Четири отбора от Испания и три от Англия на 1/8-финал в Лига Европа

10:30
Четири отбора от Испания и три от Англия на 1/8-финал в Лига Европа
Четири отбора от Испания и три от Англия ще играят в 1/8 финалите на турнира Лига Европа. Германия ще бъде представена от Байер и Борусия Дортмунд, напред продължават също Брага, Шахтьор, Лацио, Фенербахче, Спарта Прага, Базел и Андерлехт.

Ливърпул си осигури място в следващия етап след минимална победа над Аугсбург с 1:0. Голът отбеляза Джеймс Милнър от дузпа още в петата минута. Първата среща преди седмица завърши 0:0. Така мърсисайдският тим за първи път в последните пет години ще играе в 1/8 финалите на турнира. За последно отборът стигна до тази фаза през сезон 2010/2011, когато бе елиминиран от Брага.

Манчестър Юнайтед надигра категорично гостуващия Мидтиланд с 5:1, а 18-годишният Маркъс Рашфорд отбеляза две от попаденията в срещата. Датчаните откриха резултата на "Олд Трафорд" с гол на Пионе Систо в 27-ата минута, но малко след това българинът Николай Бодуров си вкара автогол. В края на полувремето Хуан Мата пропусна дузпа, но в 63-ата минута се реваншира за грешката си с точен пас към Рашфорд, който даде преднина на "червените дяволи". Младият нападател, който намери място в състава благодарение на травма на Антони Марсиал, покачи на 3:1 в 75-ата минута. Последваха голове на Андер Ерера от дузпа (87`) и Мемфис Депай (90`).

Тотнъм разгроми Фиорентина с 3:0 в Лондон и продължава с общ резултат 4:1.

Борусия Дортмунд изхвърли от надпреварата Порто след успех с 1:0 в Португалия и общо 3:0. В 23-ата минута Икер Касияс парира удар на Марко Ройс, топката попадна в Пиер-Емерик Обамеянг, който стреля в гредата, но кълбото се отклони от тялото на испанеца и влезе в мрежата му. Виляреал направи равенство 1:1 с Наполи в Италия и отива на 1/8 финал благодарение на победата си с 1:0 в първата среща.

Действащият шампион в турнира Севиля загуби от Молде с 1:0 в Норвегия, но продължава с общо 3:1. Другите представители на Испания в 1/8 финалите са Атлетик Билбао и Валенсия, които отстраниха съответно Марсилия и Рапид Виена.

Базел се добра до драматична победа над Сент Етиен с 2:1 с гол на Лука Зуфи в допълнителното време. Резултатът от двете срещи е равен - 4:4 и швейцарците отиват напред заради повече голове на чужд терен (2:3 в първата среща).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MaLkO_LuD94
26.02.2016 12:19

Тези Наполи са много жа*ки 2 пъти поред ми бягат иначе фаворит за трофея бяха фаворит и в Италия за първенството Игуаин пак е пълна дупка в големите мачове ама нищо ще избухне срещу Верона или някой от тоя ранг *cigarette* Тези ако са в Испания не ги виждам как ще завършат по-напред от 5-6 място *erm*

MaLkO_LuD94
26.02.2016 13:58

Испанските отбори са тактически много по-грамотни от останалите и най-вече от там идва разликата защото със сигурност не са по-богати и не разполагат с по-добри играчи от останалите *wink*

night_wolf1984
26.02.2016 13:43

няма дори да са в топ 5 в Испания*smile*

El_Fenomeno_9
26.02.2016 12:51

И за какво не ги виждаш ??? Че играха с резервите първия мач и пак бяха по - добри от Виляреал ... Наполи ще гази ако играе в Испания без странични турнири . Аз съм за Декември , Януари и ако се налага Февруари да се спират първенствата и да се изиграят тогава евро турнирите , но от маркетингова гледна точка няма смисъл . Тогава ще видиш колко от надутите балони ще се спукат , голяма част от тях се испански

El_Fenomeno_9
26.02.2016 12:00

Бих казал , че Билбао и особено Виляреал се класираха меко казано незаслужено ... Баските излязоха на реванша с мисълта че ще играят с Ейбар и ако марсилци си бяха вкарали по още едно от положенията първото полувреме и сблъсъка приключваше ... Виляреал пък по - жалки несретници няма ... Като цяло много разочароващи мачове като качество до сега в Лига европа . Имаше толкова много сблъсъци , които можеха да се превърнат в празник за футбола . Може би вдигането парите за турнира и шанса за влизане в ШЛ го опорочиха и мачовете заприличаха на тез от ШЛ - само сметки и дебнения ...

stefanBG111
26.02.2016 13:49

Спри моля те, че ставаш повече от комичен. По-добре си гледай твоя отбор, вместо да се вреш навсякъде и да пишеш глупости. Наполи и Марсилия сами са си виновни, че не се класираха, не ти са виновни Билбао и Виляреал, че да си изкарваш яда върху тях.