Нов човек в екипа на Григор Димитров

20:21
Нов човек в екипа на Григор Димитров
Григор Димитров продължава да попълва екипа си.

Новият човек в отбора на най-добрия български тенисист е физиотерапевт и е обявен официално при представянето на нашия за мачовете му в откритото на Австралия.

Аздин Буснана е от Франция, бивш спортист, занимавал се е с баскетбол, карате, но най-вече с гимнастика, като в този спорт има и медали от състезания. Впоследствие работи в едни от най-известните клиники.

Другият физиотерапевт, който се грижи за добрата форма на Димитров, е Себастиен Дюран, като неговото име бе споменато при официалното съобщение, че Григор ще работи с аржентинския треньор Франко Давин.

В третия кръг в Мелбърн българската звезда играе срещу рекордьора по титли от “Големият шлем” Роджър Федерер. Балансът е 4:0 за швейцареца, а мачовете са само на твърди кортове. Преди две седмици Димитров успя да спечели първия си сет на 1/4-финала в Бризбейн.

Двубоят с Федерер е отлична възможност за таланта от Хасково да запише едва втора победа срещу тенисисист от топ 10 на световната ранглиста в турнир от “Големият шлем”. Единствената е срещу №5 Анди Мъри (Шот) на 1/4-финала на “Уимбълдън” през 2014 г. В професионалната верига българинът е в серия от 6 поредни загуби в двубои със съперници от първите 10. Последната му победа е на турнира от серията “Мастърс 1000” в Мадрид през миналата година, когато отстрани 9-ия в ранглистата Стан Вавринка (Швейц).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация