Левски и Литекс пръскат пари на вятъра

09:56
Левски и Литекс пръскат пари на вятъра
Левски и Литекс пръскат пари на вятъра по казуса с отнетите точки. Това бе мнението на няколко известни юристи, с които се свърза "7 дни спорт". Всички те отговориха еднозначно на въпроса имат ли шанс сини и оранжеви при обжалванията си във ФИФА на двата независими един от друг казуса.

Адвокатите са на мнение, че по-скоро и Левски, и Литекс ще похабят едни пари на вятъра, дори да се стигне до разглеждане на жалбите им от ФИФА. Това, че световната футболна централа ще хвърли по едно око на молбите им, не означава, че и Спортният арбитражен съд в Лозана ще го стори. Причината е, че в КАС рядко разглеждат случаи, които не са с арбитражно споразумение, каквото искаха от "Герена" и Ловеч. Ако двете жалби бъдат отхвърлени, Левски и Литекс ще са вътре с хубави пари, които са дали първо на защитаващите ги, а след това и за такси в Лозана. А в Швейцария скубят здраво.

Според юристите, с които се консултирахме, когато в публично-частното право липсва т.нар. привръзка (споразумение) между спорещите страни, няма как независим арбитраж да реши едностранно спора. Затова нашите юридически съветници по-скоро смятат, че казусът на Левски би могъл да бъде разрешен от Изпълкома. Той може да промени решение на спортно-техническата комисия за отнемането на точките, което според адвокатите също е неправилно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ZPM
05.02.2016 13:38

Много юристи, много нещо и всеки с различно мнение и прогноза. Могат само да предполагат какво ще се случи в Лозана. Не може двата отбора да платят толкова пари за дела и никой в Лозана да не разгледа случаите. Това не е България.

sundza
05.02.2016 17:14

Има един виц, който за нашите ширини, май си е истина - "като се знам какъв съм адвокат и ме е страх да отида на лекар". Е тия са от същите.

j_mourinho
05.02.2016 12:53

Гледайте в Гърция какви погроми и стачки правят хората, пенсионерите стачкуват, защото им намалили пенсията до 850 евро минимална пенсия, била им малка.Ние тука в България какво да кажем??

night_wolf1984
05.02.2016 23:21

Как да вдигнеш стачка като отиват един файтон хора на нея....а другите през това време гледат мълчанието на агнетата....и треперят да не ги изгонят..Затова ще ни мачкат и асимилират...докато не станем Индия на балканите ....вместо Република България ще ни викат Ромска българия.....Давайте господа министри ...толерирайте циганията с привкус дори на турска баклава.....ако ви е сладко си ближете и пръстите....нищо,че хората нямат пари за хляб...важното е ,че вие салам ядете...Същите са и в БФС и в Уефа и Фифа административни мафиоти и корумпяги....който прехвърлят пари един на друг като добре смазана финансова машина....При тях интереса клати феса е на първо място....без изгода нищо не правят...даже и въздух не дишат!!!

manutd_forlife
05.02.2016 21:11

Имаше някаква статия в Гърция, че ние дори и стачка не можем да си позволим/ Много е жалко положението в момента, но това значи, че тези, които го правят така ще тънат повече време в затвора, когато и ние влезнем в правия път.

j_mourinho
05.02.2016 12:52

Значи какво излиза...дори да си прав, на никой не му пука.Пълна Анархия!

sundza
05.02.2016 12:10

Според мен най-добре е да хвърлят всичките тези пари и енергия в изриване на корумпираните гниди от фс.