Григор Димитров отпадна на полуфиналите в Делрей Бийч

23:51
Григор Димитров отпадна на полуфиналите в Делрей Бийч
Григор Димитров загуби от Раджийв Рам в два сета и отпадна в полуфиналите на турнира в Делрей Бийч. Американецът, подкрепян от родната публика се наложи над първата ни ракета с 6-4, 6-3.
 
Двубоят започна с пробив на Рам, който Григор не успя да върне и загуби частта. Ситуацията се повтори и във втория сет - пробив на 31-годишния Рам в третия гейм, а при 5-3 хасковлията отново сбърка на свой сервис и напусна корта победен. На ниво АТР Димитров досега имаше една загуба от американския тенисист, който се бори за трета титла в кариерата си. Рам ще се изправи в спора за трофея срещу победителя от мача Сам Куери - Хуан Мартин дел Потро.
 
Григор Димитров насочва вниманието си към Акапулко, където през 2014 г. успя да завоюва трофея. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

simon_66
21.02.2016 11:49

Нищо опасно не се е случило.. това е турнир, който голяма част от елита го избягват, поради лошите атмосферни условия, не само, защото е от категория 250. Прекалената влажност във Флорида с вятъра, който е почти ежедневен по кортовете и то доста силен на моменти, прави играта доста непредсказуема. Поставените тази година изгърмяха като круши още в първи кръг, единствено Григор удържа до полуфиналите... но забележете какво става по това време и в другите турнири- Надал и Тием, които бяха основни фаворити в Рио, паднаха на полуфиналите от Пея и Куевас, Бердих и Гаске бяха размазани подред от играещия на приливи и отливи Кириос, Ферер и Вавринка също изхвърчаха в по-ранен етап. Сам Куери пък отстрани с привидна лекота супер играещия до момента Дел Потро на полуфинал. Тези турнири сега са общо взето са трупане на игрова практика основно преди мастърсите в Индиън Уелс и Маями. Естествено една титла никога не е излишна от такъв турнир, но нека не бъдем максималисти. Относно играта на Григор- игра един добър, след това ужасяващ мач, перфектен срещу Манарино и безнадежден срещу Рам. Цял мач нищо не се опита да промени и Рам си го размазваше с тези форхенди от дъното на корта. Това да не можеш да разчиташ добре втория сервис на съперника също не говори добре за Григор на този етап. Играе по-агресивно на ретур, това е добре, сервисите са му по-силни и вървят доста, но напоследък не е никак убедителен, когато играе от дъното на корта, прави много грешки, особено от бекхенд страната си. Има за подобряване доста, но нека не бъдем твърде критични- следва Акапулко, а там знаем какво стори преди два сезона Григор. Тук може да понатрупа точки, защото миналата година загуби рано в началото на турнира, а е все пак от категория 500. Следващата седмица Григор ще е с 2 позиции нагоре- номер 26, дано след Акапулко да е съвсем близо до 20-тата позиция *smile*