Троицки: Целта ми е да бъда сред първите 10 в света

20:38
Троицки: Целта ми е да бъда сред първите 10 в света
„Целта ми е да вляза сред първите десет в света”, това заяви Виктор Троицки след края на тенис турнира София Оупън. Сърбинът, който бе поставен под номер 2 в основната схема, загуби във финалната среща с 3-6, 4-6 от испанеца Роберто Баутиста Агут (1) и по този начин пропусна отлична възможност да завоюва втора титла от началото на сезона.
 
„Определено не беше равностоен мач. Трябваше да бъда по-добър, по-агресивен, да поемам повече рискове. Също така той почти не допускаше грешки. Чувствах, че колкото и добре да играя, той играеше по-добре от мен. Ако трябва да бъда искрен може би не бях на сто процента днес. Имах дълъг мач вчера, който завърши доста късно, което не ми позволи да бъда в оптимална форма за финала. Трябва обаче да поздравя Агут за представянето му до момента. Започна много силно сезона, участвайки на няколко турнира. Поздравявам го, защото днес заслужаваше победата”, коментира Троицки.
 
Сърбинът сподели, че основната му цел през настоящата година е това да попадне сред най-добрите десет в световната ранглиста.
 
„В рамките на няколко седмици достигнах до втори финал. Спечелих един и загубих един, но това е отличен старт на сезона за мен. Надявам се да продължа с добрите резултати. Това е единственият начин да достигнеш до първите десет в световния тенис, което е и моята цел през тази година”, обясни той. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация