Шампионски бонус за Лудогорец

11:04
Шампионски бонус за Лудогорец
Два дни след като Изпълкомът на БфС не пожела да разгледа казуса " Литекс" и да върне ловчанлии в елита, Спортно-техническата комисия към централата пренареди класирането в А група. Тя анулира резултатите на ловчанлии от есенния дял на шампионата. Така СТК тълкува член 24, Раздел 3, точка 11, който гласи: "Когато футболен отбор напусне първенството или бъде изваден от състава на съответната група: а) преди завършване на първия полусезон резултатите от играните от него до този момент среши се анулират. В А и Б фГ за завършване на първия полусезон се счита последният изигран кръг от календарната 2015 г.; б) преди или след започването на втория полусезон - резултатите от играните от него до този момент срещи се запазват, а за следващите му срещи се присъжда служебен резултат от 3:0 в полза на отборите, с които е следвало да играе по програма". 
 
Освен това СТК постанови от следващия сезон 2016/17 оранжевите да участват в Б група. 
 
"На основание влязло в сила решение на ДК при БфС от 16.12.2015 година и предвид факта, че нарушението е извършено през първия полусезон, съгласно чл.24, ал.11, буква а от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БфС за сезон 2015/2016 година, изиграните срещи от Литекс Ловеч от I go XX кръг включително се анулират; На основание влязло в сила решение на ДК при БфС от 16.12.2015 година и във връзка с чл.6, ал.7 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БфС за сезон 2015/2016 година отборът на Литекс Ловеч през следващия сезон 2016/2017 ще се състезава в Б фГ", се казва в съобщение на централата. 
 
Решението на централата си е шампионски бонус за Лудогорец. Разградчани успяха да вземат само 2 точки от три мача от Литекс през есента. Тоест само толкова им се отнемат от актива. Левски обаче се раздели с цели седем (две победи, едната служебна, и едно равенство срещу оранжевите). Така Лудогорец вече е с пет точки аванс на върха пред сините по пътя към петата си поредна титла. Разградчани могат да елиминират всякаква интрига за първото място още в първия пролетен кръг, в който приемат Левски. Другият голям печеливш е Славия. Белите вече са на трето място в подреждането - на точка от Левски и само на 6 от Лудогорец
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация