Ботев загуби от Висла, Неделев се завърна с гол

18:14
Ботев загуби от Висла, Неделев се завърна с гол
Ботев загуби с 1:3 от Висла Краков във втората си контрола в Анталия. Точен за жълто-черните в повторния си дебют за тима бе Тодор Неделев, който изведе пловдивчани напред в 20-та минута на мача. В самия край на полувремето поляците възстановиха равенството, а в заключителните минути стигнаха и до пълен обрат в мача. 
 
Двубоят започна равностойно, като поляците по-често владееха топката в началните минути. Възпитаниците на Никоклай Костов действаха добре групирани в собствената си половина и не даваха възможност на противника да намери пролуки и да стигне в близост до наказателното поле пред Виктор Голас. 
 
Канарчетата разчитаха на контра атаки, които често вещаеха опасност пред вратата на противника. Срещата вървеше без сериозни опасности пред двете врати до 20-та минута, когато Ботев излезе напред в резултата. "Жълто-черните" организираха бърза контра по левия фланг, Кифуети центрира в наказателното поле към Тодор Неделев, който с глава откри резултата, като по този начин ознаменува неофициалния си повторен дебют с попадение.
 
В 43-та минута на мача поляците стигнаха до изравнителен гол от ситуация, която не предвещаваше това. Футболист на Висла - Малецки получи топката пред наказателното поле и с наглед слаб и не особено опасен удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Виктор Голас, който не реагира по най-добрия начин в ситуацията. 
 
На почивката Николай Костов предприе 4 смени в състава си, като на мястото на Виктор Голас се появи Валентин Галев, Радослав Терзиев зае мястото на Кристиан Димитров, Серкан Юсеин на Милен Гамаков и гол майсторът Тодор Неделев бе заменен от Наско Милев. 
 
В началото на втората част Грегъри Нелсън шутира неточно от добра позиция, а на два пъти удари на играчи на Висла преминаваха покрай гредите на вратата на Галев. 
 
Половин час преди края на двубоя в състава на Ботев бяха извършени още 6 смени, като на терена от стартовия състав остана единствено Орлин Старокин, който също бе заменен четвърт час преди края.  На терена се появиха Филип Филипов, Божидар Васев, Емил Камберов, Лазар Марин, Рангел Игнатов и Алекс Колев, като напуснаха Йордан Христов, Мариян Огнянов, Игор Ощипко, Лъчезар Балтанов, Рахави Куфиети и Грегъри  Нелсън. 
 
След множеството промени играта на "жълто-черните" се разстрои и канарчетата допуснаха две попадения чрез Брожек в 77-та и 87-та минута. На отсрещната вратата в 90-та минута Емил камберое стреля опасно над напречната греда, с което интересните ситуации в мача приключиха.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация