Гонзо: Видях, че Левски може и без мен

10:54
Гонзо: Видях, че Левски може и без мен
За една седмица работа Георги Иванов не може да се оплачи от липса на успехи начело на Левски. "Сините" си осигуриха участие в Лига Европа и междувременно спечелиха Суперкупата на България. Новият началник на "Герена" коментира ситуацията при шампионите след мача с ФК Баку, която гарантира най-малко още 8 мача на "сините" в Европа.

- Г-н Иванов, коментарът ви за мача?

- Радваме се всички, момчетата се представиха отлично. Левски доминираше през цялото време, а Баку се отърва с най-малкото, което можа. Момчетата показаха, че имаме равностойни резерви. Бях сигурен, че ще победим.

- Успяхте да се справите без Влади Гаджев. Има ли наистина Левски 22-ма равностойни футболисти?

- Влади Гаджев е сред основните ни футболисти и е нормално неговото отсъствие да се отрази на отбора. След мача с Литекс казах, че в Левски няма резерви, няма титуляри. Всеки един, който е в този отбор, заслужава мястото си и се доказва.

- По-трудно ли ви е на скамейката, отколкото на терена?

- Специално за мача с ФК Баку бях сигурен, че ще победим. Така че бях доста спокоен.

- Такъв Левски ли искате да виждате?


- Искам да виждам Левски да се бори докрай и футболистите да се раздават максимално. Напрежението беше малко по-голямо върху тези играчи, защото трябваше на всяка цена да спечелим този мач. Оттук нататък съм сигурен, че още повече ще показват потенциала си.

- Очаквахте ли такъв летящ старт начело на Левски?

- Ако кажа, че не съм очаквал, ще излъжа. Моите амбициите винаги са били големи. И като футболист, и като ръководител. Така че аз ще гоня винаги максимума, отборът да се раздава. Не мога да обещая, че ще направим 30 победи, но поне ще се опитаме да печелим всеки мач, независимо с кого играем.

- Доколко Ратко Достанич успя да промени Левски?

- Ратко вече има почерк върху отбора. Иска всеки футболист да играе близко до съперника, да има преса по целия терен. Не казвам, че за толкова кратко време е променил напълно отбора. Той си има свои виждания. Специално за времето, което е начело на Левски, Ратко си свърши перфектно работата.

- Имате ли претенции за следващ съперник?

- Няма значение с кой ще играем. Левски трябва задължително да победи. Класиране в Шампионска лига ще ни е десертът. Дотук работата си я свършихме перфектно. Който и да се падне, Левски ще играе за победа. С тази невероятна публика, която не спря да ни подкрепя през всичките 90 минути, Левски няма да има проблем с никой от опонентите, срещу които може да се изправим.

- Собственикът Тодор Батков каза ,че отборът играе тактически грамотно. Това ли липсваше на Левски в последната година?

- За бивши треньори и ръководители няма да кажа нито една лоша дума. И Боримиров, и Велев направиха така, че Левски да стигне дотук. Те имат много голям принос, че сме на това място и стигнахме до групите на УЕФА.

- Левски ще играе в Европа поне до зимата, ще вземате ли нови футболисти?

- Със Саша Симонович съм се договорил. В четвъртък трябва да мине медицински изследвания и да подпише договор. Решихме да го потърсим след контузията на Влади Гаджев. Сигурен съм, че Саша ще внесе нужната класа в средата на терена. Всички знаем, че той е много добър футболист. Дано с негова помощ да постигнем нови победи в Европа.

- Към ваши футболисти има оферти. Доколко ще отслаби отборът продажбата на някои футболисти?

- При добра оферта няма да спираме никой футболист. Ние сме обещали на играчите и ще дадем възможност на всеки един да се развива. Стига офертата да задоволява собственика. Той е дал много пари за отбора, нормално е да търси някаква възвръщаемост.

- Надявате ли се, че Левски ще играе в Европа, докато се възстановите и се върнете на терена?

- Начина, по който отборът игра срещу Баку, ми дава повод за оптимизъм, че Левски може и без мен. Не е сигурно дали ще се върна на терена, ако отборът играе добре.

- Нямате ли тръпка да играете в Шампионска лига?

- Тези футболисти заслужават повече да играят там. Не ми е някаква цел. Дано влезем вътре, момчетата заслужават да изиграят всичките мачове там.

- Доволен ли сте от представянето на Георги Христов?

- Георги Христов от мач на мач израства, нормално е да имам още претенции към него. Надявам се да подобрява още играта си, за да сме сигурни, че Левски е намерил нападателя, когото търси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация