Анри: Венгер сбърка със смяната на Жиру

09:07
Анри: Венгер сбърка със смяната на Жиру
Легендата на Арсенал Тиери Анри разкритикува мениджъра на „артилеристите” Арсен Венгер след вчерашната домакинска загуба от Челси с 0:1.

След червения картон на Пер Мертезакер, който остави „топчиите” с човек по-малко в 17-ата минута, френският специалист реши да извади водещия си голмайстор Оливие Жиру за сметка на централния бранител Габриел Паулиста.

Според Анри обаче тази смяна е била погрешна, тъй като Арсенал в крайна сметка не успя да реализира изравнително попадение.

„Когато видях, че Тио (Уолкът) остава на терена, а Жиру излиза, всички си помислихме, че Венгер иска да прибере отбора в по-задни позиции и да разчита на скоростни контраатаки. Според мен обаче ако бе извадил Джоел Кембъл вместо Жиру постройката на тима нямаше да пострада. Арсенал щеше да атакува с Уолкът и Йозил съответно отдясно и отляво, а Жиру щеше да е отпред. Все пак е далеч по-лесно да се коментира в студиото без никакво напрежение, докато на терена трябва да се взимат бързи решения. Според мен обаче Венгер можеше да остави Жиру на терена”, обясни легендарният нападател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bayo45
25.01.2016 20:14

Хаиде да не се тюхкаме повече ами да погледнем на пред.Мисля че така ще бъде наи правилно.Има още доста мачове.Тази загуба за сега не е фатална.Важно е сега да се направят изводите и да се печелят оставащите.Тази загуба да стресне футболистите и ръководството,да се вземат в ръце и да докажат с играта си че сме достоини за спечелване на трофея.Можеше да се мине и с жълт картон тъи като нарушението беше далечко от наказателното поле,а и контакта беше минимален,но нали знаете че Коща си е маистор в такива ситуации.Лошото е че вече в два мача с Челси ни се случват от Коща тези неща.Така преценил съдията така и ни одруса.Трябва случката да ги мобилизира и да спечелят трофея.*stop**wink*

tishowinner2
25.01.2016 17:58

Няма да забравя физиономията на Жиру след като видя номер 12 в червено на таблото на 4тия рефер .. мн тъпо ми стана за него ..

ComsteR
25.01.2016 19:05

Жиру преди смяната беше най-добрият на терена, връщаше се и разиграваше.

sensea
25.01.2016 12:26

Еййй сгреши човека и го разпънахте на кръст ! Лошото е че става нещо като рецидив да бърка във важни мачове...в случая му е простено ...та ние бяхме 14 ти ...какво да ни се плаши*beer*

Arsenal966
25.01.2016 11:53

Анри направо го е пожалил на Венгер с този коментар ! Колко фенове мислехме, че не Жиру или Кембъл, а Уолкът трябваше да излезне ? Още по-важен въпрос... какво правеше Тио с капитанската лента ? Тази лента аксесоар ли е ? Артета е 1-ви капитан, Мертезакер е 2-ри, Касорла е 3-ти.Има си причини, има си правила... Тио не заслужава лентата. Бил е в клуба 10 години... и ? Колко години го чакаме ? На 27 е вече, а не е направил дори 1 сезон като РВП през 11/12. Кога ще започне да бута Арсенал напред ? Кога ще си избере позиция на терена най-накрая и ще спре да мисли за заплатата му ? Кога ще започне да помага наистина със постоянни голове/асистенции ? Алексис вчера влезна и отбора се промени.Белерин...дори Белерин,като бек отиваше напред и като крило играеше за по-добре от представянето на Уолкът за целия мач ! А каква заплата получава Белерин в сравнение с тази на Уолкът ?

Arsenal966
25.01.2016 19:07

То Уолкът изобщо не трябваше да получава капитанската лента. Адски съм разочарован от Венгер, защото едва ли Артета и Пер са били много очаровани от това, което Венгер ги е накарал да направят. Тио е 10 години в отбора, уау страхотно ... лентата не е аксесоар ! Можеше да ни зарадва с добра игра ПОНЕ в този мач, но не !

one2win
25.01.2016 18:50

Прав си! Щом един от тримата е на терена трябва да си е с капитанската лента. Може би затова смени и Жиру, а не Уолкът, защото щеше да е тъпо да сменим капитана си в 18-тата минута.

kolio_vg
25.01.2016 11:22

Нишо не е загубено. Едва ли има смисъл да се напъва за ШЛ,ФА след като има шанс за титлата в Англия,да вземе някой трансфер да направи и да вложи всички сили в първенството,ако сега не стане шампион няма кога. Сити са в кофти форма и се виждат че пак издишат,Лестър едва ли ще издържат,макар че само в първенството ще се състезават,което е + за тях.