Обявиха Литекс за победител в "Ла Манга Клуб"

16:55
Обявиха Литекс за победител в "Ла Манга Клуб"
Литекс официално бе обявен за победител в турнира „COPA X 2016″, провел се на испанските спортните комплекси “Ла Манга Клуб“ и „Пинатар Арена“. В тазгодишното издание на надпреварата участваха 10 отбора. За да има равнопоставеност сред тях, регламентът зачиташе резултатите в само първите им три срещи.
 
По този начин оранжевите натрупаха 9 точки, спечелени в 3 последователни победи - срещу Од Гренланд с 2-0, Стрьомгодсет с 1-0 и Динамо Загреб с 3-1, докато ремито с Волеренга не бе включено в статистиката за класиране.
 
Соченият за един от най-големите фаворити - украинският колос Шахтьор, също се беше устремил към върха, но направи изненадващо нулево равенство с датския Рандерс и остана на 2-ро място със 7 точки, а трети се нареди норвежкия вицешампион Стрьомгодсет с 6 точки. Нападателят на Литекс Милчо Ангелов пък оглави голмайсторската листа в турнира. Той отбеляза 3 попадения - две на Од Гренланд и едно на хърватския Динамо.
 
Организаторите на турнира са се свързали вече с ръководството на Литекс, за да уточнят начина, по който те ще получат своята купа на победители. Както е известно, след лагера в Ла Манга, ловчанлии акостираха в околностите на Марбея, където ще завършат подготовката си на испанска земя.
 
В четвъртък от 18.00 часа българско време на главния терен на „Marbella Football Centre“ им предстои много сериозна проверка срещу руския гранд Спартак Москва. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация