Раниери: Напрегнати са тези, които похарчиха много пари

14:25
Раниери: Напрегнати са тези, които похарчиха много пари
Лестър Сити свърши своята работа, категоричен е мениджърът на отбора Клаудио Раниери след победата с 3:1 над Манчестър Сити в среща от 25-ия кръг на английското първенство по футбол. "Лисиците" поведоха с шест точки на Сити и с по пет на Арсенал и Тотнъм, което според Раниери е свалило тотално товара от плещите им и поставя под напрежение тези, които харчат много пари за титли и Шампионска лига.

"В началото на мача бяхме поставени под напрежение, защото първият гол затвърждаваше статута ни на лидери във Висшата лига. Сега обаче то е върху другите отбори, които похарчиха много пари, за да спечелят титлата и да играят в Шампионската лига през следващия сезон. Ние искаме просто да останем концентрирани и здраво стъпили на земята до края на сезона", каза мениджърът на "лисиците".

"Момчетата правят нещо толкова специално за първи път в своите кариери. Да, може и те да почувстват напрежението, но е важно да останат спокойни. Изпитанията от миналия сезон могат да им помогнат", добави той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wengerout
08.02.2016 22:30

Напрежение може и да не усещате още, но ако се задържите на първото място, през март и най-късно април ще го усетите и то много.Тогава вече всеки ще започне да говори за титла, всички ще видят колко са близко до чудото и ще видиш ти тогава напрежение.Няма значение дали си изхарчил много пари или не, напрежение гарантирам ще има, щото това ще е един шанс в живота, вие ще бъдете близко и ако го изтървете, никога повече няма да може да усетите тази тръпка.
Да не говорим, че в отбора няма футболисти, които са шампиони, които са минавали по този път.
Лестър все още не са най-сериозния претендент,като дори според мен са 4тия такъв.Тотнъм е отбор, който също има шанс, но поради липсата на опит и него бих го оставил назад.Все още смятам, че ние и Сити имаме най-големи шансове и ако не вземем титлата, то ще е срам определено предвид конкуренцията.Като погледна и Сити с обявяването на Гуардиола мисля, че сбъркаха.
Може би, защото съм пристрастен, но съм сигурен, че Венгер ще извади някой победен ход в поредица от мачове, с които отново ще шашне.Не знам обаче дали ще са достатъчни.
Иначе за другата неделя съм почти на 100 процента сигурен,че ще победим Лестър.

wengerout
09.02.2016 12:16

Много просто- формата на Лестър не е падала през сезона, а няма отбор, който да не запише слаби мачове. От друга страна Арсенал са в слаба форма в момента, но ти давам гаранция, че това няма да продължи. Най-малкото такъв е живота - ups and downs. Много сте наивни тук всички, ако си мислите, че това е като на фифа.От мен толкова по тази тема, ще говорим пак като му дойде времето.

Dankata97
09.02.2016 09:34

Ти пък защо казваш, че формата на Лестър може да падне, а не отбелязваш, че и всеки от останалите претенденти може да загуби важни мачове ? Според мен те си играят с кеф така и така са стигнали толкова далеч, защо не довършат започнатото. А и факта, че разбираваш Сити на Етихад определено те прави фаворите срещу почти всички останали пък камо ли Нюкасъл.

wengerout
09.02.2016 00:39

Аз съм сигурен, че няма да са шампиони през април.Не е толкова просто, колкото изглежда. Да не говорим, че сега куцо и кьораво ще започне да залага на тях всичко. И дори така да е- неминуемо ще дойде време, в което титлата ще им стане приоритет, ако играят така.Тоест ще дойде време, в което напрежението ще се покачи и то много.И от отбор, който няма какво да губят, ще са отбор, който може да загуби титлата, а това само по себе си е много. П.С.Нормално е да не се съгласиш с мен, както и много други хора,все пак фаворит на всички неутрални са Лестър и сега каквото и да кажа против тях, ще ме напълнят с минуси (конкретно в тоя сайт) или ще бъда упрекван и осмиван. Но истината е,че не е толкова лесно, колкото изглежда.Защото сега преписват на Лестър много мачове като сигурни и лесни.Примерно Лестър-Нюкасъл- о, това са сигурни три точки за лисиците,а и са домакини няма как. Реалността обаче е, че дефакто Лестър са на нивото на Нюкасъл(които също имат много добри индивидуалности в момента) а свраките са спъвали дори отбори като Челси,Арсенал,Сити и Юнайтед.Да не стане в даден период "сигурни" мачове с "по-слаби" съперници да се окажат "изненади". Юнайтед загубиха титла с Фърги с 6,7 (не помня точно) точки пред Сити,Арсенал загубиха титла с 5 точки в началото на Март преди няколко сезона, а на Лестър всички мачове са им лесни?

AC_Milan_92_45
08.02.2016 23:49

Както е тръгнало до април ще са практически шампиони. Така както "претендентите" им губят точки + програмата, април вече ще пируват

sviliev
08.02.2016 18:47

След толкова провали в треньорската си кариера, и то с водещи отбори, Раниери изживява звездния си миг с Лестър. Преди година стигна дъното, падайки два пъти от Фарьорски острови, сега май май ще става шампион на Англия.

Messiah
08.02.2016 17:44

Сити купуват ли купуват, а накрая винаги идват Лестър и ги отпердашват!

sundza
08.02.2016 17:36

Ми аз пък да ви кажа не съм много съгласен и ще обясня защо. Преди това, пак казвам, че отбора заслужаващ титлата тази година е Лестър. Но....Не знам дали обръщате внимание на това, което казва Раниери а именно - титлата, т.е. конкретно тази титла. Да, тя е възможна, но не защото отборът му е значително по-евтин от останалите, борещи се за нея, а поради необяснимата форма на тези останали до момента. Но и на Раниери му е пределно ясно, че ако този Лестър спечели тази титла, за да се превърне това в постоянство и това да не остане първата и последна купа за отбор, то си трябват средства. Бързам да поясня, че съм против безразборното пръскане на пари, само щото ги има, не. Но истината е някаде по средата - в балансираното и разумно харчене. Как би изглеждал през следващия сезон Лестър без Варди или някои от хората зад него.Защото още в края на този сезон доста отбори ще атакуват евентуалните нови шампиони с примамливи оферти. А без качествени техни заместници и по-сериозна игра от страна на обичайните заподозрени за шампиони, Лестър трудно ще помирише и топ 4.

AC_Milan_92_45
08.02.2016 17:28

Лично виждане, те са 90% шампиони. Вижте програмата на Сити, Арсенал и на Тотнъм с тази на Лестър. И второ не мисля, че тези 3 ще са достатъчно постоянни, за да наваксат от евентуааални грешки на Лестър в предвид контузии и др турнири

Ivan017
08.02.2016 16:32

Раниери е прав! Според мен дори ако някой от другите отбори със шанс за титлата я спечелят вместо Лестър, това ще си е чиста кражба... колкото и да обичам Сити смея да го кажа, защото Лестър си заслужават титлата, без пари си постигнаха силното представяне този сезон и в отбора си нямаха големи имена във футбола, но виж всеки там вече започва да изпъква с представянията си за мачовете на Лестър, пожелавам им успех и за напред!

Nanas18
08.02.2016 15:38

Прави е Раниеари. Ако не спечелим титлата трябва публично да линчуват Пелегрини. Само Стърлинг и Де Бруйне струвят 150 м. КДБ оправда сумата, но Стърлънг е пълна дупка

RMRM7
08.02.2016 17:14

Само Азар е футболист за 150 млн и по-добър от Роналдо ,засега оправдава твърдението на един голям експерт