Шанс за Блатер да остане начело на ФИФА

13:45
Шанс за Блатер да остане начело на ФИФА
Въпреки огромните мащаби на корупционните скандали, които разтърсват ФИФА, отстраненият президент Сеп Блатер все пак дори може да се върне на поста си, макар и да изтърпява санкция от 8 години. За такъв сценарий пише швейцарското спортно онлайн-издание "Спорт Информасион".

Според медията, Блатер ще остане на власт независимо от изборите, ако Арбитражният съд по спорта в Лозана удовлетвори молбата му. При това положение, изборите на 26-и февруари ще се окажат без юридическа стойност, освен ако изпълнителният комитет не реши да влезе в съдебна битка. "Спорт Информасион" твърди още: докато Йозеф Блатер не влезе в оставка или да се откаже от поста си и ако това се окаже в съчетание с решение на КАС, то нов президент на ФИФА не може да бъде избран.

На това обстоятелство обърна внимание в интервю за "ШпортБилд" (Германия) представителката на антикорупционната организация Трансперънси Интернешънъл- Силвия Шенк. Според нея, в дневния ред на конгреса през идния месец трябва да бъде включена точка за снемането на Блатер от поста, за да има основание въпросният конгрес да избере нов ръководител на световния футбол.

Според нея обаче, първо трябва да се изчака решението на КАС. Защото в случай на решение в полза на Блатер, такава точка няма да има смисъл да се включва в дневния ред.

Сайтът от Швейцария пише още, че съвсем скоро Блатер е добавил в своя юридически екип и адвокат Денис Освалд, който е бивш олимпийски медалист, член на МОК и един от доказаните специалисти в областта на спортното право.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация