Юнайтед е на четвъртфинал след класика срещу Шросбъри (видео)

23:36
Юнайтед е на четвъртфинал след класика срещу Шросбъри (видео)
Шросбъри Таун загуби от Манчестър Юнайтед с 0:3 на стадион "Грийнхаус медоу" в последния двубоя от програмата на петия кръг от турнира ФА къп.

Главен съдия на мача бе Робърт Мадли.

Червените дяволи взеха инициативата от първия съдийски сигнал и натиснаха скромния си опонент в неговата половина.

Въпреки това обаче, защитата на Таун успя да запази вратата си суха чак до 37-та минута. Тогава Крис Смолинг бе изведен на чиста позиция в наказателното поле. Защитникът стреля по диагонал, топката се рикошира в крак на футболист на Шросбъри и заблуди стража на домакините, оплитайки се в мрежата.

В последните секунди на първата част Хуан Мата уби интригата в мача, след като реализира красив гол от пряк свободен удар. Червените дяволи се оттеглиха на почивка с комфортен аванс.

Класическият резултат бе оформен в 61-та минута. Хуан Мата намери с пас по земя Андер Ерера на границата на пеналта. Последва полувисоко центриране, което намери Джеси Лингард непокрит на чиста позиция и младата надежда на Юнайтед прониза противниковата мрежа.

До края мачът се доиграваше. Червените дяволи се класираха за четвъртфиналната фаза на турнира. 

Състави:

Шросбъри Таун: Лиутуилър, Грандисън, Уитбред, Найт, Пърсивъл, Гримър, Уоли, Блек, Огого, Браун, Акпа Акпро, Манган

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Варела, Смолинг, Блинд, Бортуик-Джексън, Шнайдерлин, Ерера, Мемфис Депай, Мата, Лингаард, Марсиал

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
23.02.2016 14:49

Не мога да разбера хората какво против имат Нани!? Да, лакомия беше и се пробваше прекалено много да имитира Роналдо, но това не го прави слаб играч. С Нани по дясното крило сега щяхме да сме къде-къде по-добре в играта. Но и Лингард се справя доста добре.

Rezors
23.02.2016 00:00

Има ли фенове,които искат Лингаард да бъде налаган като титуляр? *thinking*

Rezors
27.02.2016 17:14

И аз не знам,просто питам има ли фенове,които искат да го налагаме,защото лично аз се колебая. *joking*

MU121
23.02.2016 17:10

Нани направи един силен сезон, кога ни е носил не се сещам, Лингард е точно копие на лакомията му и малоумните отигравния.

lubomirsb
23.02.2016 14:29

Ако Лингаард = Нани трябва със зъби и нокти да го задържим. Нани ни беше ключов играч, който ни е носил на гърба си въпреки лакомията която проявяваше. Дълбоко се съмнявам Лингаард да има и половината от качествата на Нани.

Amateur1878
23.02.2016 09:59

Не гледах мача, но доколкото видях е вкарал гол. Какъв му е бил проблема на Лингард?

MU121
23.02.2016 00:16

Лингаард = Нани, колкото по рано се отървем от него толкова по добре. Не знам как някой харесва играта на отбора срещу тези, ако имаха малко повече класа щяхме да сме отстранени или да играем на Олда с тези.