Барса взе своето срещу Билбао (видео)

21:22
Барса взе своето срещу Билбао (видео)
Барселона спечели с 2:1 гостуването си на Атлетик Клуб в първия четвъртфинален сблъсък между двата тима от турнира за Купата на Краля. Това бе втора поредна победа за каталунците над този съперник в рамките на по-малко от седмица. На 17 януари в шампионатен двубой на "Камп  Ноу" синьо-червените разгромиха баските с 6:0.

Въпреки че бе без две от звездите си в нападение – Лионел Меси и Луис Суарес, Барселона реши двубоя с два бързо гола през първото полувреме. Първо в 18-ата минута младата надежда на каталунците Мунир Ел Хадади се разписа след отлична асистенция на Иван Ракитич. Седем минути по-късно бразилецът Неймар покачи на 2:0, който се възползва от грешка в защитата на домакините.

След почивката Атлетик опитаха да се върнат в мача, но силите им стигнаха само за едно попадение, дело на Ариц Адурис в 89-ата минута.

В друг мач от четвъртфиналите Селта и Атлетико Мадрид завършиха наравно 0:0.

Стартови състави:

Атлетик:
Ерерин; Де Маркос, Ечейта, Лапорт, Лекуе; Итураспе, Бенят; Уилиямс, Ерасо, Сусаета; Адурис

Барселона:
Тер Стеген; Алвеш, Пике, Масчерано, Сержи Роберто; Ракитич, Бускетс, Иниеста; Арда, Мунир, Неймар


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kolio_vg
21.01.2016 11:46

Справихме и този мач,вижда се че Мунир може и да върши работа като резервен вариант,но до кога ще търпи не се знае. Роберто се представи на ниво,Тер Щеген също,Туран и Видал пасват перфектно в играта. Доволен съм от показаното,сега идва ред на един коварен за нас съперник Малага,дано нямаме проблем.

ComsteR
20.01.2016 23:52

Рефера тотално изпусна мача, касапска игра от Билбао много грозно. Иначе имаха шанс и да обърнат, не разбрах при цялото прекъсване,лежане и каране какви бяха тея 3 минути.
Страхотен Иниеста!!!

MaLkO_LuD94
20.01.2016 21:51

Този мач ще бъде много труден за нас дано успеем да измъкнем добър резултат *smile*

Kalinho
20.01.2016 22:17

е пак колко да е труден *smile*