Черно море изглежда много плитко за ПСВ Айндховен

13:15
Черно море изглежда много плитко за ПСВ Айндховен
Днес от 19.00 часа Черно море излиза срещу ПСВ Айндховен в мач реванш от турнира за Лига Европа, след като загуби първия мач в Холандия с 0:1. Възпитаниците на Никола Спасов показаха смела игра в защита и до последните секунди на срещата на "Филипс Стейдиъм" резултатът се запази равен. Все пак, "филипсите" отбелязаха след едно меле пред вратата на Пиргов и сега ще влязат в днешния сблъсък като фаворити.

Неприятните вести в лагера на "моряците" са две и те са свързани с липсата на дуото Александър Александров - Алекс и бранителя Танко Дяков. И двамата отпаднаха от групата на тима за днешния двубой. И докато отсъствието на Дяков, все пак ще може да се компенсира по някакъв начин, то е сигурно, че играта на варненци няма да е същата без присъствието на основния им плеймейкър.

В първата среща Никола Спасов заложи на следния състав:

И.Пиргов, М.Лазаров, А.Александров, Кулибали, Бачев, Димов, Илиев, Алекс, Юруков, Здр. Лазаров, Манолов

Сега специалистът едва ли ще направи особени промени, като за най-възможен заместник на Алекс изглежда Милен Петков, който има огромен опит в подобни турнирни битки. Атанас Борносузов също е вариант пред Никола Спасов, ако наставникът реши да заложи на по-дефанзивна система, с която да се опита да приспи противника и да ги изненада на контраатака. Най-вероятно е пак Мирослав Манолов да е единственият изявен нападател в постройката на варненци, а Здравко Лазаров и Йордан Юруков да го подпомагат по двата фланга.

Ето и групата на варненци за предстоящия сблъсък:

Пиргов, Илчев; Димов, Бачев, Кулибали, Александров, Михаил Лазаров, Дани Георгиев, Какалов, Борносузов, Стоянов, Илиев, Петков, Колев, Здравко Лазаров, Юруков, Манолов, Адемар и Домакинов.

Междувременно, в лагера на Айндховен повече мислят за това как да продадат изгодно най-големите си звезди. Вчера халфът Едисон Мендес бе продаден в еквадорския ЛДУ Кито, като скоро се очаква и Данко Лазович да напусне клуба. Както е известно, новото многомилионно попълнение на "филипсите" е българинът Станислев Манолев, който бе на резервната скамейка в първия двубой срещу Черно море. Сега бившият десен бек на Литекс отново е включен в групата на Фред Рутен и ще се надява да направи дебюта си за новия си отбор.

"Ще се опитаме да отбележим и да победим. Атмосферните условия и състоянието на терена не ни интересуват. Футболистите ми са опитни и са свикнали да играят при всякакви обстоятелства. Не знам дали е преимущество за нас, че срещата ще се играе в Бургас, а не във Варна", коментира наставникът на ПСВ на пресконференцията преди двубоя.

Холандският колос започна с фалстарт в първия кръг на Ередивизи, завършвайки наравно 3:3 със слабака ВВВ Венло като домакин. ПСВ водеше с 2:0 на почивката, но през второто полувреме гостите от Венло само за петнайсет минути стигнаха до равенството. Осем минути преди края на срещата Тойвонен от "филипсите" вкара трети гол за своя тим, но в 85-а минута госите отново добутаха до равенство.

Този резултат само може да окуражи играчите на Черно море, че "дявола не е толкова черен" и защитата на холандския тим може да пуска доста голове. Още повече, че в събота Фред Рутен бе пуснал титулярния си състав срещу ВВВ Венло.

Очаква се и срещу варненци ПСВ да играе в схема 4-3-3, преливаща в 4-5-1 във фаза защита.

Ето и очаквания стартов състав на холандците:

Вратар: Исаксон
Защитници: Кромкапм, Ойер, Салсидо, Марселис
Халфове: Афелай, Симонс, Енгелаар
Нападатели: Амрабат, Джуджак ( по двата фланга) , Тойвонен ( таран)


"Моряците" със сигурност ще имат доста ядове с фланговите футболисти на противника Афелай и Джуджак, които през първия мач бяха доста активни и измъчиха крайните защитници на Черно море. Финландският нападател Тойвонен пък се намира в страхотна форма и двата му гола във вратата на Венло са сериозно предупреждение за възпитаниците на Никола Спасов много да внимават за дългокосия полузащитник.

Прогноза: Едва ли привържениците на "моряците" трябва да очакват чудо от предстоящия двубой, но със сигурност играчите на Черно море са способни да дадат достоен отпор на своя противник. През миналата година варненци бяха на крачка да изхвърлят Щутгарт на техния стадион "Голтилб Даймлер", така че днес една е сигурно: Гостите няма да са сигурни в успеха си до последните минути на мача. Х.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

boro68
06.08.2009 17:38

Черно море последните години доказват,че са бойци и в трудните мачове играят силно .Все пак трябва да отчетем липсата на късмет при жребия.Мисля,че ще отпаднат достойно,защото съперникът им е с класи над който и да е български отбор. *thumb_up*

IDIMDI
06.08.2009 16:14

Авторът на тази статия явно е от дълбоката провинция т.е. далеч от морето за да не знае ,че плитките води са много опасни.Това си е негов проблем а истината е, че за моряците предстои един много тежък мач.Те все пак ще играят срещу ПСВ Айдховен а не срещу ФК Баку.

Lollipopp
06.08.2009 15:24

съгласен съм с onzzy - винаги трябва да се играе за победа независимо кой е противника , защото в началото на всеки мач нещата са 50 на 50 , това е топка , не се знае какво ще стане , а и колкото и да е голям отбора , ако играта му се е "закучила" и не му върви , дори и по-слаб отбор може да го победи *smile* затова мачът довечера ще е интересен ;p и се надявам и ще бъда радостен ако Черно Море успеят да се представят подобаващо и с повечко късмет да отстранят ПСВ Айндховен

onzzy
06.08.2009 14:41

да прочетох я и да по логично е черно море да отпадне цялата статия е в духа абе имаме някакви шансове ама 90% отпадаме излязат ли тази нагласа 100% са аут исках да кажа че винаги трябва да се играе за победа независмо срещу кого

Kalinho
06.08.2009 14:41

Черно море заслужават най - накрая и те да направят нещо голямо все са на косъм и миналата година и в пърия мач *smile* а иначе са много обигран състав и имат и добра публика поне заради нея много ще липсва Кривия ако играеше ...

omonigotemile
06.08.2009 14:18

ПСВ заслужаваше да победи в първия мач-куп положения, много пропуски и огромен късмет за моряците. Като българин разбира се надявам Черно море да извърши чудото и да се класира напред, но като реалист не ми се вярва. Дано реалистът в мен греши *smile*

barby
06.08.2009 13:57

onzzy - Ти изобщо прочете ли какво пише в статията? Явно не! Вземи я погледни, че поне да научиш нещо. Няма да е изненада ако морето отпадне, дори това е логичния развой на срещата. Най-много хикс според мен. Успех и на ЦСКА!

onzzy
06.08.2009 13:35

плитък му е мозъка на тоя дето е писал статията трябва винаги да се излиза за победа само така може да се постигне нещо като излизаш да за "достойно представяне" губиш дали е 1:0 или 5:0 все тая вън си