Изгоненият съдия: Дано не ми се случи нещо лошо

09:58
Изгоненият съдия: Дано не ми се случи нещо лошо
Редуцирането на листата с елитните рефери на практика започна с най-добрия от последните години. Георги Йорданов, на когото доскоро доверяваха абсолютно всеки по-напечен мач, бе пратен предсрочно в пенсия след скандалното дерби между Левски и Литекс на "Герена" през декември. Счетоводителят от Габрово обаче в никакъв случай не заслужава да бъде запомнен само с този огромен скандал, защото кариерата му по родните терени бе действително успешна.

Всеки греши, но малцина са тези, които признават пропуските си и остават встрани от безкрайните интриги в името на авторитета, който излъчват на терена. Пред "Меридиан Мач" Йорданов даде оценката си за случилото се на "Герена", коментира червените картони, които показа, и изрази надеждите си, че нищо лошо няма да се случи на него и семейството му.

"Животът не приключва с края на съдийската ми кариера. Обадиха ми се в неделя, когато е било заседанието на Комисията. Имаше семинар и след неговия край - среща, на която се е взело решението да ми се направи бенефис. Кога и как точно ще се организира той, нямам идея. Не се сърдя на никого, опитвам се да гледам позитивно на нещата. В интерес на истината не очаквах да се случи това, което стана факт на "Герена". Преди мача дори бях в много добро настроение. Да, знаех, че двубоят ще е тежък, още повече, че само няколко дни по-рано в Ловеч имаше много нерви в дербито за Купата на България, но да се стигне чак дотук…", коментира Йорданов.

"Щом нещата се развиха по този начин, явно и аз имам вина. Сбърках и в този мач, и в много други преди това. Не мисля обаче, че грешките ми са повлияли на съперничеството между двата отбора. Има причини за случилото се, но аз компромиси със съвестта си никога не съм правил и в този случай е същото. През цялата ми кариера съм стоял встрани от интригите, от зависимостите. Знаете, че съм счетоводител, че съм финансово стабилен, което ми дава независимост. Затова и не съм притеснен, че ме очакват някакви финансови проблеми. Надявам се единствено да не се случи нещо лошо на мен и семейството ми", допълни още избраният за най-добър роден рефер за 2013 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bleid_2
27.01.2016 16:44

Селянина от Микре не трябва да дава уроци на никой а трябва да е в затвора понеже е доказана мутра и престъпник и е човека купил най много мачове и съдии в историята на БГ футбола.Научете правилниците на играта,махнете пристрастните очила защото всичко останало което пишете е на фенска основа и популизъм.

Redbula
27.01.2016 13:49

господари на ефира разбиха мача по минути и спорни моменти и показаха ясно че отсъжданията бяха точни. Нз за какви грешки става въпрос

Chelsea86
27.01.2016 22:51

Ти сигурно си бил там когато са давали поръчката и си видял всичко. Даже може да ни покажеш снимков и видео материал. За теб всичко е ясно що се отнася до Левски и знаеш всичко от първа ръка или лично си присъствал! Сега остава да ни докажеш почръчката, защото ти никога не говориш празни приказки. *lol*

MaLkO_LuD94
27.01.2016 19:55

Да справи се със поръчката която изпълняваше така е *thumb_up*

Betinfinity
27.01.2016 18:44

Наистина си вярвате..

ZPM
27.01.2016 16:49

Изхвърлянето на съдията говори само за едно. Съдията е изкупителна жертва в този случай. Като страничен наблюдател НЕ мразещ Левски и ЦСКА смея да подчертая едно: съдията в този мач се справи за разлика от съдията в мача за купата.

MaLkO_LuD94
27.01.2016 16:06

То изхвърлянето му от футбола говори достатъчно за това колко се е справил така че оценките си ги задръж за себе си *thumb_up*

ZPM
27.01.2016 16:04

В единия случай играча на Литекс пречи при изпълнението на нарушението на Левски и пада като чувал с картофи от съвсем леко бутане. В другите случай 1. играч на Литекс рита играч на Левски и два пъти го блъска 2. играч на Литекс хваща за врата играч на Левски и го бута със сила на земята. Оценките след мача показват, че съдията се е справил добре. Грешкити допуснати от съдията са: 1. непоказан жълт картон на Гаджев. 2. непоказан жълт картон на Бедоя като участник в двата картона на Литекс. 3. неотсъдена дузпа за Левски срещу Гаджев. 4. още няколко спестени картона за играчи на двата отбора. Още един един малко известен случай. В продължение на 10 минути съдията, делегата и лицата отговарящи за срещата са убеждавали Стойчо Стоилов и играчите на Литекс да се върнат на терена за да продължат мача, защото в противен случай това ще доведе до изхвърляне на отбора от групата. Фенските пристрастия нямат място при очевидните факти.

MaLkO_LuD94
27.01.2016 14:57

Кои по-точно че на едните им се дава за удар без топка жълт а на другите червен картон ли *wonder*

rumbaki
27.01.2016 11:25

Това е един много уважаван и елитен рефер.Проблемите в родния футбол винаги намират буфер някъде и това най-често са футбилните съдии.Всеки президент на футболен клуб в България поне няколко пъти за един сезон се оплаква и иска да опетни името на един или друг арбитър в предлог, че има корупция, съответния е хванати пр. Нека се замислим дали наистина родните ни съдии са най- некадърни и грешни ? Аз поне веднъж досега в живота си не съм видял прекратен мач в Англия например заради реферска грешка,но манталитета и културата там са други. Отделен въпрос е ограмната и некомпетентност на съдиите и интерпретацията за футболен правилник на Острова.Ако някой сам е замесен в определени оговорки и попадне в мрежата на лесните пари си носи отговорността...