваше това, което последва. В 32-ата минута Месут Йозил загуби елементарно една топка, а Джак Корк изведе Уейн Раутлидж сам срещу Чех, а халфът завърши под погледа на наблюдаващата го защита на Арсенал.

Четири минути преди края на първото полувреме Оливие Жиру имаше великолепна възможност да изведе топчиите напред. Той получи топката от Мертезакер и напълно непокрит, от отлична позиция в наказателното поле уцели гредата.

Отборът на Арсен Венгер се хвърли да търси победата след почивката, но това откри пространства за Суонзи и нестабилната защита на домакините имаше проблеми. В 65-ата минута Гилфи Сигурдсон нахлу в наказателното поле и преодоля Чех, но от много малък ъгъл не успя да насочи топката в мрежата. Алексис Санчес бе един от най-активните в срещата. В 68-ата минута той удари греда за втори път в срещата, този път от фаул.

15 минути преди края Суонзи поведе. Вратарят на артилеристите Петр Чех имаше основна заслуга за гола. След центриране на Сигурдсон чехът излезе, но не прецени ситуацията, топката мина покрай него и Ашли Уилямс я добута в мрежата. Това бе първо попадение за бранителя от март 2014 г.

След гола Арсенал опита да стигне поне до точка, но постепенно губеше увереност и положенията пред Фабиански бяха рядкост.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
03.03.2016 12:19

Мдааа, тежко е да си фен на Арсенал тия дни. Единственото положително е, че всичко погледи са вперени към нас. В смисъл дори много желаните и спрягани за шампиони Тотнъм и Лестър направиха грешни стъпки, но за тях нищо...Това е добре, очевидно Арсенал продължава да е големия дразнител, всичко друго е временно.
Колкото до Венгер - вече няма нещо, което да не сме казали или написали. Има държави,в които ако човек направи и най-малкия гаф и почувства и най-малкия признак на срам, подава оставка, покрива се някъде и това е най-нормалното. Но френското безочие и френската арогантност са прочути в цял свят. Не знам какво трябва да стане, за да проумее изкуфелия старец, че вече отдавна изтри всичко хубаво, което сътвори с Арсенал и че ще остане в спомените ни с поредните си гафове и срамове. На борда кога ще има стане ясно, че е крайно време да поемем по пътя на МЮ и да приключим с тая ера, да "преболедуваме раздялата" и да поемем по верния път? Кога?

catalan
03.03.2016 11:30

При неспечелване на висшата лига от Арсенал - уволнение на Венгер, той остане ли, всичко ще се запази и през следващите години, трябват промени,очевидно е. А за титлата, Спърс или Лестър заслужават най-много.

rumbaki
03.03.2016 10:01

Отдавна се чудя отбора на Арсенал как е в петицата на класирането !

bayo45
03.03.2016 09:26

В Арсенал всичко си е както преди.Все едно и също.Срам и нищо друго положително.За да се вземат мерки от шибаният им борд е нужно на всеки домакински мач стадионът да е празен.Не виждам вече друг начин тези търтеи как могат да бъдат накарани да се размърдат и тотално да преустроят нещата в клуба.Паднаха от децата на Манчестър,снощи от тези кълвачи които всички ги бият като тъпани.А аа,не наистина вече много ни станаха разочарованията и това повече не може да се търпи.И франсето вече отдавна трябваше да го няма и барабар с него и другите боклуци.*erm**stop*

xienata_14_72
03.03.2016 08:41

Спокойно сега с една победа над Тотнъм Венгер ще замаже пак положението..

wengerout
03.03.2016 00:27

Да е*а майка му, колко писах и накрая нищо....
С две думи ще кажа цялото си мнение, което беше дългичко.
През годините пробвахме с различни футболисти, сменихме много леви бекове,десни,централни защитници и халфове,нападатели и вратари и ефектът винаги беше един и същ,проблемите винаги бяха едни и същи.
Този отбор, тези играчи са изцяло на Венгер.Селектирани са по неговия вкус и играят по неговите нареждания на 10000 процента.
Това не е Клоп, който може да се оправдае винаги, че това не е неговия отбор.
Венгер е в Арсенал от 20 години, всичко, което се случва е по негова вина.
Не е виновен Жиру, защото преди това имахме Перси, който също не успя да вдигне ВЛ.Имахме и Адебайор, и Едуардо, но и те не успяха.
Не е виновен Йозил, защото преди това имахме Фабрегас.
Не е виновен и Мертезакер, защото имахме Вермален, който също не успя.Галас и Туре също бяха на губещата страна.
Има само една константа и тя се казва Венгер.
Този тумор трябва да се махне от отбора.
Дори три сезона след него, за всеки провал, аз ще обвинявам него, защото това е неговия отбор.
След мача с Юнайтед и емоциите, все още казвах, че имаме реални шансове за титлата, защото конкуренцията е слаба.Видя се и сега, че ако бяхме били, тази загуба в неделя нямаше да има голямо значение.
Следващия мач ако бием,Тотнъм падат респективно и евентуално Лестър могат да се издънят, защото имат тежко гостуване, пак може да сме близко, НО
Аз тази титла не я искам.Не я искам, защото само ще замаже очите на хората.
Дано паднем от Тотнъм и то с разлика, дано дори да излезем от топ 4 по някакъв начин и Венгер да си замине.
И на всичкото отгоре искам точно Спърс да са шампиони, за да може срамът за Арсен да е още по-голям.
Това е прекалено.

wengerout
03.03.2016 13:13

Защото само едно wengerout не е достатъчно. Има хора, които все още са заблудени и ще кажат, че само хейтвам...Та ако те четат, нека видят защо го искам out.

AC_Milan_92_45
03.03.2016 12:26

Какво си се разписал като.... отговора на всичко ви е написан на името на профила ти. Явно лестър ще я вземе, те бият, другите бият, те губят 2 точки, другите губят 3.

rokera_henry
03.03.2016 00:26

Да и вие ще сте под нас *smile*

AC_Milan_92_45
03.03.2016 12:58

Те най-лошите контузии стават от лош късмет, не чак толкова от не трениране. На Зума, на Шоу, КДБ, редовните на Агуеро в колената и още колко други този сезон, всичко това няма общо с тренировки, а лош късмет при единоборства и приземявания. и най-вече, не се занимават с други турнири и са малко по-леко физически напрегнати

Vetrigo177
03.03.2016 12:51

Ама това се дължи и на предварителната подготовка би приятел.Вярно е,че си е късмет да не ти влезне адски гадно някой хамалин,но първото предотвратява половината контузии..А и чак късмет да са имали. .Сама като видиш колко изпуснати дузина, греди и пропуски имат,ще си промениш мнението

AC_Milan_92_45
03.03.2016 12:29

Лееека поправка, мисля че лестър имаха голям късмет през сезона. Естествено те заслужават наймного да са шампиони, но за разлика от всички други отбори, те нямаха нито една дългосрочна контузия на нито един ключов или не толкова ключов играч, а за ВЛ това си е късмет. Иначе те заслужават, абсолютно, хъса и непримиримият начин по който играят, срещу такива отбори с мега пари е невероятен.

kapitana123
03.03.2016 01:20

За сефте да сме на едно мнение - странно или не, Лестър заслужава да вземе титлата *beer*. Само едно нещо... да пишеш $ити е някак циничничко точно от фен на Челсий. Нашият мафиот вкара пъти повече и то кървави пари за да заприличаме на гранд, отколкото арабелите са наляли в Сититу *wink*

CFC_H_A_Z_A_R_D
03.03.2016 00:52

Моите уважения към Арсенал и техните фонове,НО те не заслужават да са ШАМПИОНИ.Лестър го заслужава според мен Лисиците нямаха едно нещо до тук през сезона и то бе КЪСМЕТА.Ето,че днес и шанса бе на тяхна страна.Просто е ИЗУМИТЕЛНО.Според мен ако Тотнъм,$ити и Арсенал си бяха взели мачовете днес Лестър щеше да се сгромоляса психически.Сега обаче това ще се случи с тези три отбора а лидерите до тук ще си играят спокойно според мене в следващите мачове което ще е много важно.

MU121
03.03.2016 00:50

Много се нахъсвахте и за мача с нас, смазахме ви с децата. Явно още не сте си обърсали задниците след неделя. Това е всяка година, най слабия Юнайтед в историята на ВЛ ви диша във врата.

MU121
03.03.2016 00:45

Ние си знаем положението си и където и да сме все тая, вие се навивахте че сте шампиони. Кога ?