Марсилия е абсолютен фаворит за титлата във Франция

13:45
Марсилия е абсолютен фаворит за титлата във Франция
Отборът на Оломпик Марсилия е фаворит за спечелването на титлата във френската Лига 1 през следващи сезон, който започва в края на тази седмица. Това сочат резултатите от анкета, която е проведена между 409 футболисти, треньори и президенти във Франция.

Резултатите показват, че Марсилия има 47.43% шанс да стане шампион, докато настоящият първенец Бордо има 20.54%. Седемкратният носител на титлата във Франция Лион е събрал едва 10.51 процента.

Олимпик Марсилия преследва първата си титла от 1993 година насам, когато отборът успя да спечели и Шампионската лига. През миналия сезон ОМ завършиха на второ място, непосредствено зад Бордо, а Лион бяха трети.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zhivkot
06.08.2009 18:32

Бордо загубиха Диавара, който им беше титулярен играч. Голяма част от титлата миналата година се дължеше на леката програма в края и слабата игра на Лион. Не ме разбирайте погрешно - Жирондинците играха красив футбол, но титлата им не се дължи само на това. Марсилия пък имаха кофти програма в края и много контузии на ключови играчи, което им коства титлата. Лион и Марсилия наистина подсилиха жестоко съставите си и за това според мен са фаворити, но въпреки това не се знае дали новите ще се сработят. Нищо чудно Марсилия да стигнат и до четвърт финал в Шампионска Лига при добра игра в групите и малко късмет при жребия за осминафиналите. Френското първенство отново ще е изключително интересно и се надявам отново да започнат да излъчват мачове от Лига 1.

DrunkMaster
06.08.2009 16:05

За мен фаворит са Лион, мисля че им липсва титла, не са свикнали без нея и няама да се дадат без бой тази година

iv0z
06.08.2009 16:04

Бордо не трябва да се подценяват след като вече закупиха Йоан Гуркюф(Малкия Зидан...).Достатъчно класни са си...Но, наистина според мене най-много да прескочат вече групите в ШЛ.Във Франция ще е интересно до края, както миналата година...И Бордо ако не друго ще спънат Лион или Марсилия.Последната година станаха шампиони именно заради директните мачове.Може би и тази година титлата ще се реши във Големите Дербита...

lubo_nemaniq
06.08.2009 15:13

Олимпик Марсилия закупи наистина качествени играчи това лято като Лучо Гонсалес от Порто,Сюлейман Диавара от Бордо,Габриел Хайнце от Реал (М),Сирил Рол от Ница,Стефан М'Биа от Рен.Също така беше привлечен след свободен трансфер Фернандо Мориентес.Наистина класата започва да си личи в редиците на французите и това е заявка за един наистина успешен сезон. *wink*

zhivkot
06.08.2009 14:53

Битката за титлата ще е изцяло между Лион и Марсилия - и двата отбора купиха много класни играчи и се подсилиха солидно. Бордо засега са взели само класен вратар (и няколко нечувани играчи). Очаквам битка до последните мачове, като Лион и Марсилия ще са на поне 10 точки разстояние от 3тия.