Гришо успя да вземе само сет срещу Федерер (видео)

09:54
Гришо успя да вземе само сет срещу Федерер (видео)
Григор Димитров претърпя нов провал в опита си да пречупи съпротивата на 34-годишния ветеран Роджър Федерер. Първата ни ракета игра добре, но загуби от именития швейцарец с 4-6, 6-3, 1-6, 4-6 в двубой от трети кръг на Откритото първенство на Австралия.

Това бе мач №5 между двамата тенисисти и Гришо остава без успех срещу своя идол, който днес стана автор на победа №300 в кариерата си в турнири от Големия шлем.

В първия сет един пробив на швейцареца му бе достатъчен за спечелване на частта. Българинът се пропука в така важния в тениса седми гейм и после не успя да го върне.

Във втория сет ситуацията бе сходна, но този път в полза на българина. Гришо проби сервиса на Маестрото в четвъртия гейм и удържа преднината си. Третият сет обаче тръгна зле за най-добрия ни тенисист - Федерер поведе с 2-0, а после стигна до още един пробив и в крайна сметка спечели убедително частта с 6-1. В четвъртия сет опитният Федерер отново стигна до пробив, който Димитров не успя да върне и швейцарецът триумфира в мача.


Съперничеството между двамата започна в Базел през 2013 г. (6-3, 7-6), а швейцарецът спечели и следващите три мача - през 2014 г. пак в Базел (7-6, 6-2), 2015 г. в Бризбейн (6-2, 6-2) и отново в Бризбейн преди две седмици (6-4 6-7, 6-4).

Григор Димитров стартира участието си в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън с победа над италианеца Паоло Лоренци в три сета, след което се наложи над аржентинеца Марко Трунхелити с 6-3, 4-6, 6-2, 7-5. В миналогодишния турнир той стигна до четвърти кръг.
Роджър Федерер ще играе в следващия кръг на Аустрелиън Оупън 2016 с белгиеца Давид Гофен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sakata_97
22.01.2016 15:24

Гриша на колко години трябва да стане Федерер че да го победиш,на 40 ли,на 50 ли ??Вечната ни надежда Григор Димитров който май май повече предпочита да си хваща готини и известни гаджета от колкото да играе тенис*confused**confused*

fivooo
22.01.2016 21:00

Не, не ми е омръзнало, просто защото не ми е любим тенисист. Както бе написано по-долу - и аз не разбирам какви са тези очаквания към Григор. Той вероятно и затова страни от БГ (не го опреквам). Тенисистите представляват себе си, а не родината си. Ясно, че сме "нация" без никакво самочувствие, която за един *** не става и затова всеки, който е забелязан от света го почитаме като национален герой едва ли не и после след първия провал го оплюваме, но в тениса представляваш себе си. Неговите успехи са си негови, а не успехи на България. Ти сам избираш да го подкрепяш дали защото е българин или защото е добър тенисист.

sakata_97
22.01.2016 19:49

Пич незнам какво толкова се палиш,теб не ти ли омръзна нашия Григор да си тъпче едно и също ниво толкова време,докато играчи като Нишикори и Раонич които са горе долу на неговата възраст прогресират,да все още нямат кой знае какви успехи но все пак постигат много по добри резултати от Григор,а Гришо почти по нищо не им отстъпва,просто му липсва постоянството и победите над топ тенисистите за да стане топ тенисист.А колкото до въпроса ти от кога гледам тенис,надали ще ми повярваш,но гледам тенис откакто съм започнал да гледам и футбол 2005-2006 година*smile*

ivanrealmadrid1
22.01.2016 18:27

просто не е истина как хората имат някакви ХИПЕР очаквания към Григор, едва ли не трябва да е новия Сампрас, Федерер,Надал или Джокович

fivooo
22.01.2016 17:09

Вечната надежда? Ти кога друг път си гледал български тенисист в тази фаза на турнира? Изобщо от кога гледаш/следиш тенис? С какво Григор ти е длъжен на теб?

MaLkO_LuD94
22.01.2016 11:04

Това което видях аз е слаб мач *thumb_up* Като цяло съм разочарован от качеството на този двубой добрите разигравания почти липсваха и преобладаваха грешките самоче докато Гришата правеше основно грешки то Федерер ги редуваше с печеливши удари *cigarette* Ако Гришо беше малко по-стабилен и съумяваше да държи топката в игра по-дълго може би щеше и да има някакъв шанс *erm*