Лудогорец готов да напусне Разград до края на месеца

13:37
Лудогорец готов да напусне Разград до края на месеца
Лудогорец няма да участва в процедурата за концесия при сегашните условия, стана ясно на нарочната пресконференция, организирана от разградския клуб. Изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев заяви, че днес е труден ден за Лудогорец. От клуба не искат да сложат подписа си под документ, тъй като според тях има много подводни мини.

Шампионите не са съгласни с одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който Лудогорец трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби. Първоначално се смяташе, че ако негативният сценарий със стадиона в Разград влезе в действие, то преместаването ще се случи за новия сезон 2016/17, тъй като Лудогорец има действащ договор за използването на стадион " Лудогорец Арена" в момента.

От Лудогорец обаче декларираха готовност да преместят отбора веднага, ако на 29 февруари общината потвърди намеренията си. Стадионите във Велико Търново, Търговище и Русе бяха споменати като варианти за домакинските двубои на тима.

Президентът на клуба Александър Александров добави, че от общината се опитват да извият ръцете на Лудогорец. Той призова общинските съветници да обмислят внимателно случая, преди да се вземе окончателното решение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

GaLaxY94
26.02.2016 01:44

Къвто и да е Домуса, какъвто и да е Лудогорец, важното е,че за последните 5 години направиха Чудо! Играха в ШЛ, ЛЕ, направиха прекрасни бази, страхотно стадионче, А по-край Лудогорец значително се разви и самия град Разград.. Тея общинари глупави ли са или да... Значи вместо по-край лудогорец Града да се развива в Положителна насока, те искат Да изгонят Клуба.. и какво печелят от това.. ..

night_wolf1984
25.02.2016 23:01

Ако Лудогорец влязат в ШЛ....и спечелят 20-30млн...тоя процент е голям става дума за сума от1-1.5млн лева....това ми се струва нещо като рекет от страна на общината,която не е дала и лев за ремонт.....ако някой има ппритенций това е държавата...А и Лудогорец носи достатъчно приходи на Разград!!!

sundza
25.02.2016 22:13

А Община Велико Търново нищо ли няма да иска? Така някак си безвъзмездно ли ще дава да се ползва стадион Ивайло? От чисто любопитство питам, не че нещо...

skubidu3
25.02.2016 21:46

Алчност на общината съчетано с тъпи коментари. Да речем,че плащат на общината. Къде ще отидат тези пари? Разбира се че не трябва да плащат. Левски плаща ли? Къде другаде плащат?

spider_m
25.02.2016 19:02

Ще ти го обясня по по-просТ начин, че да ме разбереш. Представи си, че вземаш дискотека под наем в Раград. Плащаш си всички данъци, всичко е наред. Влагаш едни парите за да я разработиш, наемаш си персонал и почваш да изкарваш пари. Но идва момента в който трябва да си подновиш договора и общината ти казва - ''Така, като гледам, добри пари изкарваш, дори и след като си платиш всички данъци, така че за новия договор ще искаме да ни даваш и част от оборота - 30% от алкохола, 20% от безалкохолните напитки, 15% от енергийните напитки и т.н. И ти, ако не си малоУмен, ще хванеш персонала си под ръка и ще намериш ново място, където да се развивате. Като гледам си хейтър на Лудогорец и не си влагал много много мисъл, докато си писал. Ако след моя пример и примерите на night_wolf1984 и BlakYellowPower не си разбрал, къде бъркаш- много лошо за теб. Лудогорец може да изкарват, колкото си пари искат, могат да дават, каквито си искат заплати на играчите, това общината не я интересува. Все едно Домусчиев да почне да иска пари от общината за част от заплатите на играчите, за транспортните разходи на отбора и т.н.

ApricotGarden
25.02.2016 18:52

Общинарите сигурно не знаят че овцата трябва да се подстригва, а не да се дере. В противен случай на следващата година овцата няма да даде нищо!

pompeto
25.02.2016 16:11

Каквото и да говорим е ясно , че в БГ ще те дерат колкото могат . Видят ли , че даден бизнес се развива и се печелят кинти идва момент в който трябва и да кихаш няма как *smile*

bojkt
25.02.2016 15:20

0,5% от 1 000 000 лв приходи са 5000 лв. От 10 млн. - 50 000 лв. Са сравнение, наемът на Националният стадион е около 30 000 лв само за 1 мач. Да им се налага да дават макс по 100 000 лв на година, което разделено на около 25 домакински мача се пода по 4000лв на мач. Стадиона има 8000 места уж, да им турят по 5лв на билет, при положение, че трябва да си олигофрен да видиш празно място на стадиона, това си прави по 40 000 лв на мач от билети. От тях махате 0,5% - 200 лв, щот са приход, остават 39 800лв чисти пари в касата на клуба. Демек за 3 домакински мача макс са изкарали нужните пари, за да покрият исканите пари от общината за цял сезон. Стига ги изкарвахте мъченици, а се поставета на мястото на общината. Смехотворно е всичко, което пишете, а още повече претенциите на лудогорец...

spider_m
25.02.2016 22:32

Рядко тъпо и недообмислено сравнение даваш... ние говорим за наемане на обществен терен, плащане на данъци за това ползване, спазване на всички условия, а ти ми даваш пример , как някакъв чалгар сключва договор с Пайнер... ти мислиш ли малко с тази глава? Изобщо прочете ли, какво съм написал? Ако Община Разград продължи с тези изисквания, да вземе да стане съсобственик на Лудогорец и да си поделят разходите, не само приходите. Такова нещо, може да се случи само в България.

Chelsea86
25.02.2016 22:04

С няколко неща мога да се съглася. Като например рекламата и работните места... Колкото до децата, в школата на Лудогорец... ами не са само деца от Разград. Не е малко за една община да отделя 300 хил. всяка година за школата на отбор, да му плаща ток, вода, газ, телефони и други консумативи. Лудогорец не плащат данък върху имота, защото е общински. Ти сметна ли каква мижава сума иска общината и то, защото закона е такъв, а колко дава на отбора? Видя ли кмета като каза, че ако намерят вратичка в закона веднага е готов да промени условията. Колкото до напускането, то такова няма да има. Лудогорец си остава в Разград, просто ще спре да използва стадиона за официалните мачове, но ще си тренира в базата. И това докато не се разберат с общината. Драмата не е чак толкова голяма, колкото я изкарвате някои хора тук. Накрая излиза, че Домуса се грижи най-вече за първия си отбор като доста от нещата се поемат от общината. А като знаем колко е богата тя... Ако Домуса е за половина % който примерно от 100млн. се падата 500хил. а общината му дава 300хил. за школа и плаща всички сметки...


25.02.2016 21:28

Тия 5 милиона за трибуната ги даде държавата по европроекти, а не общината. Общината може да е дала за школата, ама в тая школа са децата на Разград и всъщност общината е инвестирала в тяхното здраве за да играят и спортуват вместо да киснат по кафетата и дискотеките, да се напиват и да се друсат. Домуза завари там една развалина в лицето на стадион Дянко Стефанов, който си беше една комунистическа съборетина и той вложи там доста пари без да е негов стадиона. Не виждам защо трябва да го купува, така само би се закрепостил в Разград защото не може да си вземе стадиона. И както казах, отбора донесе такава реклама на Разград, каквато никой друг не може да донесе. Донесе и съживяване на региона, работни места и т.н. И един пример че така е по цял свят. В лигата по американски футбол, когато един стадион остарее технологично, собственика казва на местните власти - Постройте ми стадион или ще преместя отбора. И на много места строят, а един стадион струва около милиард. Неотдавна три отбора кандидатстваха за преместване в Лос Анжелис и лигата одобри Сент Луис Рамс защото там данъкоплатците не искаха да участват в строежа на стадион, а общината не може да събере цялата сума. На Окланд Рейдърс пък беше отказано преместване в Лос Анжелис, но пък те имат оферта от Лас Вегас и Сан Антонио. Третия отбор, Сан Диего май ще си останат защото общината се уплаши да не избяга отбора и май ще клекне. Та общо взето за какво им е на Разград стадион без отбор ? По-логично е да им го дадат за ползване срещу поддръжка и общината и бизнеса само ще спечелят.

bojkt
25.02.2016 21:13

как да не правят нищо? нали са си дали стадиона под наем на лудогорци, върху който да си печелят мачове, титли и да правят имидж и реклама на отбора и града? ако го няма тоя стадион къде ще играят? на шосето пред блоковете ли ? и щом лудогорец печели и прави име от услуга предлагана от общината(в случая стадиона) , общината има пълното право да иска и част от парите, които отбора печели точно на този стадион. А до умника под мен. Представи си че си чалга певец и си подписал договор с Пайнер,за да ти дадът възможността да си записваш песните при тях или да ти правят клипове, текстове, музика. Е когато почнеш да ходиш на участия Пайнер си взимат своето като процент от хонорара, продадени албуми и т.н., съвсем нормално нещо. Ако не ти изнася при тях или си правиш собствено студио или си намираш алтернатива. + Това голяма част от заведенията които са под наем, освен наем плащат и % от оборота, точно защото извършват търговска дейност, в даден обект и печелят от него. В случая общината и отбора са партньори, а няма как едини да печели на гърба на другия, играейки на неговият стадион, правейки име, марка, титли, фен база и пари. Ако го няма този стадион (или който и да е друг) Лудогорец няма да има абсолютно нищо, вкл. и приходи.

Chelsea86
25.02.2016 18:56

Така, така, ама общината всяка година отделя по 300 хил. за школата им и даде някакви си 5 млн за нов сектор. Като прибавим, че плащат ток, вода, газ и т.н. то какви са от общината да искат някакъв мижав процент и то, защото закона ги задължава... *erm*

sensea
25.02.2016 18:14

Елементарно ...Домуза да купи стадиона .....и всичко и за него ....нали !?


25.02.2016 17:31

Представи си следния вариант: Лудогорец пак влезе в ШЛ, спечелят пак няколко точки и направят към 20 милиона Евро приход. Половин процент от тях са 100 хиляди Евро. Откъде накъде общината ще им прибере тия пари без да си е мръднала пръста за отбора. Отделно безплатната реклама за този западнал край на България.

night_wolf1984
25.02.2016 15:47

не,че нещо,но общината не е инвестирала пари за стадиона...ремонтираха го със евро субсидий..защо трябва общинарите да обират каймака,по добре държавата*smile*Държавниците трябва да помислят за спорта,а не обратното*smile*Ония ден гледах едно момче 5 пъти световен шампион по бойно самбо с премия от 2000 лева...подготовката си я прави за своя сметка...и сега обмисля да се състезава под чуждо знаме..пълен резил!!!

Отговор
:
12