Кузманов загуби от Беранкис след здрава битка

19:06
Кузманов загуби от Беранкис след здрава битка
Българският тенисист Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на турнира Garatni Koza Sofia Open след загуба от Ришардас Беранкис с 3-6, 6-2, 3-6. Намиращият се на 287-мо място в световната ранглиста пловдивчанин се представи достойно в първия си мач на ниво ATP World Tour, но в крайна сметка опитът на литовеца, който е с близо 200 позиции по-напред в ранглистата, си каза думата.
 
Кузманов започна притеснено и допусна пробив в средата на първия сет, след което Беранкис нямаше проблем да поведе в резултата. Българинът заигра много по-силно във втората част и успя да пробие съперника си два пъти, за да изравни сетовете. Решаващата част бе много оспорвана, като литовецът успя да поведе с пробив в началото, но след това Кузманов имаше много шансове да върне изоставането си. Мико обаче изпусна 4 точки за пробив и в крайна сметка загуби след час и 50 минути игра.
 
По този начин българското участие на надпреварата в София приключи, след като другият ни представител на сингъл Александър Лазов отпадна в понеделник, а вчера Кузманов и Лазов загубиха в първия кръг от схемата на двойки. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация