Гришо се класира на четвъртфинал в Акапулко

09:59
Гришо се класира на четвъртфинал в Акапулко
Григор Димитров се наложи над Доналд Йънг с 6-3, 6-4 и се класира за 1/4 финалите на турнира в мексиканския курорт Акапулко с награден фонд 1 413 600 долара. Първата ни ракета пречупи съпротивата на съперника си за един час и 25 минути.

В първия сет на Григор му бе достатъчен един пробив за спечелване на частта. Във втория сет той поведе с 2-0, след което сбърка на свой сервис, но моментално поправи грешката си и до края на даде повече шансове на американеца, записвайки пета победа в шест мача срещу него. Григор Димитров ще играе в следващия кръг с Доминик Тийм от Австрия или Дмитри Турсунов от Русия. Надпреварата напусна поставения под №1 Давид Ферер, който отстъпи пред украинеца Александър Долгополов с 4-6, 4-6. Аут от турнира е и №2 Кей Нишикори. Японецът бе надигран от американеца Сам Куери 4-6, 3-6.

Григор Димитров в миналогодишното издание бе отстранен във втори кръг, а през 2014 г. завоюва титлата в Акапулко, след успех над Кевин Андерсън в заключителната среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
25.02.2016 16:35

Аз не знам защо дават толкова висок коефицент за Тийм . Нищо лично , но австриеца е в много по - добра форма , по - напред е в ранглистата и най - важното показва много по - голям характер от началото на годината . Единственото , което може да е в полза на Григор и то като солиден аргумент е , че Тийм изигра и двата си силни турнира след АО на клей , а сега се връща на твърдата настилка и като цяло програмата му беше много по - натоварена от тази на Григор , но това с натоварените програми и разликите в настилките се използват като оправдания само от безхарактерните тенисисти

simon_66
25.02.2016 21:12

Чак пък в по-добра форма... малко се изхвърляш. Тием отпадна след Григор в Брисбейн от Федерер, след това в 3-ти кръг от Гофен на Аустрелиън Оупън.. взе си по-малка почивка от Григор и тогава точно направи удара си, като спечели турнира от категория 250 в Аржентина, където отстрани единствено Надал като по-стойностен тенисист, останалите бяха преодолими. Не че е малко да биеш Надал, но в момента си личи, че е много далеч от добрата форма, която знаем, че все някога ще си върне, дано по-скоро. Отпадна на полуфинал миналата седмица, както Григор в Сао Пауло, от Гуидо Пея, но по пътя си отстрани Ферер, който обаче нещо също е доста колеблив и загуби днес от Дългополов в Акапулко. Ако изключим този турнир в повече изигран от Тием, резултатите им са почти идентични тази година. Григор обаче пък изигра един турнир в повече преди Аустрелиън Оупън в Сидни, където игра финал, а загубите му са от неслучайи тенисисти- 2 от Федерер, 1 от защитаващия титлата си Троицки в Сидни и една от местен представител в Делрей бийч- Раджеев Рам, доста неудобен съперник за стила на Григор. Смятам, че ще се получи 3-сетов мач, в който Григор ще отстрани Тием, но Гришо много трябва да внимава в тайбрек сетовете, че Тием не се шегува и ги е спечелил наред всички този сезон. *smile*

GarethBale3
25.02.2016 15:02

Според мен, ако победи Доминик Тийм на четвъртфинала, Гришата ще спечели турнира! Успех му пожелавам! *smile*